Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Brokind borta och skorstensligan/poängligan

Broking borta visade sig bli en riktigt tuff match, det blev inte bättre av att domaren hade glömt pipan nånstans och var precis oduglig. Det ska sägas att han var precis lika oduglig åt båda håll och det har sällan skådats så många missar från både huvuddomare och assisterande domare. Nog om det. Brokind började i alla fall matchen bäst och slog mycket långt som Skärblacka hade endel problem med till en början, Blacka växte in i matchen och tog över mer och mer i första halvlek, 1-0 kom också där Kim Wall hittar med en pass till Matte Eriksson som trycker in bollen i främre. Blacka fortsatte trycka på och skulle haft en straff när Matte kommer igenom och nickar fram bollen och samtidigt får en spark över ansiktet, ingen reaktion från domaren förutom att "det läker".
Brokind har faktiskt 2 ramträffar i första halvlek innan dom får dit 1-1 i slutet av halvleken efter avvaktande försvarsspel från Blacka. Andra halvlek är Brokinds, Blacka kommer fel i försvarsspelet och det utnyttjar Brokind väl, dock tror jag ett mål var offside. Annars att anmärka på i andra halvlek var att Brokinds målvakt skulle slå en inspark och den fick han tydligen inte lägga var han ville inom "insparksrutan" enligt domaren, målvakten i Brokind hade annat att säga och fick då en varning varpå han spottar mot domaren och helt rätt får också ett rött kort. Blacka trycker på och får även till en reducering till 3-2.
Blacka har stått för 2 riktiga skitmatcher i rad nu och måste försöka hitta tillbaka i spelet och försvarsspelet snabbast möjligt.

Tre skorstenar går till Jonte Lindgren som fick vikariera på högerbacksplatsen nu när Blacka hade mycket manfall, gör det väldigt bra fast det är en ovan position.

Två skorstenar går till Matte Eriksson som gör ett mål och springer som vanligt hur mycket som helst.

En skorsten går till Kim Wall som gör assist till båda målen varav ena är på hörna.

Förlust mot Vånga!

Det blev ingen rolig lördageftermiddag för hemmalaget Skärblacka med förlust 2-4 mot grannarna från Vånga.
Vånga visade tidigt i matchen att man skulle bli en svår nöt att knäcka genom en pigg start med mycket bollinnehav första 15-20 min in i första halvleken.
Man tilldöms också en straff tidigt sedan en Blackaspelare rivit ner en framstormande Vånga spelare. Straffen slogs säkert in i mål och dom många Vångafansen kunde jubla ikapp med sina spelare på plan.
Efter den dåliga starten rycker hemmalaget upp sig en aning och Kim Wall skapar fram ett eget friläge med sin snabbhet, men på Kims avslut gör Vånga keepern en suverän enhandsräddning. Hörnan efter blir resultatlös.
Kort därefter är det Kim igen som är inblandad i nästa målchans genom att servera Lindgren med en svepande boll över halva plan, och Lindgren blir fri men målvakten i Vånga gör en ny räddning.
Kim går en stund senare ut skadad samtidigt som Vånga innan paus utökar till 0-2. Tung uppförsbacke såklart men i paus var man ändå positiva och pusha varann.
Man får också i andra ganska tidigt kontakt med en reducering till 1-2 genom Jimmy Bäckmark som från nära håll rakar in bollen.
Men detta var inte Blackas dag och ett bra bortalag för dagen gör sedan ett tungt 1-3 mål efter att Blacka kändes lite på gång.
Matchen känns då rätt avgjord och blir det definitivt tämligen omgående för Vånga får även in 1-4 efter en bra individuell prestation av Vångaspelaren som vänder bort hemmaförsvararen och placerar in bollen. Hemmalaget får sedan in en sen reducering fram till 2-4, men den var mer av akademisk betydelse.
Denna match är bara glömma snabbt och istället blicka fram mot Brokind borta redan nu på tisdag.

Bloggen gratulerar Vånga till tre välförtjänta poäng och kul också att så många tagit sig till IP för att se matchen.

Skorstenar:
3 st går till Magnus Svesse Svensson som förutom målen som han är chanslös på, så står han för flera räddningar som håller hemmalaget kvar i matchen.

2 st går till Jacke Mahrs som kom in efter Kims skada och gjorde ett bra jobb på mitten och även slog en del bra bollar offensivt.

1 st till Anton S som krigar matchen genom och vinner i stort sett varje närkamp.

Hojj hojj // O

Vånga hemma!

Då var det dags igen för match, och andra derbyt denna vecka. Skärblacka vann derbyt mot Norsholm så sent som i onsdags med 3-1 och har ett härligt självförtroende till dagens match.
På andra halvan har vi alltså Vånga denna eftermiddag. Vånga som i år är nykomling har överraskat positivt och ligger just nu strax under hemmalaget Skärblacka med 14 inspelade poäng men med en match mer spelad.
Senast dessa lag slogs om poäng var 2012 då lagen tillhört olika divisioner sen dess.
Blacka grabbarna genomförde ett lättare träningspass på IP i torsdags för att inte bli allt för slitna nu när truppen fått matchats hårt sista veckan.
I hemmalaget får man till matchen mot Vånga tillbaka en viktig kugge i Chrille Sundell som varit borta efter en otäck smäll i matchen mot Liu, men sägs nu vara redo igen.
En preliminär startelva kan vi på bloggen inte lämna då vissa frågetecken finns inför matchen. Men vi kan lova att ett starkt lag kommer ställas på banan.

Väderprognosen säger sol och värme så har ni inget för er så titta ner till IP kl 14:30 och titta på ett härligt derby.
Bloggen hälsar publik,domare och Vånga välkomna till IP!

Derbyvinst i Norsholm!

Då var det så dags för den släpande derbymatchen mot Norsholm. En härlig sommarkväll med lite lätt vind mötte spelarna denna onsdag i Norsholm.
Ett heltaggat bortalag ville ikväll bevisa att matchen senast mot Liu bara var en tillfällighet.
När matchen så drog igång tog blackagänget tag i spelet  omgående och börja oroa Norsholmsförsvaret direkt.
Första målet skulle det också komma tidigt. Kim slår en hörna med sin giftiga vänster mot bortre ytan där Frippen står som nickar bollen mot mål, där Matte Ericsson är placerad som tar emot och håller ifrån sin försvarare och kan slå in bollen i ett nästan tomt mål. 0-1 och en kanonstart i derbyt.
Norsholm skakar snabbt av sig underläget och börjar jaga kvittering, men utan att skapa nåt särskilt farligt.
Istället får 0-1 målskytten Matte Ericsson ett liknande läge som vid målet, men denna gång skulle bollen gå strax över ribban.
Kort där på tar sig Norsholm fram på vänsterkanten och slår ett inlägg mot första stolpen till en fri framrusande hemmaspelarare som inte gör några misstag och 1-1 är ett faktum.
Efter det händer inte så mycket i första halvleken utan blacka grabbarna avstyr det mesta hemmaspelarna försöker sig på.
I paus försökte man prata igenom vissa saker som var mindre bra, och lyfta fram det som var bra. Det skulle visa sig att Norsholm skulle få spela över sin förmåga ikväll för att ta poäng.
I inledningen på andra halvlek löper Lindgren på en lös hemåtpass och först till bollen gör han inget misstag utan löper undan målvakten och  slår bollen i ett tomt hemmamål. 1-2 och stort jubel på bortabänken. Extra skönt för Lindgren också att få göra detta mål som han väntat på länge.
Efter målet har hemmalaget en period med mycket bollinnehav, men utan att skapa fram några riktiga målchanser mot ett vilt kämpande bortalag.
Och med kvarten kvar kommer också ett matchavgörande mål.
Kim Wall slår en perfekt hörna som Joel Gustsvsson ganska enkelt kan nicka in, 1-3 var ett faktum och man kunde i Blackagänget andas ut en aning.
Efter målet orka heller inte hemmalaget hota speciellt, utan det var mer nära fler bortamål än en reducering.
När så domaren blåser av kan Blackagänget summera en grym laginsats och tre sköna poäng hem till Skärblacka.
Härnäst väntar Vånga hemma på lördag i nytt derby.
Analys inför detta möte kommer ut på bloggen senare.

Skorstenar denna kväll:

3 skorstenar går till matchens gigant Matte Ericsson som stora stunder ägde mittfältet. Blev också målskytt med sitt 0-1 mål.

2 skorstenar går till Joel Gustavsson som också han var en jätte på mitten och vann de flesta luftdueller, och även gjorde ett viktigt mål.

1 skorsten till Jonas Lindgren som löpte enormt som ensam forward och hela tiden störde hemmaförsvaret. Fick äntligen göra mål och vilket bra tillfälle han spara det till.

Inför Norsholm borta!

Ikväll spelas den uppskjutna matchen mot Norsholm borta. Skärblacka gänget kommer till Norsholm med en svag insats i ryggen mot LIU senast ( förlust 1-2 ) och Norsholm kommer även dom med en förlust hemma mot Sturefors ( 0-2 ) i ryggen.
Med andra ord bör vi se två heltagggade lag på planen ikväll som inte kommer ge vika i detta lokalderby.
i Blackalägret finns en hel del frågetecken kring laget då skador och studenter som åkt hem stör. Men räkna med ett starkt Blacka gäng som springer ut på munkebodavallen ikväll.
Bloggen har även hört rykten om att en spelare är tillbaka i röda dressen och gör comeback ikväll, och vem det är får ni se om ni tar er till Norsholm ikväll.
Avspark är 19:00 Munkebodavallen!! Kom och hejja fram Blacka grabbarna till tre derby poäng.

Väderstad hemma!

Onsdag kväll och äntligen var det dags för en hemmamatch på IP efter många bortafighter. Seriens jumbo stod på andra sidan denna kväll. Ett lite kylslaget väder med kraftiga vindar bjöds det på och spelet blev också det påverkat därefter.
hemmalaget Skärblacka kände stor revanschlust  efter en mindre bra insats senast mot Finspång bortsett från andra halvlek som var godkänd.
Hemmalaget satte ton direkt denna match och redan i femte minuten blir det nätrassel då Frippen slår ett inlägg som Väderstads försvarare och målvakt misssar i komunikationen och bortalagets försvarare nickar bollen i eget mål.
Hemmalaget fortsätter och hota bortalaget och har stort övertag i bollinnehav, men slarvar oftast till det i sista momentet. Men det ska till slut ge utdelning då hemmalagets högerback Fredrik Sellden får en boll ut på kanten och får ett öppet läge och avslutar snyggt med en skottlobb över Väderstads målvakt.
Bortalaget försöker jämna ut spelet, men hemmalaget har bestämt sig för att inte släppa till nåt ikväll och utför ett mycket bra försvarspel över hela banan.
Hemmalaget kan till slut gå till pausvila med en trygg 2-0 ledning.
I inledningen på andra halvlek utökas hemmaledningen till 3-0 efter att Kim Wall haft lite solo och runnit igenom och han gjorde inga misstag.
Liten stund senare var det Jimmy Bäckmarks tur att löpa sig fri ensam med målvakten rundar han densamma lite retligt och rullar in 4-1, efter att Väserstad stått för en reducering dessförinnan.
Blackagrabbarna skulle inte nöja sig där utan man fortsätter ösa på mot ett för dagen blekt bortalag, och efter ett inkast på bortalagets planhalva får till slut en av matchens giganter bollen Joel Gustsvsson och han tar med bollen in i banan och avslutar i första hörnet till ställning  5-1.
Mot slutet får hemmalaget en hörna som resulterar i mål, efter att först Joel nickat ner bollen till Andreas Larsson som bara sätter till foten och skarvar in bollen.
Matchens sista mål och slutresultatet till 7-1 görs av Kim Wall med ett säkert skott i högra hörnet efter att han kommit fri från vänster.

Skorstenarna denna afton var svåra och ta ut då hela laget ska ha stort beröm efter sin insats. Men juryn har fattat ett beslut och ger dom ikväll till.
3 Skorstenar går till Joel Gustsvsson som var väldigt delaktig i både defensiv som offensiv. Gjorde själv ett mål och var delaktig som framspelare till två övriga.

2 skorstenar till Kim Wall som haft en väldigt lyckad vår och producerat en hel del. 2 mål och 2 assist denna kväll.

1 skorsten går till Jimmy Bäckmark som idag spela som ensam forward i 4-5-1 uppställning och gjorde det bra och slet matchen igenom. Trots flera off side ( några tveksamma ) fick han göra ett mål.

Blacka bloggen tackar för visat intresse och på återseende.

// O

FFK Borta!

Torsdagkväll och serieledande Finspång FK var Uppgiften för Skärblackagrabbarna i denna omgång.
Efter en bra inledning på serien så kändes det som en härlig utmaning att få möta ett Finspång som hitills radat upp seger i varje match.
Laget kändes också väldigt laddat inför matchen och stämningen i omklädningsrummet var uppåt.
Snacket innan matchen handla också om att verkligen gå ut och ta kampen från start.
Blacka ställde i princip upp med en ordinarie elva bortsett från Joel Gustsvsson som saknades pga jobb.
Till matchen och bortalaget Blacka håller på att få en drömstart då Kim Wall dunkar bollen i ribban och ner på mållinjen ( tror ribban darrar än ) men millimetrarna var inte på Kims sida.
Istället anfallet senare går hemmalaget upp och gör 1-0.
Men repliken skulle inte dröja utan domaren har blåst straff då bollen träffat handen på hemmaspelare. Mr hundra procent hitills Kim Wall sätter straffen och vi har kvitterat på Grosvad.
Jublet hinner knappt lägga sig innan det är dags igen och hemmalaget tar ledningen med 2-1 efter blekt försvar hos Blacka.
Efter den riviga starten med tre mål på sex minuter lugnar det ner sig och spelet går över till en kamp på planen där hemmalaget allt som oftast gick vinnande ur situationerna.
Ett mål till skulle falla i första halvlek och det var hemmalaget som utökar sin ledning lite snöpligt till 3-1 bara några minuter före paus.
Ett frusterat Blacka gäng försöker tillrätta visa sig i paus och knyta ny energi.
Man lova varandra att verkligen visa i andra att man skulle ta kampen och kämpa sig tillbaka i matchen. Man får också utdelning omgående i andra då man tilldöms ny straff då Kim Wall ryckt sig igenom och blivit nedriven. Kim lägger straffen själv och reduceringen är ett faktum, 3-2! Blacka grabbarna visar nu att man kan lira boll och sätter ett tryck på hemmalaget för en kvittering, men utan att lyckas. Det låser sig för bortalaget när man ska komma till avslutslägena. Tiden rinner nu iväg och hemmalaget kan inkassera ytterligare en vinst.

Härnäst väntar Väderstad hemma på IP 3 juni 19:00. Bortamatchen mot Norshom som skulle spelats innan Regna bort.

Skorstenar denna afton delas inte ut då juryn fattat beslut att laget gjorde för svag insats.

Bloggen ber om ursäkt för sen uppdatering, men återkommer igen senare i veckan med nya intressanta inlägg. Ha det gott fotbollsvänner!!!