Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Champions

Hello there. Under vår trettiosjunde oannonserade bloggsemester lämnade ÖFF ett förslag till hur serien bör se ut när den drar igång i april. Föga förvånande hamnade Skärblacka återigen i division fem mellersta. Och jag ser ingen som helst anledning till varför Tommy&Tommy skulle protestera mot det. Lagen i serien förutom Skärblacka är:

Finspångs FK
Hemgårdarna BK
Kurdiska FF
FC Linköping United (nya)
Rimforsa IF
Sonstorp IF (nya)
Sturefors IF (nya)
FC Syrianska
Vånga IF
Åtvidaberg Södra IK
Örtomta GoIS

Många intressanta lag. Kurdiska var de som var närmast kimstad förra säsongen men inför denna säsong har Finspång många nya spelare och kommer vara ett topplag. Sonstorp, nerflytade från fyran verkar ha tappat en hel del spelare till Finspångs stora glädje men man kan inte underskatta DIVISION FYRA-ERFARENHET. Kommer vara enormt fruktade under säsongen. I dagsläget känns det som att Skärblacka bör kunna undvika nedflyttning. Vi har tappat många spelare men som Paddy var inne på i förra inlägget känns det bra i truppen och det verkar finnas en harmoni i laget som inte fanns tidigare. Återstår och se hur vi klarar oss i träningsmatcherna.


Den 26 februari spelas den första träningsmatchen och jag kan meddela att jag INTE kommer kunna bevaka den. Arsenal tar emot högflygande tottnham på Emirates Stadium. 

I övrigt har Costas tagit över FFK-bloggen på heltid eftersom Billa pluggar i Örebro. Costas är en mycket rolig man och jag brukar skrocka rejält åt hans inlägg. Speciellt det om Gerson. Fast nu hade Costas tydligen blivit bloggrapad så det var inte han som skrivit det. Välkommen Costas!


Cheerio
Filosofen

Never Mind the Bollocks

 

Oi. Long time no see kära bloggläsare.   

Försäsong. Fotbollssäsongens egen John Terry. Nåja, nu är inte försäsongen rasist och white-trash – men nog är den avskydd och halkig.

 

Emellertid finns det en harmoni i laget, en harmoni som jag inte sett på länge. Nu ska jag inte bli allt för fcbarcelona/larger than life-ig, men vafan – det känns bra. Med en kontinuerligt bra uppslutning på träningarna gnetar laget på. Välklädda dessutom.

 

 

Vi tar en titt på träningsupplägget;

Måndagar/Hälsobruket
Måndagskvällarna spenderas på Hälsobruket där spinning står på schemat.  Schlagerpopen och 80-talsdiscon leder laget genom de tre handpositionerna – ibland bjuds de till och med på skönsång.

Tisdagar/Sporthallen
Den inledande tisdagsträningen fick spelarna att vilja huka sig ner i en kall dusch med båda knäna omfamnade. Efter några gånger har det dock blivit bättre, även om självömkan hos spelarna ofta är påtaglig. Vi snackar psykfys i högt tempo med lite vila.

För att lindra används den sista halvan av träningen till matchspel. Detta med betongtunga ben och en närmast Per Mertesackersk motorik på alla spelare.

Fredagar/Teknikhallen
När träningsvärken har lagt sig(nåja), är det dags för veckans enda rena fotbollspass. Mycket matchspel, ger spelarna viljan att traggla sig igenom denna mörka tid av året.

__________

 

Den första träningsmatchen kommer att spelas mot Norsholm, söndagen den 26:e i Söderköping. Se till att vara där för Bergkamps skull.
Vi på Blackabloggen lovar att försöka komma med inlägg på en mer regelbunden basis.


Tävling;
Vem är den här personen lik? Bäst motivering vinner.


Paddy

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson