Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Förlust mot Vånga!

Det blev ingen rolig lördageftermiddag för hemmalaget Skärblacka med förlust 2-4 mot grannarna från Vånga.
Vånga visade tidigt i matchen att man skulle bli en svår nöt att knäcka genom en pigg start med mycket bollinnehav första 15-20 min in i första halvleken.
Man tilldöms också en straff tidigt sedan en Blackaspelare rivit ner en framstormande Vånga spelare. Straffen slogs säkert in i mål och dom många Vångafansen kunde jubla ikapp med sina spelare på plan.
Efter den dåliga starten rycker hemmalaget upp sig en aning och Kim Wall skapar fram ett eget friläge med sin snabbhet, men på Kims avslut gör Vånga keepern en suverän enhandsräddning. Hörnan efter blir resultatlös.
Kort därefter är det Kim igen som är inblandad i nästa målchans genom att servera Lindgren med en svepande boll över halva plan, och Lindgren blir fri men målvakten i Vånga gör en ny räddning.
Kim går en stund senare ut skadad samtidigt som Vånga innan paus utökar till 0-2. Tung uppförsbacke såklart men i paus var man ändå positiva och pusha varann.
Man får också i andra ganska tidigt kontakt med en reducering till 1-2 genom Jimmy Bäckmark som från nära håll rakar in bollen.
Men detta var inte Blackas dag och ett bra bortalag för dagen gör sedan ett tungt 1-3 mål efter att Blacka kändes lite på gång.
Matchen känns då rätt avgjord och blir det definitivt tämligen omgående för Vånga får även in 1-4 efter en bra individuell prestation av Vångaspelaren som vänder bort hemmaförsvararen och placerar in bollen. Hemmalaget får sedan in en sen reducering fram till 2-4, men den var mer av akademisk betydelse.
Denna match är bara glömma snabbt och istället blicka fram mot Brokind borta redan nu på tisdag.

Bloggen gratulerar Vånga till tre välförtjänta poäng och kul också att så många tagit sig till IP för att se matchen.

Skorstenar:
3 st går till Magnus Svesse Svensson som förutom målen som han är chanslös på, så står han för flera räddningar som håller hemmalaget kvar i matchen.

2 st går till Jacke Mahrs som kom in efter Kims skada och gjorde ett bra jobb på mitten och även slog en del bra bollar offensivt.

1 st till Anton S som krigar matchen genom och vinner i stort sett varje närkamp.