Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Serieledning och en kvartsfinal som väntar

I lördags spelade vårat Skärblacka IF årets än så länge viktigaste match då man gästade Dagsbergs IF på Dackavallen.

Båda lagen var innan matchen obesegrade i division 4 östra och låg även på samma poäng. Blacka ställde upp på följande sätt:

Anf: Jocke Poikela

Dagsberg började klart bäst första 25 minutrarna men blacka jobbade sig in i matchen under den andra halvan av första halvlek. Tur för blacka att man fick en drickpaus så Henka kunde ta ett snack med laget. Det skulle hjälpa. I den 36:e minuten så står blacka för ett vackert mål när Dennis chippar bollen till matte som nickar den på en fristående jocke som tar med den med bröstet och drar på volley ribba in. Riktigt vackert fotbollsmål. Blacka leder med 1-0 när domaren blåser av en spännande första halvlek. John kunde på helt egen hand sätta tvåan precis innan halvtid när han dribbla sig igenom fyra dackaspelare men avslutet skulle vara något mindre bra. tyvärr.
Andra halvlek startar riktigt bra för blackas del och efter en fin passning signerat Anton från vänsterkanten kunde Jocke enkelt rulla in sin andra för dagen i öppen kasse. Blacka fortsätter under resterande halvlek att vara kompakta bakåt och gör det väldigt bra. Man jobbar verkligen för varandra och sliter in i det sista. Man vinner matchen med 2-0 och har fortsatt en serieledning.

Utropstecknet ( ! ) : Fabian Jalkemo
Var ett stort j***a stopp för Dackaanfallet. Magnusson, Jonsson eller någon annan. Det gick sig inte. Jalkemo hade än av sin bättre dagar och då är han svårpaserad.

Frågetecknet ( ? ) : Anton Bäckstedt
Fick under mitten av andra halvlek en smäll mot sitt knä och blev liggandes. Han spelade klart matchen men frågan är hur det känns för Bäckstedt. Från start idag? Tveksamt med Antons register..

Punkten (.) : Henka Andersson
Blacka började matchen något nervöst och Dagsberg hade pressen tills vattenpausen efter 23 minuter spelade. Han fick igång laget och såg till att laget hade en ledning in till halvtidspausen.