Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Spinning efter 3-4 (1-3)

Helgen är över och Skärblacka skulle ha sin sista spinningträning för säsongen. Tränarna hade på hemsidan gått ut med följande meddelande..

Nu idag Måndag är det sista spinning passet för Vår säsongen  var där...

OBS: och nu på tisdag startar vi Träningen på IP kl 17.00 med våran inbjudna tränare.

// Tränaren.


Trots detta, och trots att det är första träningen efter derbyförlusten så dök det upp två A-lagsspelare på denna spinningpass. Ni hörde rätt, två. Anton Bäckstedt och Fredda Holmgren var de enda seniorerna som tog sig till dagens träningen och detta är inget annat än katastrofalt. Vissa hävdade att man jobbade och vissa kunde inte av andra anledningar men känns det speciellt troligt att över 20 personer har förhinder 20:30 en måndagskväll?

Anton Bäckstedt var tokig efter träningen och kläckte ur sig följande Facebookstatus "Att det kommer ner två A-lagsspelare till träningen efter derbyförlust är för jävligt och respektlöst mot sina lagkamrater. Det är i motgång man visar sin sanna karaktär - det är bara hårt jobb,slit och inställning som kan vända detta"
Bäckstedt använde även följande citat när vi pratade privat "jävla lat jävlar"


Det ska bli väldigt spännande att se om fler personer dyker upp imorgon när det vankas fotboll, jag personligen skulle sätta mina pengar på det.

Jag måste även passa på att säga att jag tycker Spelschemat de två kommande matcherna är katastrofalt. Man spelar nu på fredag 19:00 och på tisdag om 8 dagar även då 19:00. Vad är då så katastrofalt med detta? Sveriges landslag i fotboll spelar exakt dessa dagar och på fredag kommer iallafall spelarna missa en halvlek medan man på tisdag missar hela matchen. Det ska inte vara tillåtet att lägga div 5 matcher när Sveriges landslag spelar.

Blackabloggen

Skärblacka IF-Kimstad GoiF 3-4 (3-1)

Regnet hade öst ner hela fredagen, åtminstone där jag befann mig men lagom framåt eftermiddagen upphörde det och gick över till glidtacklarväder. Det var inte vilken match som helst utan självaste Kimstad som skulle gästa Skärblacka. Årets andra derby för våra grabbar medan det var Kimstads första, såvida man inte räknar in Finspång i derbyfamiljen.

Startelvan i Skärblacka bjöd på lite överaskningar. Sundell har skadat knät, i värsta fall är det korsbandet så han var inte med och Svanberg blev sjuk tror ja så inte heller han deltog. In i startelvan gick Johan Lindmark med 0 träningar i bagaget och Matte Eriksson med 1 träning. J.Johansson, Ahla, Ojje och Lindgren förpassades till bänken.

Startelvan: Holmgren, Helle, Johan, Larsson, Wall, J.Poikela, Matte, P.Larsson, Wieselgren, Bäckstedt, Frippen

Skärblacka inleder bra och det är inte många långbollar som backlinjen skickar iväg utan adress. Det fina spelet skulle också ge resultat. Efter lite flipperspel i Kimstads backlinje letar sig bollen fram til Frippen som dunkar in 1-0.

Skärblacka fortsätter och spela bra och speciellt Anton Bäckstedt verkar ha tagit sig ur sin lilla formsvacka. Från sin högerkant gjorde han livet surt för Kimstads vänsterback genom att peta och springa. Det var det som låg bakom Skärblackas 2-0 mål. Anton springer fort som fan på kanten och slår in bollen hårt framför målet där Wieselgren kommer med full fart och stöter in tvåan. Snyggt mål från de röda och Kimstad var verkligen chockade. Innan ens 20 minuter hade gått skulle Skärblacka hinna göra 3-0. Återigen är det Anton Bäckstedt som gör bort sin gubbe på högerkanten och på ett liknande sätt som när han serverade Wieselgren viker han lite innåt men avslutar denna gång själv stolpe in. I den sekvensen skadade sig Kimstads målvakt efter att Anton råkat knäa honom i skallen om jag fatta rätt. Han tvingades avbryta matchen och i målet fick Jonte Ekeroth ställa sig. Ekeroth gick som bekant till Kimstad inför denna säsong och har tidigare målvaktserfarenheter.

Kimstads vänsterback byttes ut och ner på vänsterbacken flyttade Basse Lindgren. Ekeroth i målet sattes direkt på prov och det var Anton som denna gång kom från vänsterkanten men avlsutet gick rakt på Ekeroth som ändå gjorde en snygg räddning. Efter någon frisparksvariant hamnar bollen på en Kimstadsspelares skalle som styr in bollen i mål och en gnista hopp tändes hos Kimstad.

3-1 i halvtid och trots en ledning på två mål var det ingen som hade i tankarna att Kimstad skulle vända på hela steken.

I minut 60 ca dunkade Tobbe Ekeroth in 2-3. Stenhårt skott och Holmgren var chanslös. Skärblacka började backa hem och hänga med huvena och det gav bara Kimstad mer energi. Tommy Lj i Kimstad som tidigare varit mållös i serien sköt in kvitteringen och Kimstad var ifatt. Luften gick ur Blackaspelarna och i 80 minuten tyckte inte Ljungström det räckte med ett mål utan placerade in 3-4 i bortre hörnet.

Oavsett nivå ska man bara inte tappa en 3-0 ledning. Det finns inte. Det enda man hör från avnytarbänken är Jobba gubbar, Jobba gubbar. Kanske behövs det lite direktiv och förändringar. Varför bytte inte Anton kant? Han hade svårt att få något uträttat mot Basse, det berodde mestadels på att bollarna slutade komma på Antons kant men även att Basse gjorde ett strålande jobb som vänsterback.

Spelarna förväntade sig en rejäl utskällning efter matchen men det kom ingen överhuvudtaget. Vi får hoppas det går bra med Kimstads målvakt och att han snart kan ta på sig handskarna igen och även Frippen som skadade sig och hade kryckorna med sig in på krogen igår.

Tre Skorstenar: Anton Bäckstedt

Hade lekstuga under stora delar av första halvlek men försvann lite i andra. Ständigt ett hot med sin snabbhet och gjorde ett och assistera till ett.

Två Skorstenar: Matte Eriksson
Trots att han inte tränat kommer han in och gör bra ifrån sig på mitten. Springer otroligt mycket och har en bra inställning.

En Skorsten: Robin Wieselgren
Har en bra vinnarskalle och visade det idag när han gav sig fan på o vara först på bollen vid hans mål. Verkar även ha trappat ner på de onödiga efterslängarna. Vi såg bara en idag.


Skorstensligan
6. Jocke Poikela
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
5. Andreas Larsson
3. Jocke Johansson
3. Fredrik Fridström
3. Anton Bäckstedt
2. Jesper Helle
2. Mattias Eriksson
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren
1. Robin Wieselgren

Blacka skulle ev haft någon straff men även ett rött kanske men det är sådant som jämnar ut sig. Grattis Kimstad till segern!
Blackabloggen

Inför: Skärblacka IF - Kimstad GoIF

Det är alltså cirka 6 timmar kvar till årets andra derby för Skärblacka IF och denna gång tar man emot Kimstad GoIF på IP Arena. Stämmningen har varit mycket spänd på Facebook inför detta möte och Kimstad har till och med gått så långt att man satt upp en skylt precis utanför Robban Ahl där det står "Welcome to Kimstad".

Skärblacka IF

Skärblacka tog förra helgen en mycket imponerande 3-2 seger över en av förhandsfavoriterna Kurdiska på bortaplan. Idag väntar alltså den andra favoriten på IP Arena och spelarna sägs vara mycket laddade efter derbydebacklet mot Vånga. Anton Bäckstedt är åter tillbaka då han inte fått några jobbtider denna helg och förutom det så ser truppen identisk ut med förra helgen skulle jag tro. Chrille Sundell råkade igår på träningen ut för en knäskada och skrev på Facebook "Jag som trodde eländet var över, men icke ;( fyfan det är så sjukt tråkigt ;((((". Sundell har precis meddelat mig att han inte kommer kunna spela ikväll och detta gör att Larsson förmodligen går ner som mittback. Vem som som kommer ta Larssons plats på det defensiva mittfältet är ingen lätt fråga, Jukka är kanske bäst lämpad men tar de ut en som inte tränar? Blir intressant att se.

Träningsveckan har varit lite sådär, i tisdags var det väldigt begränsat med folk på grund av att flera seniorspelare var med i b-lags matchen. Igår fanns det enligt rapporter inga tränare på träningen och det var flera som var besvikna på detta, det var även enligt vad jag har hört ganska få personer som närvarade. Personligen undrar jag varför man aldrig låter Blackas juniorer vara med och träna med seniorerna, de är trots allt 17-18 år och jag vet flera som helt klart är tillräckligt bra för att vara med och spela med seniorerna.

Att gissa lagets startelva känns idag svårare än tidigare på säsongen. Wieselgren gjorde det mycket bra som vänsterback i andra halvlek mot Kurdiska och skulle mycket väl kunna få starta där. Ytterplatserna är det som vanligt ett getingbo, Bäckstedt, Johansson, Ojje, Ahla, Lindgren, Wieselgren samt Wall slåss om 2 platser egentligen (kan ha glömt någon). Wieselgren eller Wall kommer spela vänsterback och den andra kommer slåss om en ytterplats, därför skrev jag båda. Annars lär laget se ut som vanligt skulle jag tro.

Trots bara en b-lagsmatch samt träningen igår så finns Matte Eriksson enligt rapporter på bänken ikväll för Skärblacka. Ett välkommet tillskott för truppen.

Kimstad GoIF

Kimstad åkte på en snöplig förlust senast mot Hemgårdarna och trots att man förtjänade segern spelade man inte alls bra. Ordinarie spelare som Sama, Ogge & Vångerstrand fanns inte med och framförallt backlinjen blev lidande av detta. Ogge är fortsatt skadad har jag hört medan Sama och Vångerstrand tillkommer. Enligt Kimstadsbloggen är Matte Petersson samt Tommy Ljungström osäkra till spel och kommer testas på uppvärmingen, jag räknar dock med att de spelar. Om Tommy och Matte är friska är jag ganska säker på hur Kimstads startelva kommer se ut förutom högerbacken, jag tror man ställer upp på följande vis från höger (4-3-3). Andreas, ***, Ekeroth,  Vångerstrand, Boda, Sama, Basse, Tobbe.E, Fredrik.P, Matte.P, Tommy.Lj

En enligt mig mycket slagkraftig startelva där framförallt offensiven imponerar stort. 5/6 av de offensiva spelarna har meriter från högre divisioner och både Fredrik.P samt Basse Lindgren har spelat i div 1. Tommy Lj har vunnit skytteligan i fyran och Sama behöver väl inte någon närmare presentation?

Enligt rapporter så gjorde laget tränare Peter Ljungström två mål för b-laget i veckan och kanske sitter han själv på bänken som en joker att kasta in om det behövs i slutet?

Tyvärr kanske jag ska säga för Blackas del har jag hört att Mika inte gjort en enda träning under denna säsong och kommer alltså antagligen inte medverka i kvällens match. Vi minns alla derbyt på Krokhagen förra sommaren då Mika blev utvisad efter 35 minuter efter ca 6 psykutbrot under matchen. Skadeglädjen var total bland blackafansen och det är få gånger jag har hört så mycket skratt under en fotbollsmatch. Från Skärblackahåll snackas det fortfarande om den matchen och jag tror det kommer ta lång tid innan vi glömmer Mikas insats.

Matchen

Om Blacka ska vinna den här matchen så måste man enligt mig vara väldigt framfångsrika i offensiven. Att Kimstad förlorar Ogge i backlinjen är ett stort avbräck och Skärblacka måste utnyttja detta till fullo, Anton Bäckstedt borde enligt mig spela vänsterytter för att utnyttja sin snabbhet mot deras eventuellt bristfälliga högerback. Mitten blir som vanligt otroligt viktigt och inte minst när man möter så pass bra spelare som man gör idag. Bakåt måste Skärblacka framförallt se upp med Fredrik Peterssons snabbhet och man får heller inte låta Tommy Lj komma till bra avslutslägen.

På pappret ser det ut som en väldigt svår uppgift för Blacka men Kimstad imponerade inte alls sist och jag tror att Blacka kan ställa till det idag. Ska man lyckas måste man som sagt vara väldigt effektiva när lägena uppstår och sätta dit dem.

Jag tror Blacka vinner med 2-1, Frippen och Anton gör ett var.

Vi ses på IP Arena 19:00

Blackabloggen

Has Anton Bäckstedt Scored For Skärblacka? YES

Som rubriken lyder så har alltså Skärblackas svar på Fernando Torres äntligen gjort mål. Lagets stora stjärna gick mållös i ca 380 minuter innan han idag i den 15e minuten spräckte sin måltorka i en b-lagsmatch mot Grytgöl.Jag satt och åt när jag helt plötsligt fick ett sms från Anton Bäckstedt. Jag har gjort 3 mål och 2 assist löd messet och det var väldigt tydligt hur förlösande dessa målen var för Bäckstedt. När Bäckstedt sedan kom hem fortsatte våran konversation och det gick inte ta miste på stjärnans glädje.

- Jag tror allt kommer släppa nu med tanke på målet, Kimstad kommer inte få det lätt.

När vi hade pratat ett tag kläckte Bäckstedt ur sig något mycket korkat "Skönt, nu är det bara 22 mål kvar så har jag gjort de där 25" sade Bäckstedt. Jag frågade direkt om han på allvar trodde att tre b-lagsmål mot Grytgöl räknades. Efter en ganska lång diskussion gav han vika och köpte mitt resonemang angående att man inte kan räkna med b-lagsmål.


Det var glädjescener likt dessa som utspelade sig på IP när Bäckstedt gjorde sitt första mål för säsongen


Skärblacka vann förövrigt matchen med 8-0 och enligt rapporter så gjorde John Poikela ett mål som han själv beskrev som zlatan/messi/suarez konster. På fredag möter a-laget Kimstad på IP Arena och vi kommer givetvis skriva en rapport inför säsongens andra derby. Det kommer b.la bjudas på lite Mika som det alltid gör när vi pratar Kimstad.

Vi har även som mål att skriva något inlägg om juniorlaget inom den närmsta framtiden. Juniorerna spelar i Junior Elit serien och har hittils 6 poäng efter 4 matcher. Det finns flera intressanta spelare i det laget.

Blackabloggen

Kurdiska - Skärblacka 2-3 (1-1)

Skärblacka lyckades alltså besegra seriefavoriterna Kurdiska på bortaplan med 3-2. Tommy Andersson samt Tommy Sundell hade idag hand om laget på grund av att de två ordinarie tränarna jobbade. Skärblacka ställde upp med en ganska förväntad startelva där Jocke Johansson och Robin Wieselgren tog ytterpositionerna. På bänken tog Fame på sig A-lagströjan för första gången?

Kurdiska var det klart bättre laget i första halvlek men skapade inga riktigt farliga målchanser. Man gjorde 1-0 efter ca 10 minuter men målet vinkades mycket tvivelaktigt av för offside. Kurdiskaspelarna blev tokiga och betedde sig mycket illa och detta var tyvärr bara början på allt gnäll. I den 15e minuten tog Skärblacka ledningen ganska orättvist genom kaptenen Ante Larsson efter ett fint förarbete av Ponta Larsson. Larsson är ingen van målskytt och om man innan matchen hade bettat på att Larsson skulle göra mål med vänstern hade man nog varit miljonär vid det här laget. 1-1 kom efter 30 minuter och det var absolut inte orättvist. Någon i backlinjen upphävde offsiden och Kurdiska spelaren lyckades passera Kim och slå in bollen snett bakåt där deras vänsterytter enkelt satte bollen i det öppna målet. Kurdiska spelade riktigt bra de sista 15 minuterna och var några gånger mycket nära på att göra mål, trots detta stod sig 1-1 in till halvtidsvilan.

Stämmingen i laget kändes inte alls bra och man hörde Sundell höja rösten och säga "Fan grabbar, det står 1-1! det känns på alla som att vi ligger under".

Ojje och Ahla ersatte Kim och Jocke Johansson direkt i andra och Robin Wieselgren klev ner som vänsterback. Skärblacka spelade mycket bättre i andra halvlek och kändes minst lika giftiga som Kurdiska. Jag har inga exakta minuter men kanske i den 60e minuten så kom Ojje fri på kanten, skottet gick rakt på målvakten men tack vare en enorm inställning så kom Frippen först på returen och rullade enkelt in bollen. Frippen bjöd på en mycket spektakulär målgest efter målet kan jag även meddela. Stämmingen i Kurdiskalägret blev nu mycket irriterad och väldigt mycket fokus lades på domaren. Skärblacka hade ganska bra koll på matchen kändes det nu som men i 70e? så gjorde Syrianskalegenden Bobby 2-2 på en retur efter att Holmgren räddat ett friläge.

Matchen var nu jämn och båda lagen skapade några halvchanser. Avgörandet kom i den 83e minuten och var ganska identiskt med Blackas 2-1 mål. denna gång var det Ahla som missade det första läget och precis som det tidigare målet så var Frippen först på returen och slog in 3-2. Vild glädje utbröt i Blackalägret och Frippen bjöd åter igen på sin underhållande målgest. Matchens sista 10 minuter handlade enbart om hur illa Kurdiska betedde sig framförallt mot domaren. Hade linjedomaren som stod på bänkens sida haft lite stake borde de visat ut hela Kurdiskas bänk efter kommentarerna och glåporden de slängde ur sig. Kurdiska hade även en boll i nät i slutet men domaren blåste av efter en knuff på Sundell, ett något tveksamt domslut om jag får säga det själv. Att det fanns 11 Kurdiskaspelare på planen när domaren blåste av var för mig ett under. Detta är bland det värsta jag sett någonsin och då har jag sett många fotbollsmatcher.

Nästa helg väntar Kimstad på hemmaplan och jag tror jag inte är ensam med att se fram emot matchen. Kimstad imponerade inte alls idag och förlorade mot hemgårdarna med 1-0 på Krokhagen. I och med dagens seger går Skärblacka upp på andra plats i tabellen med 12 poäng efter 6 matcher, enbart Rimforsa ligger före med 14 poäng.

Skorstenar

Tre Skorstenar: Fredrik Fridström
Frippen slutar aldrig springa och måste vara en mardröm för varje försvarare att möta. Gör det avgörande 3-2 målet men även 2-1 målet. Även om det inte är så svåra mål han gör så är det mycket starkt att vara först på de båda bollarna.

Två skorstenar: Kristian Svanberg
Skärblackas klart bästa spelare i första halvlek. Utan Svanbergs och mittbackskollegan Chrille Sundell så hade det kunnat rinna iväg under första halvlek. Är säkerheten själv och vågar med framgång slå bollar mot mittfältet på backen.

En skorsten: Chrille Sundell
Det märks att firma Sundell Svanberg har spelat med varandra i över två år nu. de är enormt samspelta och står åter igen för en briljant insats. Är efter Svanberg Blackas bästa i första halvlek.

Skorstensligan

6. Jocke Poikela
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
5. Andreas Larsson
3. Jocke Johansson
3. Fredrik Fridström
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren

Blackabloggen

Wieselgrens Vs Johansson

David Vs Goliat

Idag tar Vånga emot Finspång på Ekvallen och storpublik väntas till mötet. Flera Blackaspelare förväntas dyka upp för att titta på matchen och försöka analysera Finspång på bästa sätt inför deras möte i juni. Alla ser dock inte fram emot detta möte lika mycket. Jesper Johansson gör sin första match i området sedan förra året och detta sägs ha skämt vettet ur en viss Robin Wieselgren.

Jag drar bakgrundshistorien lite snabbt. Skärblacka och Finspång möttes förra året på IP, FFK ledde med 3-0 när en dispyt uppstod mellan Johansson och Wieselgren och det hela slutade med ett rött kort för Johansson efter att ett slag utdelats. Blacka lyckades efter detta gå upp till 3-3 och det har varit mycket snack om dessa två personer i vinter i bloggvärlden. Idag den 20e maj har det ungefär gått 9 månade sedan händelsen och spelarna har fortfarande inte varit i närheten av varandra.

Ikväll kommer alltså Jesper Johansson anlända till "Kimstad, Blacka, Norsholm, Vånga Kommun" som jag så vackert väljer och kalla det och detta har enligt rykten skrämt upp Wieselgren rejält. Wieselgren ska enligt rapporter ha planerat en middag i Skärblacka med igår när man fick nys om att Johansson ska komma till stan så valde han att ställa in. Av vad jag hört från Finspångshåll så har Johansson fortfarande inte släppt händelsen på IP Arena förra sommaren och har utlovat en ljuv hämnd på Wieselgren nästa gång de träffas.

Skärblacka möter Finspång den 10e juni på IP Arena och jag tror inte jag är ensam att se fram emot den matchen. Vi kommer veckan inför matchen att publicera lite uppladdsningstexter varje dag. Vi har stora förhoppningar på att Wieselgren kommer ställa upp på en intervju inför matchen.

Kurdiska-Skärblacka

Skärblacka möter imorgon förhandsfavoriterna Kurdiska som inte börjat serien som man tänkt sig. Man fick stryk av Kimstad i premiären och vann bara med 3-2 mot Örtomta, i senaste omgången spelade man 0-0 mot Syrianska. Blackas trupp lär se ganska identisk ut med matchen mot Åtvid med undantag för att Anton Bäckstedt missar matchen på grund av jobb. Beskedet tros inte ha varit så populärt i ledarstaben. Jocke Johansson, Ahla & Robin Wieselgren lär slåss om de tre ytterplatserna annars tror jag att startelvan kommer se identisk ut med tidigare matcher.

Blackabloggen

Skärblacka IF - Åtvidaberg Södra 0-1 (0-0

Skärblacka inkasserade sin andra 1-0 förlust på tre dagar och man får väl lov att även idag säga att det bästa laget vann. Skärblacka ställde upp med exakt den startelva jag tidigare idag gissat. Wieselgren, Jukka.P, Lindgren & Ahl satt på bänken.

Skärblacka gjorde enligt mig sin bästa halvlek iår under de första 45 minutrarna. Man var något bättre än Åtvid Södra och hade också halvlekens klart bästa chanser. Åtvidaberg Södra är av vad jag sett det bästa laget Skärblacka mött under denna säsongen. Jocke Poikela stod efter 20 minuter för matchens behållning då han skickade iväg ett stenhårt skott från ca 25 meter som tyvärr tog i innerstolpen och sedan rullade retfullt längst mållinjen för att sedan gå ut. Målvakten hann inte reagera och skottet förtjänade verkligen ett bättre öde. Lagets stora affishnamn Anton Bäckstedt kom senare i halvleken fri från sin vänsterkant men hans chipp gick tyvärr tätt utanför. Spelmässigt var det som sagt årets bästa halvlek och även om Åtvid inte var ofarliga var Blacka det bättre laget.

Robert Ahl var den enda Blackaspelare som värmde upp i kylan under pausen men fick trots att man kunde tro det inte komma in omgående. Direkt när andra halvlek började så märktes det en enorm skillnad på lagen. Åtvid vann varenda boll och var oerhört mycket hungrigare än blackaspelarna. Kaptenen Ante Larsson kändes som en av få som verkligen ville vinna denna match då han som vanligt slet på mitten. Matchens enda mål kom med ca 25 min? kvar och var inte på något sätt orättvist sett hur andra halvlek såg ut. En Åtvid spelare tog sig förbi på deras vänsterkant och placerade in bollen mellan benen på Holmgren som spelade andra halvlek med keps.

Ahla, Jukka P samt Wieselgren kom in under slutet och Sundell skickades upp som forward men den riktiga pressen uteblev. Istället var det Åtvid som skapade de flesta chanserna och blev tex blåsta på ett friläge då linjedomaren felaktigt vinkade av spelet för offside. Wieselgren hinner även med att under matchens sista minut dra på sig en varning efter en sen tackling.

På lördag väntar Kurdiska på bortaplan och det är verkligen ingen lätt match. Skärblacka måste försöka glömma dagens andra halvlek och försöka ta med sig första halvleks spel. Noterbart är att Skärblacka har förlorat båda matcherna när man hamnat i underläge.

Skorstenar

Tre Skorstenar: Chrille Sundell
Någon från Åtvidhåll kommenterade förut att han kanske är seriens bästa mittback och han bevisade idag at han åtminstone är bland de bästa. Vinner mycket på huvudet och står för många avgörande brytningar idag. Varför utnyttjar man inte hans huvudspel mer i slutet när han flyttas upp?

Två Skorstenar: Andreas Larsson
Larsson är liksom mot Vånga en av lagets bästa spelare idag. Är bäst i Blacka under andra halvlek när de andra klappar ihop. Borde blivit varnad efter en tackling bakifrån dock.

En Skorsten: Jocke Poikela
Enligt mig bäst i Blacka i första halvlek och är mycket nära på att göra årets mål på IP Arena. Står även för mycket av passningsspelet från mittfältet. Försvinner tyvärr ur matchen under andra halvlek men hans strålande första halvlek för ändå in honom på denna lista.

Skorstensligan

6. Jocke Poikela
5. Chrille Sundell
5. Andreas Larsson
4. Kristian Svanberg
3. Jocke Johansson
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren

Fick även precis reda på att Finspång besegrade Örtomta med 1-0 och är i och med dessa tre poängen ny serieledare.

Bilder lägger vi till i texten när de kommit upp på hemsidan.

Blackabloggen

Inför: Blacka - Åtvid Södra

Endast tre dagar efter debacklet mot Vånga är det alltså åter igen dags för match. Denna gången står Åtvidabergs Södra för motståndet och matchen spelas på IP Arena som den så vackert heter på hemsidan. Åtvid är tillsammans med Rimforsa de enda lagen som är obesegrade efter fyra omgångar, trots detta parkerar man enbart på en fjärdeplats med sina 8 poäng. Man besegrade Vånga och Örtomta i de två inledande matcherna och har efter det kryssat mot både Kurdiska och Syrianska. Lagets nummer 11 (Viktor Gustafsson) har hittils gjort 5 mål i serien och bjöd senast mot Syrianska på ett hattrick, något att hålla koll på för Blackas backlinje.

Blacka jagar revanch efter förlusten mot Vånga och enligt vad jag hört så är Wieselgren den enda spelaren som är ett osäkert kort inför kvällens match, Wieselgren var nämligen sjuk och missade gårdagens träning. Ponta Larsson är tillbaka från sin Milanoresa och bör gå in i startelvan omgående. Jag tror att startelvan kommer se ut på följande vis.

Holmgren
Helle Svanberg Sundell Wall
Larsson Poikela
Johansson P.Larsson Bäckstedt
Fridström

Efter att under inledningen av säsongen enbart mött lag på nedre halvan ska det nu bli intressant att se hur Blacka står sig mot ett förväntat topplag. Trots förlusten mot Vånga leder man fortfarande serien och har hittils full poäng på IP Arena. Matchreferat kommer förmodligen under kvällen eller imorgon.

Blackabloggen

Matchrapport: Vånga IF-Skärblacka IF 1-0 (0-0)

Jag står lite inför ett vägskäl nu. Antingen skriver jag att allt är frid och fröjd och att Blacka dominerade totalt och förlorade extremt orättvist för att på så vis tillfredsställa de som inte kan ta kritik från en division V blogg. Annars ger jag er min bild av hur JAG tycker matchen såg ut. Mina åsikter är just mina åsikter så jag förstår inte riktigt uppståndelsen över att jag skriver att Skärblacka spelar skit, när de gör det. Och angående gnället över skitkastningen på grannklubbarna så är det förvånande hur mycket man kan uppröra folk. Är bloggen så jävla patetisk Hasse Ö så behöver du inte läsa.

Matchen mot Vånga IF igår(Lördag) var det första av många derbyn Skärblacka har att se fram emot. Tyvärr lyckades inte Skärblacka ta vara på de tillfällen som gavs.

I första halvlek var det jämnt mellan lagen. Bäcksedt fick en chans när Vångas back slarvade i ett hemspel men nummer åtta i rött lyckades inte ta vara på chansen. Skärblacka misslyckas återigen att få till något bra spel. Det är långa bollar från backlinjen på Bäckstedt och Frippen som verkar vara ledordet i detta lag. Vånga var det något bättre laget efter första halvlek men 0-0 var absolut inte orättvist.

Inför andra halvlek fick Ekvallen finbesök av vår bloggkollega "Billa" med följe från FFKbloggen.  Endast 8 minuter hade gått när en Vångaspelare drar på sig sitt andra gula kort efter en onödig eftersläng på Robin Wieselgren. Något säger mig att den unge karln inte är helt oskyldig, oavsett vad ska man inte låta sig provoceras så enkelt. Helt rätt med utvisning.

Konstigt nog så blev Vånga bättre efter utvisningen och med 25 minuter kvar nickade en Vångaspelare in 1-0 på hörna. Holmgren var chanslös. Skärblacka tog över men Vånga skapade farligare chanser på sina kontringar. Med tio minuter kvar sköt Jocke Poikela ett skott som Vångas målvakt tippade i ribban, Sundell var där och nickade in returen men blev avblåst korrekt för offside.

Matchen slutar 1-0 till Vånga och Skärblacka lär ha en hel del att fundera över. Till exempel att Ojje med tidigare spel i divison IV var bänkad hela matchen. Tycker även det är konstigt att Jocke Johansson blev utbytt efter 45 min trots att han var en av Blackas bästa spelare i första halvlek.


Skorstenar

Tre Skorstenar: Andreas Larsson
Rev och slet som vanligt på mitten och har klarat omskolningen till central mittfältare på ett strålande sätt.

Två Skorstenar: Kristian Svanberg
Kändes stabil matchen igenom och höll bra koll på den vindsnabbe Kanu matchen genom.

En Skorsten: Jocke Poikela
Fortsätter att spela mycket moget och tar för sig. Även om det inte var Jockes bästa insats iår så tycker jag ändå han är bland de tre bästa i Blacka.

Skorstensligan

5. Jocke Poikela
4. Kristian Svanberg
3. Jocke Johansson
3. Andreas Larsson
2. Chrille Sundell
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik HolmgrenJalkemo golvad. Filmning?
Tillfällig glädje

Blackabloggen

Inför: Vånga IF-Skärblacka IF

Matchen med stort M är här. Vi vet hur det gick förra gången på hemska Ekvallen. Halva laget var mitt uppe i en studentvecka och var av förklarliga skäl inte fullt redo för den tuffa uppgift som då väntade dem. 6-0 och förnedring på hög nivå. Kimstad kryssade mot Rimforsa, 0-0 vilket betyder att Skärblacka och Finspång har läge att dra ifrån ytterliggare. Är det nya lagbygget hos Kimstad på väg att kollapsa? Bara gudarna vet...

 

Denna gång är det bättre förutsättningar för Skärblacka. Man har inlett serien med tre raka segrar mot Tallboda, Hemgårdarna och Örtomta men har inte riktigt fått till spelet. Vånga har startat serien med två förluster mot Åtvidaberg Södra och Kurdiska samt en vinst mot Syrianska borta. Vånga har fått ett välkomnande tillskott i mittfältskämpen Fabian Jalkemo. Direkt med honom tillbaka i laget vann Vånga borta mot Syrianska. Jalkemo själv hävdade dock att han var sämst på plan.

Anledningen till att Jalkemo är tillbaka i Vånga vet de flesta redan om, så det är inget jag kommer att ta upp här.

I veckan har det varit ganska lugnt på träningarna i Blackalägret. På tisdagen deltog endast 8 personer på träningen eftersom att det lirades B-lags match mot Finspångs gubblag där Blacka vann matchen med 6-3. Har inte en jävla aning om vilka som gjorde mål eller hur matchen såg ut. Försvarsspelet hos något av lagen lär inte hållit Barca tiki-taka klass men det är ju ingen nyhet när det gäller B-lagsspel.

På torsdagen sista träningen innan derbyt dök det upp 12 spelare och det är ju inte överdrivet mycket.

 

Ska man spekulera i startelva hos Blacka så tror jag inte att vi bjuds på några större överraskningar. Wieselgren hävdade dock att han skulle bli bänkad men när han fick reda på att kreatören Pontus Larsson befinner sig i Milano och inte i Skärblacka blev han lugn igen.

Holmgren
Helle, Sundell, Svanberg, Wall
J.Poikela, A.Larsson
Jocke, Wiesel, Bäckstedt
Frippen.

 

I Vånga har jag inte en aning om vilka som kommer spela. De enda spelarna jag vet om är Fabian Jalkemo och Joel Storm. Varje år kommer det en drös med nya spelare till klubben som de lockat med jobb på Pema. Vi får hoppas att våra stjärnor får behålla sina jobb så de inte försvinner. Jalkemo finner vi troligtvis på mittfältet och Joel Storm brukar lira ytterback om jag inte är ute och cyklar.

 

 

Bäckstedt har varit helt under isen och bänkningen i den första matchen mot Tallboda verkar ha tagit hårt på honom. Det är nu läge och kliva fram och visa att du är division fems bästa spelare och börja göra lite mål. Glöm inte bort att du lovat oss typ 20 mål.


Tror det blir en stabil 3-0 seger för Skärblacka där Wieselgren gör två mål och Jocke Johansson ett.


COME ON LADS!

Blackabloggen


Skärblacka IF-Örtomta GoIS 3-2 (1-0)

Skärblacka är fortfarande serieledare efter en inte allt för imponerande seger mot uppflyttade Örtomta.

Spelet var katatrofalt dåligt och att inte kunna spela kontrollerat mot ett lag av Örtomtas kaliber är verkligen under all kritik.

Svanberg gjorde 1-0 på hörna som står sig till kaffepausen men som sagt, spelet var under all kritik.

I andra halvlek fortsätter det dåliga spelet, och Skärblacka faller ner i Örtomtas dåliga spel. Gästerna kvitterar på hörna. Det usla spelet fortsätter men Skärblacka lyckas ta ledningen efter att Frippen satt dit en retur. Ponta Larsson gör mål på en frispark efter sammarbete med Kim Wall och där tycker man att matchen borde vara avgjord men ett misstag av Holmgren och försvaret bjuder in Örtomta i matchen igen och de får nytt hopp.


En Örtomtaspelare samlar på sig sitt andra gula kort och åker ut. Matchen känns så avgjord och Skärblacka tar trots det dåliga spelet med sig tre pinnar. Känns skönt att kunna vinna trots uselt spel. På läktaren kunde man höra att det var bland det sämsta som skådats på Skärblackas fina gräsmatta.

Tre skorstenar: Ingen
Spelet var så dåligt att ingen förtjänar tre skorstenar idag!

Två skorstenar: Kristian Svanberg
Bäst idag, även om det inte säger mycket. Fick även göra säsongens första mål.

En skorsten: Kim Wall
Låg bakom två av målen och fortsätter med att plocka på sig hockeyassists.

Skorstensligan

4.
Jocke Poikela
3. Jocke Johansson
2. Chrille Sundell
2. Jesper Helle
2. Kristian Svanberg
1. Fredrik Holmgren
1. Kim Wall

Kul att se att Kimstad inkasserade sin första förlust mot våra nya rivaler Finspång. Motivation går före klass! Hur mycket hjärta har Kimstadspelarna egentligen? Skämt osido, Detta måste varit ett hårt slag mot Kimstad då de är tippade i toppen av i stort sätt varenda kotte medan deras kontroversiella blogg tippat FFK i botten.

Nästa vecka är det derby mot Vånga IF som inlett säsongen med två förluster. Dock mot förväntade topplag i Åtvis Södra och Kurdiska. Spelt måste bli betydligt bättre om det inte ska bli en repris från förra året då Blacka åkte på en förnedrande 6-0 förlust.
Avslutar denna väldigt korta rapport med att konstatera att vi är SERIELEDARE!


Division 5 Mellersta Herrar
LagSDP
Gå till detaljerad tabell på ostergotland.svenskfotboll.se
Skärblacka IF 3 10 9
Finspångs FK 3 5 9
Rimforsa IF 3 8 7
Åtvidabergs Södra IK 2 5 6
Kimstad GoIF 3 0 6
Hemgårdarnas BK 3 -3 4
FC Syrianska 2 2 3
Kurdiska FF 2 1 3
Vånga IF 2 -4 0
Kisa United BK 3 -6 0
Örtomta GoIS 3 -7 0
Tallboda IF 3 -11 0
Blackabloggen


RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson