Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Tre nya inkasserade i Linköping

Skärblacka reste under måndagskvällen till Linköping för att gästa BK Derby på Linköping Arena. Ett sargat Skärblacka med många skador skulle försöka ta Blackas sjätte raka seger.

ANF: Joachim Poikela

Ska tilläggas att Jalkemo fick kliva efter bara fem minuter spelade efter en känning i låret. Jonas Olsson inbytt.

Derby började matchen bra och hade mer boll än Blacka men våra rödklädda mannar var väldigt giftiga i sina omställningar som man har visat mycket under säsongen. I den 10:e minuten får vi se ett väldigt vackert anfall av Skärblacka som avslutas på bästa sätt när Matte vackert framspelar Jocke som gör 1-0 i målvaktens främre stolpe. BK Derby fortsätter att ha bollen men skapar aldrig några riktiga målchanser. Barros i Derby har ett skott utifrån men bollen går någon meter utanför. Annars är det Blacka som har dem vassare målchanserna med Jocke och Matte i täten. Men 1-0 står sig till halvtid. Den andra fortsätter som den första sluta. Blacka har lite mer boll än vad man hade i den första halvleken. BK Derby försöker gång på gång men återigen ett väldigt stabilt försvarspel av Skärblacka. 2-0 kommer efter en timme spel av Matte. Vackert framspelat av Ponta som gör det väldigt fint på kanten och Matte kan enkelt lägga in bollen i öppet mål.
Efter tvåan kunde Blacka slappna av helt och överta matchen med att ha mer boll och våga ännu mer. Det skulle bara ta några minuter efter 2-0 målet innan Jocke skulle nicka in trean efter Mattes inspel från högerkanten. Där var matchen avgjord och Blacka närmade sig återigen en serieledning. Derby som var tvungna att vinna försökte en sista gång med Zenkovic men det ville sig inte för Derby och matchen slutade 3-0. Matte blev dessutom utvisad i den 81:e matchminuten efter att dragit på sig sin andra varning felaktigt. Väldigt tråkigt då Blacka har många borta.

Utropstecknet (!) : Jonas Olsson
Kom in i ett svårt läge efter bara fem minuter in i matchen och gör det felfritt. Visar sin rutin och vinner nog allt i luften.

Frågetecknet (?) : Fabbe Jalkemo
Skadad under uppvärmningen och var tvungen att bryta matchen. Frågan är hur allvarlig skadan är och hur länge han blir borta. Blir nog inget spel ikväll i alla fall.

Punkten (.) : William Is och Jonas Olsson

Satte stopp för Derbys offensiv. Vet inte hur många nickdueller han och Jonas vann men man vann åtminstone alla.

Man of the match: Pontus Larsson
Har hittat rätt i sin anfallsposition som 10:a. Gör det väldigt bra i sin styrka att hålla ifrån och är en nyckel i anfallsspelet. Med sina passningar och sin teknik.

Om några timmar är det äntligen dags igen för match och det är omgång 9 som ska spelas denna underbara fredag. Full omgång på det också.