Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Problems? Don' think so

Kort inlägg.

Varken bäckstedt eller Jocke Andersson verkar ha några problem med sina s.k skador få de jagar varandra över Norrköpings gator, från pub till pub...

Orsakerna sägs vara att Jocke nekas inträde på pubarna eftersom han ser ut som 14. Detta har Anton påpekat för många gånger enligt Jocke som nu vill ta ut sin frustration på blackas lille spjuv.

Blackabloggen


Enemy of the state

Johan Lindmark tar över Finspångs BK som huvudtränare. Johan är en bra tränare och bara det löser dig med jobb och sådant har FFK gjort ett kap!

Tråkigt att det blev en så kort tid i Skärblacka och man får verkligen hoppas att det var jobbet som hindrade honom från att fortsätta.

Blir en svår uppgift för Johan att ta FFK till högre höjder. Bortsett från Josef, Rasse Kebab och den galna islänningen har de ett ganska dåligt lag.

Blackabloggen


Welcome to the Family Mr.Pressfeldt

Bekräftat på hemsidan nu att det är Mikael Pressfeldt som tar över som huvudtränare för Skärblacka IF på "heltid". Vi tackar Jonny för fem år som tränare och önskar Pressa all lycka! Det finns mycket talang i klubben och jag tror prioritet nummer ett blir att försöka behålla laget vi har. Lite mindre än en månad kvar till ICA-cupen och ännu mindre tid tills transferfönstret öppnar. Spännande tider att vänta med andra ord! Over and out! Blackabloggen (Något fel med blogg.se, därav inga avstånd och sånt skit)

Breaking news!

Enligt säkra källor har blacka utsett en ny tränare ikväll på lagfesten. Pressa kommer ta över laget i samband med JukkaP. Frippen vann forward, matte Mf, svana backa, Robin viktigaste mål och fredda mvp. Over and out, natten är ung. Cheers!


Shit weather

Nu när temperaturen stiger kliver vi lag i de lägre divisionerna in och lirar futsal. ICA CUP går av stapeln den 20 november i Stadium Arena och där ska ju såklart Skärblacka vara med. Senare i vinter spelas ju även den berömda Billerud Cup i Skärblacka sporthall.

Det är mycket som sker inom Skärblacka IF i dessa tider. Jonny Larsson har avgått/lämnat jobbet som huvudtränare i A-laget och en ny tränare kommer att tillsättas. Oklart vem det blir ännu men klubbledningen har ett par intressanta namn vad jag har förstått. Vi återkommer givetvis när något är klart.


Det är även en del spelare i truppen som är osäkra på fortsatt spel i Skärblacka IF. En del har flyttat och andra lockas av spel i högre divisioner. Det står helt klart att den nya tränaren har en tuff uppgift framför sig att lyckas behålla laget och även förstärka på ett antal positioner. Transferfönstret öppnar den 15 november. 


Juniorerna är för tillfället mitt uppe i ett kval till juniorallsvenskan men har förlorat de två första matcherna med uddamålet om jag minns rätt. Idag var domaren en jävla stolle ifall jag tolkade John Poikelas status korrekt. 


Skärblacka seniorer tränar tisdagar 20.00-21.00 i Skärblacka sporthall och det är nog inte dödsstraff på att komma ner och provträna ifall det finns någon fotbollssugen lirare där ute!


Har inte mycket mer att säga för tillfället utan jag återkommer när det är klart med ny tränare ellr andra spännande nyheter.


Filosofen

Årets:

Djupt inspirerad av Finspångsbloggen beslutar jag mig för att dela ut årets försvarare, mittfältare, anfallare, mål, Ronaldinho, Janne Tauer, utveckling och årets spelare. Målvakt kommer räknas in i försvar. Skorstensligan bortser vi från då vi missade en hel del matcher.


Inga konstigheter! Eller lite svårt kan det ju bli i och med att flera spelare huserat både i försvaret och på mittfältet, men jag gör så gott jag kan!


Årets försvarare: Fredrik Holmgren. Inte så mycket att orda om. Fruktansvärt stabil målvakt och det lär krävas en hel del från föreningen att locka honom att pendla hela nästa säsong. 

Bubblare: Johnny Hellschwein Lindqvist som kom in i sista matchen och storspela. Lär ha beskrivits som The Black Panther av motståndarna.


Årets mittfältare: Joachim Poikela. I våras var han bäst av alla och hela bygden tog honom till sina hjärtan. Under hösten vande man sig vid vad Jocke kan och därför stack han inte ut på samma sätt. 

Bubblare: Matte Eriksson. Var inte med i början av säsongen men kom in och visade vilken otroligt duktig spelare han är. Sliter som en varg och har en fantastiskt bra kondition.


Årets anfallare: Fredrik Fridström. Sagt det förr och säger det igen. Div Vs mest hatade spelare efter kurderna troligtvis. Gjorde 13 mål under säsongen och bidrar med ett ovärderligt slit uppe i anfallet.


Årets mål: Pontus Larsson i sista matchen mot Kisa. Direkt efter avspark avlossade Pontus ett skott som gick i mål. Måste vara rekord för Division V.


Årets Ronaldinho: Anton Bäckstedt mot Robin Andersson i Kimstad på IP Arena i våras. Robin sägs fortfarande vara snurrig. Tog väll lite revanch i och med vinsten på Krokhagen samt att Kimstad tydligen gick upp till fyran med.


Årets Janne Tauer: Anton Bäckstedt som blev helt borttagen av Finspångs unge spjuv GERSON i hemmamötet i våras. Ingenting gick rätt för Pulsmannen.


Årets utveckling: Mattias Eriksson. Kom in sent och visade ledaregenskaper när övriga vek ner sig. Matte har även bytt position till central mittfältare där han gjort ett alldeles strålande jobb.


Årets spelare: I samråd med mycket visa män har jag beslutat mig för att tilldela detta prestigefyllda pris till Joachim Poikela. Svagheterna hos denna lirare är endast humöret och att han skulle behöva lyfta lite skrot. Föll som sagt bort lite under hösten men hade en helt underbar vår. Lägg även till att han ofta spelade dubbelt då han även deltog i juniorlagets matcher.


Det var allt för denna gång. Säsongssummering ska ja väll försöka få upp en när tiden finns.


Blackabloggen

Ridin Solo

Football Manager 2012-demot hade precis släppts. Extas. Flera månaders väntan var äntligen över och med enorm glädje kunde äntligen uppladdningen inför den riktiga releasen 21 oktober påbörjas.

Som en spark med militärkänga i pungen försvann glädjen fortare än Arsenals säsong. Mou har skrivit på för Kimstadbloggen. Dessutom valde han att avslöja sin identitet. Det är alltså Fabian Jalkemo som gått under namnet Mou här på bloggen. Ja, ni läste rätt! Fabian "Klubbhoran" Jalkemo. Märkligt hur saker och ting ter sig ibland.


Transferfönsret har inte ens öppnat än men ändå valde Kimstadbloggen att signa Jalkemo. Jag vill inte vara någon paragrafryttare men detta är helt uppåt väggarna fel. Jag ska skriva ett handskrivet brev till Östergötlands fotbollsförbund och ge min syn på saken.


Hur blir det med Blackabloggen då? Jo men jag kör väll på, i min ensamhet. Tills transferfönstret öppnar dvs. Då hoppas jag kunna presentera en ny kollega. Det har snackats lite om att Peter Alex Ferguson Ljungström är sugen. Rykten från Finspång säger även att Gerson (han som plockade bort Bäckstedt helt i första mötet med FFK) ska hoppa av skolan och flytta till Blacka och börja jobba på Billerud. Tydligen är han rädd för Josef som är en väldigt, väldigt arg man även på träningarna. Gerson sägs givetvis vara sugen på Skärblacka IF så länge han får skriva här på bloggen och har en given plats på vänsterbacken.

Detta i sin tur har gjort Wieselgren orolig. Nyinskaffad hund, lägenhet i Norrköping och arbetslös har gjort honom intressant för ett flertal klubbar i och runt staden. Azech och Bråvalla sägs leda racet.

Blackabloggen kommer i framtiden anamna en något seriösare ton. Jag kan ju liksom inte sitta här och driva själv med folk. Kan ju bara passa på att säga till Gerson och Sir Peter att vi bloggare lever under ständigt hot. Dock kommer jag för alltid hata Kimstad GoiFFfff så på den fronten kan ni även i fortsättningen förvänta er arga inlägg och trevliga rykten.

Någon gång i helgen lär en summering av Skärblackas säsong komma upp men jag törs inte lova något. Sväärge spelar ju match mot Suomi på fredagskvällen och att se vårt landslag spela fotboll är ju nog med skäl för att plocka ner skylten för gott.


Håll fanan högt Kamrater!

Ridin Solo
Filosofen

Words of the prophet?

- Viktigast blir att behålla den truppen vi har. Den skulle stå sig bra i fyran. Det är viktigt att behålla tryggheten och Kimstadhjärtat. Sen kanske man har lite önskemål om att komplettera med några unga, bra spelare från trakten, säger Peter Ljungström. (NT tisdag 4/10)

Hands off Anton Pulz!Säsongssummering Div 5 Mellersta

Då var sista omgången färdigspelad och en mycket bra och jämn serie har en slutställning. Till att börja med vill jag påpeka att detta är en summering av serien och inte av Blackas säsong, den kommer vid ett senare tillfälle.

När serien drog igång i våras var det många som tippade Kimstad och Kurdiska om lagen som seriesegern skulle stå mellan. Förutom dessa två tippades Blacka, Rimforsa, FFK samt Syrianska av många på den övre halvan av serien. Kollar man på dessa förhandstips så får jag lov att säga att de flesta har tippat mycket bra, FFK som fallerade totalt under hösten är väl egentligen det enda enda undantaget. Imponerande av Kimstadsbloggen som tippade de på 9e plats).

Både FFK och Blacka började serien mycket bra och hade efter 3 omgångar båda full pott. Det talades om någon bloggeffekt men sanningen är nog att både lagen hade extremt lätt schema i början av säsongen (FFK-Kimstad undantag). Lagen kom efter detta in i en ganska tung period och när serien vände under Juni månad så låg Kimstad, Åtvid Södra samt Rimforsa i topp om jag inte minns fel. Det var dock extremt jämt och Blacka, Kurdiska, Syrianska och FFK var inte alls långt bakom. Tallboda och Kisa låg klart sist i tabellen och det kändes redan här ganska klart att de båda skulle åka ur, Örtomta låg i ingemansland precis över sträcket men samtidigt väldigt långt upp till närmsta lag.

Under hösten skulle det egentligen bara handla om två lag, Kimstad och Kurdiska. Kimstad slog något orättvist Syrianska borta med 1-0 i serieomstarten och sedan dess har man inte legat sämre än tvåa tror jag. Kurdiska tappade bara på de sista 10 omgångarna 7 poäng (förluster mot Vånga och Rimforsa samt oavgjort mot Hemgårdarna) men trots denna starka vår fanns det ett lag som hade ett ännu bättre facit under hösten. Kimstad GoIF förlorade enbart en match samt spelade en oavgjort på hela hösten och det var på grund av detta mycket spännande enda in i slutet mellan dessa två lag. Blacka var med ett tag men efter 1 poäng på 4 matcher mot Vånga, Kurdiska, Kimstad och Syrianska så var man till slut chanslösa. Åtvidaberg Södra som var riktigt bra i våras tappade totalt och vann bara 2 matcher? på hela hösten. Lagets anfallsstjärna VG måste förstås nämnas då han van skytteligan på 25 mål, han gjorde även 7 assist och detta enbart på 16 matcher. Ett strålande facit som VG kan vara mycket stolt över.

Med tre omgångar kvar låg Kimstad två poäng före Kurdiska och det kändes på spelschemat som att Kurdiska hade ett lite lättare schema än Kimstad. När Kimstad spelade 2-2 borta mot Örtomta och Kurdiska besegrade Kisa låg man helt plötsligt på samma poäng med två matcher kvar att spela, Kimstad ledde serien beroende på målskillnad. Kimstad hade seriens formstarkaste lag Vånga med sex raka segrar medan Kurdiska skulle möta ett Hemgårdarna som blev krossat av Åtvid Södra i matchen innan. Kimstad vände ett 0-1 underläge till 2-1 mot Vånga medan Kurdiska enbart fick oavgjort (4-4) mot Hemgårdarna. Inför sista omgången var förutsättningarna glasklara, Kimstad skulle vinna om man besegrade Åtvid Södra på bortaplan. Vid oavgjort för Kimstad så skulle Kurdiska vara tvungna att vinna med 4 bollar. Detta blev aldrig aktuellt då Kimstad mosade Åtvid på Kopparvallen och segerresultatet skrevs till slut till 8-0 till de vita. Kurdiska vann mot Tallboda med 5-1 men vad gjorde detta? Kimstad stod efter sista omgången som segrare av Division 5 mellersta och jag kan inget annat än att gratulera Kimstad till uppflyttningen och jag tycker även att Kimstad är det lag som förtjänar detta mest av alla i serien.

Tallbodas hopp om förlängt kontrakt levde kvar tills näst sista omgången då man tappade 4-0 till 4-5 mot Åtvid. Man blev därmed degraderade i seriesystemet för andra året irad tillsammans med Kisa medans nykomlingarna Örtomta imponerande lyckades hålla sig kvar. Hemgårdarna slutade på 9e plats och får nog ses som seriens mest ojämna lag, ena matchen kan man vara hur bra som helst för att i nästa match fallera totalt. Deras lagkapten med efternamnet Torres var nog den som gjorde störst avtryck hos nykomlingarna iallafall. FFK slutade tillslut 8a och bredden var helt enkelt för dålig. Man tappade Billa och Jeppe under hösten pga studier och Josef var avstängd under en längre tid och pga detta så är kanske inte deras placering så konstig. Noterbart är att Strandberg mot Rimforsa gjorde sin sista match som tränare för FFK och kommer nu bli sportchef för klubben om jag fattat det rätt?

På en sjunde plats slutade Åtvid Södra som troligtvis var höstens sämsta lag. Tydligen hade ikonen Greger fått flera oväntade samtal i somras där spelare meddelat att de skulle börja plugga på andra orter, förmodligen orsaken till detta plattfall. Sexa slutade Blacka och jag vet inte riktigt hur man ska summera det, Man var tillslut 12 poäng bakom Kimstad. Mer om Blackas säsong kommer i ett senare inlägg. Rimforsa tappade på slutet och slutade 5a, man släppte enbart in 6 mål på hemmaplan och man är troligtvis seriens mest organiserade lag. Fyra slutade Vånga trots en ganska halvtaskig vår. Ett imponerande resultat med tanke på att egentligen hela laget är nytt. Jag tror att man vann 6 av de 7 sista matcherna. Syrianska som kanske är seriens bästa lag när allt flyter slutade 3a 5 poäng bakom Kimstad och gjorde även mest mål i serien, 63 st. Kurdiska slutade 2a och det är väl skönt att lag som beter sig som dem inte får någon framgång kan tyckas. Som vi skev tidigare så vann alltså Kimstad serien och man har gjort det bra, favoritskapet har varit stort och det är imponerande att kunna hantera pressen på rätt sätt och framförallt kunna vinna en avgörande match med 8-0.

Det har enligt mig varit en grym serie som har hållit extremt hög standard iår. Iallafall lagen som slutade topp 3 tror jag redan idag skulle kunna göra ett utmärkt jobb i division 4. Avslutningsvis vill vi på Blackabloggen gratulera våra grannar i Kimstad till uppflyttningen och önska de ett stort lycka till nästa år.


Sluttabellen


Seriesegrarna

Blackabloggen
Long time no see

Säsongen är slut. Äntligen får man väll lov att säga. För 5-6 matcher sedan hade Skärblacka IF chansen att vinna serien. och därmed avancera upp till Div IV. Till slut hamnade man på en sjätteplats och det var där vi på bloggen tippade dem innan säsongen drog igång. Anledningarna till detta ras vill jag inte gå in på då det direkt innebär att jag måste sparka någon i pungen och det kan innebära slutet för en boende i Skärblacka. Kan väll säga som så att en riktigt usel domare i matchen mot Kurdiska och en skitkollaps mot Kimstad GoiFIFFFF är några av anledningarna. 


Kimstad GoiFF spelar alltså nästa år i Division IV. Klubbhoran sågs på en bild Facebook tillsammans med en annan förrädare, Ekeroth d.y, hållandes i en Expressenlöpsedel där de på ett mycket skämtsamt sätt klistrat dit Kimstads klubbmärke tillsammans med texten Seriesegrare Division fem mellersta 2011. Mycket roligt och även efter en jobbig helg på många olika sätt kan jag fortfarande skrocka för mig själv i min dystra tillvaro. 


Skärblackas sista match spelades på IP Arena och det var rena rama utklassningen, joga bonito som åskådarna bjöds på. Slutresultatet blev 9-2 mot det redan nerflyttningsklara Kisa United. Frippen gjorde tre mål och fyra assist och krävde senare på kvällen tre skorstenar. Klart du ska ha det mannen, svarade  jag. Frippen fortsatte och babbla om att Ponta Larsson fan ska ha två skorstenar, eller om det var Matte. Svårt att välja mellan dessa två men Ponta Larsson blev i matchen historisk då han gjorde mål efter ca tre sekunder. Pontus hade länge gått i tankarna om att dra till med ett skott direkt efter avspark och denna match hade han inget att förlora tyckte han. Sagt och gjort. Målvakten var långt ute och Ponta slog till och bollen gick i mål. Ponta stänkte senare dit två bllar till.

Matte, å andra sidan gjorde två mål och det får väll klassas som en unik bedrift. Men han missade även en straff och är det något vi på bloggen har svårt med är det straffmissar så Mattias, du får allt nöja dig med en skorsten.


Skorstensligan


Tre Skorstenar: Frippen
Två Skorstenar: Ponta Larsson
En Skorsten: Matte Eriksson

EXTRASKORSTEN TILL JOHNNY LINDQVIST FÖR EN MYCKET BEHAGLIG INSATS I A-LAGSDEBUTEN!


I'll kill you bitchees!

10. Andreas Larsson
9. Anton Bäckstedt
9. Fredrik Fridström
8. Jochim Poikela
8. Pontus Larsson
7. Fredrik Holmgren
7. Kristian Svanberg
6. Chrille Sundell
6. Mattias Eriksson
5. Jocke Johansson
4. Robin Wieselgren
2. Jesper Helle
1. Joel Eklund
1. Kim Wall
1. Johnny Lindqvist

Larsson alltså segrare i Skorstensligan 2011. Grattis. Möcke Möcke bra som Svennis skulle sagt.

Lite uppehåll nu sedan drar inomhussäsongen igång igen. Come on! Lets avv it!
Blackabloggen

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson