Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

MVG i premiären

Det skulle bli en väldigt trevlig söndag med en skinande sol som lyste upp över MAXIvallen, och ett Skärblacka som skulle spela en bländande vacker fotboll. Som rubriken tyder så får samtliga spelare ett stort MVG i betyg denna underbara premiärdag. En premiär är alltid en premiär sa Henka innan matchen men detta är en match att minnas! Matchen slutar 7-0 (4-0) till Blackas fördel och man kliver upp på plats nummer 1 direkt.

Anf: Joachim Poikela

På bänken fanns: Pontus Larsson, Pontus Strandberg, Lucas Pressfeldt, Lucas Larsson Jonsson

Första halvlek:
Blacka börjar matchen på strålande sätt och visar att det är klasskillnad på dessa lag. Man såg att blacka ville pressa på väldigt högt och hårt. När målvakten fick bollen gick man hem för att sedan pressa på väldigt högt när backlinjen fick bollen. Blacka fick utdelning i den höga pressen man hade och efter 20 minuter var matchen i stort sätt redan avgjord! 4-0 till blacka efter mål av Jocke 2, John och Anton. Vilken start. LiU skulle jag säga inte hade någon farlig målchans förutom  en omställning som skjuts på en blackaförsvarare. Sista 15 minuterna blir det lite sämre tempo från blackas sida men det är självklart förståligt när det är så stora klasskillnader mellan lagen. Även svårare när man nästan kunde tro att LiU hade ledningen med 1-0 då man backade hem och slickade halvcirkeln vid sitt straffområde! Dem kanske var nöjda med en 4-0 förlust borta mot Skärblacka IF! Vad vet jag. Blacka som sagt leder helt klart rättvist i första halvlek.

Andra halvlek:
Resterande 45 blir väll ingen riktigt bra halvlek för någon av lagen. Blacka gör det man ska och försöker hitta ytor på LiUs planhalva men det var svårt när bortalaget låg med alla elva spelare på sin planhalva.. när LiU vinner bollen så var det iväg med bollen på deras jobbande anfallare som bytte kanske 5-6 gånger under matchen? ( tur med fria byten ). I mitten av andra börjar blacka göra vissa byten och jag antar att det är för att vila vissa spelare till fredag då man åker till ektorps IP för att gästa NIF Bosna. Jag håller med Henka till 100% i detta och det är väldigt smart agerat. Under andra halvlek ska blacka hinna trycka dit tre bollar till bakom Daniel Kvist i LiU målet. Kvists fötter kan vara det sämsta jag sett på väldigt länge men självklart var det en fördel för blacka, så tack Daniel Kvist och dina fantastiska fötter.  Andra halvleks målskyttar blev Jocke, Matte och Lucas L.J. Kul att se Lucas får göra ett viktigt mål för sitt eget självförtroende och att Pontus Larsson är tillbaka på plan efter sin knäskada! Det ser väldigt positivt ut i Blacka.
Resultatet skriver sig 7-0 till Skärblacka och det var precis den starten man ville ha i 4:an 2018. Man får inte heller glömma att samma LiU slog ut AFK Linköping ( div 2 ) i cupen tidigare i veckan. Hur det gick till begriper jag inte.. bra jobbat av samtliga idag!

Man of the match: John Poikela

I mina ögon var hela laget riktigt bra men det var ändå John som var det där lilla extra, 1 mål och flera assist (tror det blev 3 ). Varje gång John fick bollen så hände det saker i anfallsväg. Han var en mardröm för försvaret med sin snabbhet och dribblingar och gör ett riktigt drömmål när han dribblar om 3 försvarare innan han lägger bollen fint bredvid LiU målvakten. John är helt klart blackas man of the match. Grattis John.

Nu väntas närmast två träningar för Blacka i veckan innan det är dags igen då man gästar Bosna! Mer om det i veckan!

Jag tackar alla spelare som gjorde min söndag väldigt mycket bättre och att söndagsångesten försvann! Tack och godnatt!