Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Negativa trenden fortsätter för Blacka

Riverside som inte tränat eller knappt rört en boll sedan september/oktober månad gästade Skärblacka IF denna soliga söndageftermiddag på City gross ute i Lindö.
 
Matchen började positivt för Blacka, man ägde mycket boll och rullade bollen inom laget och hade även chansen att sätta både 1 och 2-0. Istället var det Riverside som efter en hörna och väldigt passivt spel av Blacka som kunde trycka in bollen i mål.
Skärblacka fortsatte rulla boll inom laget och hittar fram på kanterna och till fina målchanser men bollen vill inte in.
Nästa kalldusch kom tyvärr efter dåligt försvarspel där Blacka tappar boll och Riverside enkelt kan lägga in bollen bakom en chanslös Simon Löfving. 
2-0 i halvtid till Riverside men det kändes som att Blacka skulle vända detta, man hade trots allt missat 3 klara målchanser i första halvlek. 
 
Andra halvlek startade som första, blacka rullar boll och hittar fram på några chanser, det skulle dock inte dröja länge innan Kim Wall får bollen utanför straffområdet och trycker in bollen bakom en chanslös Riverside målvakt.
2-2 skulle komma ganska kort därefter och det är Jocke Poikela som står för förarbetet, ett fint inlägg från kanten som Sebbe Svahn skallar in. 
Riverside skulle göra 3-2 efter ungefär halva andra halvlek spelad, en frispark från kanten precis utanför straffområdet lyfts in och en Riversidespelare kan stöta in 3-2 väldigt enkelt efter ett pinsamt försvarsspel från Blacka.
3-3 målet är en riktigt delikatess där Danne Larsson mycket bra kommer fram på kanten och lägger bollen snett bakåt som Kim Wall trycker in på halvvolley i nättaket.
 
Mikael Wester kommer in sista kvarten när Riversidespelarna går på knäna men får tyvärr inget riktigt läge.
Danne Lekander byttes in efter 10 minuter efter att Jocke Andersson fått en smäll mot knäet, Danne spelade säkert som vanligt att kan inte direkt lastas för något av baklängesmålen.
 
Skärblacka gör återigen en väldigt tafatt match bakåt, 3 mål i arslet ska inte hända mot ett lag som aldrig tränar och som är nykomlingar i division 5. 
Det är fortfarande ungefär 3 veckor kvar tills serien börjar och det hinner Blacka förhoppningsvis rätta till, annars kan det bli ett tråkigt år i division 4.
 
 
Tre skorstenar: Jakob Magnusson
Jakob gör en stabil match i vanlig ordning, springer överallt och vinner bollar, oerhört stark på huvudet. 
Viktig för Blackas försvarsspel.
 
Två skorstenar: Kim Wall
Kim som får sina första skorstenar spelade i söndags sin bästa match för året. Gör två riktiga kanoner till mål och kunde även haft två assist om avsluten varit bättre.
 
En skorsten: Jonte Lindgren
Jonte prövas som ytterback denna dag och gör absolut inte bort sig, kommer med i anfallen när han ska och försvarar dessutom på ett bra sätt. Jonte har nog inte gjort sin sista match som ytterback.
 
Skorstensligan:
 
6. Sebbe Svahn
6. Jakob Magnusson
5. Joachim Poikela
4. Axel Schylström
3. Pontus Welén
2. Kim Wall
2. Danne Larsson
2. Jonte Lindgren
 
 
 
/ Tony
 
 

Inför-rapport Blacka- Riverside

Återigen är det dags för match. Idag är det en träningsmatch och det är Riverside som står för motståndet.
 
Jag har ingen aning om hur laget kommer se ut i dagens match men här är en trolig startelva.
 
Simon
 
Danne Larsson, Ponta Welen, Felix Lellep, Danne Lekander
 
Kim Wall, Jacke, Jocke P
 
Jonte Lindgren, Tommy Lj, Sebbe Svahn
 
 
 
Jocke P är tillbaka.
Tommy Ljungström också.
Jocke Andersson är ett frågetecken. Var med på bänken senast, Idag?
Axel borta på grund av skada.
Frippen reser. Inte tillgänglig idag.
Kalle Allerth är kanske tillgänglig.
 
Blacka fortsätter att vara vassa framåt. Har gjort minst 2 mål varje match och det ser jag som ett stort plus. Tyvärr släpper man in för mycket bakom sig. Idag tror jag Blacka kan hålla sin första nolla för året.
Riverside som vann division 6 förra året borde bli en enkel match för Blacka, men allt kan hända. Blacka måste vara på sin vakt annars kommer skitmålen.
 
I fredags var det 6 spelare som kom ner till träningen och det är helt enkelt för dåligt. Måste bli bättre..
 
 
Blacka-bloggen
 
 

Blacka utslaget ur Östgötacupen 2014

Blackas Östgötacup drömmar tog i söndags tragiskt slut.. 
Man var tvungen att i alla fall ta en poäng om man skulle ha någon som helst chans att gå vidare till slutspel. Blacka fick stryk mot Åby med 4-2. Nu ligger man på en tredje plats i gruppen och man kan alltså inte gå vidare. 
 
Nu blickar vi framåt och satsar på serien. Detta är bara början på en förhoppningsvis bra säsong.
Säsongen 2014. 
 
 
 
 
 
 
/// Júnior

Dålig trend fortsätter i Skärblacka IF

Slutresultat SIF-Åby 2-4 (1-1)

Våren hade kommit till City Gross Arena, solen sken och det var perfekt fotbollsväder bortsett från blåsten som kom växelvis in över planen. Likt solen så började blacka strålande i matchen. Blacka spelade med självförtroende och stabilitet som gjorde att man tog ledningen i matchen genom en delikat djupledsboll av Jakob Magnusson till en löpande Jonas Lindgren som kyligt rullade in bollen under Åby-målvakten. Hemmalaget fortsatte att rulla boll och skapade ett antal bra lägen som med lite precision i avsluten hade lett till en utökad ledning. De bortresta hemmafansen hade börjat gå till caféet för att slippa köa och då tog Åby chansen att kvittera till 1-1 precis innan halvtidsvilan. Ett inlägg på bortre stolpen leder till ett skott som Simon är på men bollen lyckas ta fart mot målet i lös fart som sedan en Åby-spelare är först på. Domaren blåser av och en diskussion utvecklas efter målinsidenten.

Lagom till andra halvlek kom solen i moln vilket även blackas fina första halvlek skulle göra. Tidigt in i andra halvlek gör blacka målvakten ett tveksamt ingripande vilket gör att Calle trycker ner sin motspelare och Åby får straff, Bollen går åt ena hållet och Simon andra, 1-2. Blacka tappar sitt spel mer och mer i matchen och senare utökade Åby till en 3-1 ledning efter ett bolltapp och felställd backlinje. Skärblacka som var tvugna att vinna denna match gick framåt och lyckades genom Frippe få en straff. Axel gör inget fel och rullar in bollen i målet. Kort efter beslutar Åby sig för att ta sin bonusstraff. Ingen bonusstraff är ännu räddad för Skärblacka IF och det skulle inte bli någon skillnad denna dag heller. Matchen slutar 2-4 och nu börjar det bli dags för resultat när serien snart drar igång.

Dagens skorstenar går till följande spelare:
3. Pontus Welen
2. Jakob Magnusson
1. Jonas Lindgren

Skorstensligan:

6. Sebbe Svahn
5. Jocke Poikela
4. Axel Schylström
3. Pontus Welen
3. Jakob Magnusson
2. Danne Larsson
1. Jonas Lindgren

Inför-rapport Blacka-Åby

Denna helg är det dags för Östgötacupens 4:e omgång. I och med det så kör alltså Blacka sin sista match i gruppspelet.
En mycket viktig match då det gäller att vinna eller försvinna för Blacka. Blacka som kommer till matchen med en 7-2 förlust i baken. En match som alla Blacka anhängare nu har glömt.
 
En trolig startelva imorgon.
 
Simon Löfving
 
Danne Larsson, Danne Lekander, Ponta Welen, Fredrik Fridström
 
Kim Wall, Jakob Magnusson, Axel Schylström
 
Sebbe Svahn, Felix Lellep, Jonte Lindgren
 
Alltså en trolig startelva imorgon.
 
Om Blacka har någon chans att ta sig vidare till slutspelet så måste alla blacka spelare spela betydligt mycket bättre än senast. Vilket inte blir allt för svårt.
 
Målvakt: (+++  )
Simon har spelat 2 matcher i år och har släppt in 5 mål. Han har spelat godkänt i båda matcherna. Gjorde senast en del riktigt bra räddningar. Fortsätt så Löfving.
 
Försvar: (+     )
Försvaret får ett plus av fem. Har man släppt in 15 mål på 4 matcher så är det inte ens i närheten av godkänt. Bedrövligt försvarspel än så länge och hade jag varit tränare så skulle vissa spelare redan vara petade. Skärpning.
 
Mittfält: (++   )
Blackas starkaste del i truppen men har inte bevisat det än. Kan så mycket bättre dessa tre kvalitet spelare. Har mycket mer att bevisa imorgon. Försvars arbetet måste bli betydligt mycket bättre.
 
Anfall: (+++  )
Blackas anfall har sett bra ut. Blacka har gjort minst 2 mål varje match än så länge och jag är inte den ända som hoppas på att det håller i sig.
 
 
Övrigt:
 
Jocke Andersson tillbaka i full träning och det ryktas om att Jocke börjar på bänken imorgon. Mycket viktigt för Blackas försvarspel.
 
Felix Lellep startar imorgon som anfallare. Kanon eller kalkon?
 
Saknas på anfallet gör både Tommy Ljungström och Jocke Poikela som ska iväg... Tommy har vi inte fått fram någon information om vart han ska men Jocke ska till Spanien och hälsa på blackas egna Pontus Strandberg.
 
Jonte Lindgren är tillbaka efter mycket jobb. Gjorde en riktigt bra match mot Malmens i östgötacupens första omgång. Håll koll på denna kille imorgon. Han blir farlig i blackas anfallsväg.
 
Jakob Magnusson har det även ryktas om att han är skadad till matchen imorgon. Jakob som kände av sin ljumske i matchen mot Kuddby och fick byta i mitten av andra halvlek. Han tränade dock fullt igår på fredags träningen och därför tror jag han kommer att starta imorgon tillsammans med Kim och Axel på mittfältet.
 
 
Imorgon gäller det alltså vinna eller försvinna för Blacka IF. Jag är så fruktansvärt nervös inför denna match. Jag har inte sovit en blund under hela veckan.
 
Jag hoppas vi ses imorgon. Återigen på City Gross Arena
 
// JÚNIOR
 
 
 

Kuddby - Blacka IF 7-2 ( 1-1 )

Vi på bloggen ber så mycket om ursäkt till alla läsare där ute. Det har varit några tuffa dagar för oss Blacka-anhängare. I lördags fick Blacka stryk mot ett division 5 lag med hela 7-2.
Detta var en match som vi alla vill glömma direkt och bara blicka framåt.
 
Detta kan ha varit det sämsta jag sett Blacka spela och jag skämdes verkligen.
 
Efter att Tommy Ljungström gjort kvitteringsmålet så trodde jag verkligen att Blacka skulle spela bättre än vad man gjort tidigare i matchen. 1-1 i halvtid och med det trodde jag att Blacka skulle göra en kanon andra halvlek. Men så blev inte fallet. Kuddby var ett lag som endast slog långt och i andra halvlek lönade det sig för Blackas försvar var bedrövligt. Man släppte igenom allt...
 
Inte än ända Blacka spelare får ett godkänt betyg denna match och med det så blir det inga skorstenar utdelade.
 
Nu får vi alla blicka framåt. Nästa match nu på söndag är det Åby som står för motståndet och det är en måste match för Blacka. Förlust där och man är i stort sett redan utslaget i Östgötacupen 2014.
 
 
Idag är det träning klockan 17:00 på kullerstad. Första träningen på gräs för Blacka IF i år. Resultatet är förhoppningsvis redan glömt och nu är det Åby vi siktar på.
Kom igen nu Blacka, ni kan så mycket bättre.
 
 
// Blacka-Bloggen
 
 
 
 

Inför-Rapport Blacka-Kuddby

Äntligen helg och dags för Blackas tredje match i Östgötacupen. Man tar emot ännu ett division 5 lag och idag är det Kuddby som står för motståndet. Kuddby kommer till matchen med en vinst i bagaget. Vann förra veckan med 4-1 mot Åby. En mycket imponerande insats av Kuddby.
 
Blacka leder grupp G med sina 4 poäng, Kuddby ligger precis bakom med sina 3 och en mindre match spelad. Blir en viktig match idag också för Blacka IF. Förlorar Blacka idag så har Kuddby 6 poäng och en mindre match spelad. Blir en intressant tillställning idag.
 
Blackas startuppställning ser ut på följande sätt:
 
Jack
 
 
Danne Larsson, Danne Lekander, Ponta Welen, Frippen
 
 
Kim,      Jacke ,       Axel
 
 
Sebbe Svahn,     Tommy Lj,     Jocke P
 
 
Bänken: Henka L, Johan F, Anton Z.
 
 
 
Kan det vara blackas på pappret starkaste elva än så länge i år?
 
 
 
Jack Nordholm: Gör idag sin första match för i år. Har massor att bevisa. Kommer han att göra det? Jag lovar till er alla läsare. Idag kommer Jack att ta Kuddbys bonusstraff. Blir nollan.
 
 
Danne Larsson: Ger alltid allt för laget. Kommer inte bli någon skräll att han ger allt idag heller.
 
 
Danne Lekander: Spelade senast vänsterback men är idag tillbaka på sin favoritplats. En riktig passningssäker mittback som alltid försöker hitta in på mittfältet. Kan göra riktigt bra matcher och hoppas han gör en idag.
 
 
Ponta Welen: I år har han varit klart Blackas bästa back enligt mig. Gör inte många misstag och hjälper resterande backlinje. Har redan imponerat på mig och det kommer inte ta lång tid tills Ponta får sin första skorsten.
 
 
Frippen: Spelaren som har spelat på flest positioner i år. Kommer tillbaka som vänsterback efter att ha spelat på mitten. Frippen har väll den största vinnarskallen i Blacka och han som Danne Larsson kämpar alltid för sitt lag. Skönt att ha dem två som ytterbackar.
 
 
Kim Wall: Viktigt att han är i form i denna viktiga match. Kim har en så otroligt hög högstanivå och har han det idag kommer han att leverera. Han och kusinen Jocke kommer ha ett fint sammarbete idag. Håll koll på det.
Gjorde också ett riktigt klass mål förra matchen. Blir det ett till?
 
 
Jakob Magnusson: Äntligen tillbaka efter en semestervecka i sälen. Kan inte tänka mig något annat än att Jacke är väldigt sugen. Mycket viktig för Blackas mittfält och försvar. har även visat att killen kan göra mål.
 
 
Axel Schylström: Som ni ser så ser Blackas mittfält riktigt bra ut med Kim, Jacke och Axel. Axel har redan visat att han ska vara med i startelvan och gjort imponerande insatser. Är lite halvskadad men Axel valde att bara kolla på träningen igår för att vila sig till denna viktiga Östgötacup match.
 
 
Sebbe Svahn: Är den spelare som imponerat mest I Blacka i år. Hoppas att målskyttet fortsätter idag. Han har 5 mål på 3 matcher än så länge.
 
 
Tommy Ljungström: Spelar idag sin andra match för i år. Gjorde en riktigt bra debut med sina 2 mål. Hans samspel med både Sebbe och Jocke fungerade bra. Hoppas idag på samma fungerande samspel.
 
 
Jocke Poikela: Hattrick senast. Visar sin giftighet framför målet genom att ha gjort 5 mål på 3 matcher. Har spelat mycket bra som anfallare än så länge. Får se hur länge det håller i sig.
 
 
Så ser laget ut i dagens match mot Kuddby.
 
Att hålla koll på idag:
 
Jack Nordholm. ( gör sin första match i år )
Samspelet mellan kusinerna Kim och Jocke
Mittfältet och hur det fungerar ( Kim, Axel, Jacke )
Wieselgren. ( möter sin gamla lagkamrater )
 
 
Vi på Bloggen hoppas på en rolig och intressant match.
Vinner Blacka idag ser det väldigt ljust ut. Då är man i stort sätt klara.
 
Vi ses på City Gross Arena klockan 17:00. Kuddby-Blacka IF
 
 
// Júnior,

Helg

Äntligen är det helg och imorn är det dags för omgång 3 i Östgötacupen.
 
Inför rapport kommer imorgon !
 
 
Blacka -Kuddby. Missa inte!
 
//
   
      BLACKA-BLOGGEN

Tisdags träning

Idag (tisdag) är det inte träning i sporthallen för Blacka seniorer. I stället är träningen på blacka grusplan.
18:00-19:30
 
Var där Blacka spelare!
 
 
// Blacka-Bloggen

SKÄRPNING

Ny vecka har startat och igår (måndag) var det träning för Blacka IF på Hälsobruket.
Antalet spelare som kom på träningen var 8 st..   8 !
 
Pinsamt för ett division 4 lag tycker jag. Så skärpning Blacka. Serien drar igång om lite mer än en månad, så nu gäller det att alla spelare tar tag i träningen.
 
 
Ett plus till spelare som..
Frippen
Kim Wall
Axel
Jocke P
Sebbe
Danne Larsson
Danne Lekander
Felix
som var med på träningen igår.
 
 
// Júnior
 

Blacka IF - Loddby IF 8-3 (3-1)

Igår vann Blacka sin första tävlingsmatch för året och man gör det med klass. Man gör hela 8 mål på division 5 laget Loddby.
 
 
I helhet gör Blacka en helt okej match. Loddby hade inte sin bästa dag igår och det utnyttjade Blacka fullt ut.
Man gör 1 -och 2-0 inom 10 minuter spel och det känns redan då som matchen kan vara avgjord. Loddby hade en bonusstraff som man sätter säkert. 2-1 efter en kvart spel.
Men Blacka fortsätter vara farliga framåt och i halvtid står det 3-1. Mål: Sebbe 2, Jocke P 1.
 
Andra halvlek började som den första slutade. Blacka har mycket boll och det är Blacka som skapar målchanser. Redan första anfallet visar Kim Wall att hans vänsterfot är livsfarlig. Ett riktigt snyggt mål av Kim. Mycket bra speluppfattning av Sebbe på det målet också som släpper den mycket snyggt.
2 minuter efter Kims mål är det dags igen. Då kommer 5-1 av kusinen Jocke P.
Blacka slutar aldrig att anfalla och även 6 och 7-1 kommer inom nyförvärvet Tommy Ljungström som gjorde sin första match för i år.  
Men efter 7-1 så vet jag inte riktigt vad som händer med Blacka. Man glömmer helt bort defensiven och släpper in 2 riktigt onödiga mål. Innan matchens slut så hinner Blacka göra ett mål till. Jocke P gör målet. Matchen slutar 8-3.
Mål: Jocke Poikela 3, Sebbe Svahn, Tommy Ljungström 2, Kim Wall 1.
 
Positivt i Blacka är för närvarande målskyttet i Blacka. Att man gjort 17 mål på tre matcher är ingen slump. Man gör det bra i anfallsväg och spelar bra. Även om man mött 3 division 5 lag.
 
Det negativa är att man släpper in för mycket skit mål. Vet inte vad det beror på men det har nog Lillen pratat om med laget. Att släppa in 8 mål på tre matcher är långt ifrån godkänt. Plus mot tre lag som spelar en division lägre.
Skärpning!
Huvudsaken är att man gör fler mål en vad man släpper in. Fortsätt så och jag är nöjd..
 
 
 
Tre Skorstenar: Jocke Poikela
Gör en mycket bra match. Jag skrev innan matchen att han måste förbättra sig. Det gjorde han verkligen och gör 3 mål och 2 assist. Klart Blackas bästa spelare.
 
Två Skorstenar: Sebbe Svahn
Igår gjorde han en riktigt bra första halvlek. Han gör 2 mål i första och hans samspel med Jocke P är mycket bra. I andra halvlek förvinner han dock.
 
En Skorsten: Axel Schylström
Gjorde igår sitt andra framträdande i Blacka tröjan och gör det bra. Vinner mycket boll och levererar vidare. Han slår en mycket fin boll till Tommy Ljungström när han gör sitt första mål för säsongen.
 
 
Skorstensligan:
 
6. Sebbe Svahn
5. Jocke Poikela
4. Axel Schylström
2. Danne Larsson
1. Jakob Magnusson
 
 
 
// Blacka-Bloggen

Grattis!

Vi på Blacka-Bloggen vill passa på att säga grattis till BK Vingen för seriesegern i division 3.
 

Vi vill även säga grattis till Blackas egna Kim Wall som vann seriens poängligan med sina
53 mål och 36 assist. Alltså:
89 poäng på 16 matcher.
Grattis Kim och BK Vingen.
 
 
 
 Nu är det fotboll som gäller Kim !!!
 
 
 
 
// Blacka-Bloggen
 
 
 
 
 
 

Införrapport Blacka - Loddby

Imorgon är det äntligen dags igen. Andra tävlingsmatchen för i år, och det är Loddby som står för motståndet.
Blacka kommer till matchen med ett 2-2 kryss i baken mot Malmens. Loddby kommer med en tung 4-1 förlust mot Åby.
En måste match för Loddby? En förlust till för Loddby och det kommer bli en riktig uppförsbacke. Dessamma gäller nog Blacka IF som bara tog ett poäng mot Malmens när man borde tagit hem alla tre. Får man till målskyttet som man fick mot Gusum i förra veckan så tror jag Loddby kommer få det riktigt tufft mot Blacka. Samma dag spelar Kuddby sin första match i gruppen då man åker till Åby. Kommer nyförvärvet Robin Wieselgren att spela? En mycket intressant match när Blacka kommer möta Kuddby..
Men nu till Blacka-Loddby:
 
Blackas trupp kommer att se ut på följande sätt:
 
Fidde Johansson
 
 
Danne Larsson,  Ponta Welen,  Felix Lellep,  Danne Lekander
 
 
Frippen Fridström,   Kim Wall,   Axel Schylström
 
 
Sebbe Svahn,   Tommy Ljungström,   Jocke Poikela
 
 
Bänken: Johan Flemgård, Micke Wester, Jonte Lindgren
 
 
 
Målvakt: Båda Simon och Jack jobbar. Riktigt skönt för då får äntligen Fidde chansen igen. Efter underbara insatser ifjol som målvakt tycker jag personligen att det är Blackas klart bästa målvakt. Inte tränat en träning men får vara med i vilket fall. Stjärna!!!
 
Försvar:
 
Danne Larsson: Fick senast 2 skorstenar. Fortsätter han som han slutade mot Gusum så kommer han vara viktig i Blackas försvar och även i anfallet.
 
Ponta Welen: Kommer tillbaka efter en vecka i Tunisien. Vet inte hur detta kommer gå. Spelade en bra match mot Malmens och jag hoppas att han fortsätter så. Viktig i Blackas försvar med sin rutin och sin styrka.
 
Felix Lellep: Spelade Mittback senast med Danne Lekander. Gick väll sådär. Får se hur det går med Ponta Welen. Kanske inte van att spela mittback. Men lär han sig kommer han bli mycket bra. Med hans längd och definitivt hans styrka.
 
Danne Lekander: Tar vänsterbacks platsen i stället för Frippen. Ska bli intressant att se hur det kommer gå för Danne. Han har ju spelat ytterback tidigare i sina dar.
 
Mittfält:
 
Frippen: Spelar imorgon mittfält. Frippen som tidigare spelat ytterback kommer alltså nu att spela ett steg högre upp i banan. Där jag själv tror att Frippen trivs bättre. Närmre motståndarnas mål. Blir ett mål för Frippen mot Loddby. Tro mig..
 
Kim Wall: Tror han kommer att ta Jackes plats imorgon. Inte säker men känns som han är den som kommer ha den platsen. Kommer leverera fina bollar i 90 minuter. Har en så extremt bra vänster fot. Blir giftig utanför Loddbys straffområde.
 
Axel Schylström: Nyförvärvet från Sleipner som gör sitt andra framträdande i den röda tröjan. Fortsätt som mot Malmens så kommer även denna match bli en succe för Axel. Stark, tuff spelare som även han levererar fina bollar.
 
Anfall:
 
Sebbe Svahn: Ledaren av skorstensligan än så länge. Hattrick senast mot Gusum. Jag hoppas inte killen tror han är kung nu. Visar sjukt fin målkännsla som supportrarna hoppas håller i sig. Kliver nu ut på en kant. Intressant.
 
Tommy Ljungström: Gör imorgon debut eller comeback som man kanske ska säga i Blacka-dressen. Ska bli mycket intressant att se Tommy tillsammans med Sebbe och Jocke där uppe i anfallet.
 
Jocke Poikela: Gjorde 2 mål mot Malmens. Mot Gusums blev det ingen match Jocke hade hoppats på. Fick inte mycket boll och blev utbytt i mitten av andra halvlek. Måste förbättra sig.
 
Så ser alltså laget ut.
 
Jacke är borta på grund av skidsemester.
Jocke A fortfarande skadad.
 
Imorgon 15:00 smäller det. Vi ses på City Gross Arena i Lindö..
 
 
 
                                                                                                     BLACKA-BLOGGEN
 
 
                                                                                   _____________________________
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Snart helg igen och vi på Blacka-bloggen ser fram emot söndag då Blacka tar emot Loddby i Östgötacupens andra omgång.
 
Veckan har sett ut på följande sett.
 
Måndag: Träning som vanligt på Hälsobruket. 11 tappra spelare hade kommit ner för att köra ''lite'' styrka. Till en början sprang man en bana? vid folketshus och sedan körde man Crossfit. Ett tungt pass för spelarna som hade match dagen innan..
 
Tisdag: Lillen hade lovat spelarna att köra en lugn tisdagsträning och så blev fallet. Blev en mycket lugn träning med mycket boll och 2 mål. Mycket roligt att båda målvakterna var nere i sporthallen Skärblacka denna fina tisdags kväll.
 
Torsdag: På grund av byte av gräs i teknikhallen var det inte säkert att fredagsträningen skulle bli av. Just därför skulle man lägga in en träning på torsdagen. Men igår blev det klart att fredagsträningen skulle bli av. Därför blev torsdagen ännu en vilodag för Blackas krigare.
 
Fredag (idag): Idag fredag och då alltså veckans sista träningspass. Hoppas att så mycket folk kommer när det nu är match på söndag. En måste match?
 
Inför rapport kommer imorgon (lördag) under dagen.
 
 

Bilden från söndagens match mot Gusum. Vinst 7-3.
 
 
 
Blacka-Bloggen

Nyheter angående övergångsrykten

Vi på blackabloggen kan nu bekräfta att Simon Löfving kommer förbli Skärblacka IF trogen även under säsongen 2014. Rykteskarucellen började igår (lör 1/3) när en bild läckt ut i pressen på Simon med en Vånga IF tröja i händerna. Jag lyckades efter Skärblacka-Gusum matchen springa ikapp Simon som förklarade att det är i Skärblacka IF som han vill tillbringa säsongen 2014 i. Mer hann jag inte få ut ur den fåordige Simon innan han sprang in till omklädningsrummet för att undvika regnet.

Vi på blackabloggen önskar Simon Löfving en utvecklande och bra säsong!

/// Paul


Ikväll

Vad händer med Simon Löfving?
Han spelade idag..
 
Inlägget kommer ikväll
 
 
Blacka-Bloggen
 

Blacka-Gusum 7-3 (3-1)

Andra matchen för i år spelad. Ingen höjdar match men Blacka vinner rättvisst med 7-3.
Startelvan såg ut på följande sätt:
 
Simon
 
Danne La, Danne Le, Felix, Frippen
 
Henka, Kim, Jacke
 
Jonte L, Sebbe, Jocke P
 
bänk: Flemma, Wester, Zako
 
Blacka börjar matchen dåligt och får 1-0 insläppt ganska tidigt. Men efter målet tar man tag i matchen och Gusum skapar inte allt för mycket. Blackas anfallsspel är positivt då man gör 7 mål. Även om Gusum spelar i division 5.
Sebbe gör Blackas första mål, han får en lite turlig pass av Jocke som han enkelt kan lägga in. 
Efter målet går det Blackas väg. Man leder välförtjänt med 3-1 i halvtid. Målskyttar: Sebbe 2 och Kim.
I andra halvlek gick Gusum ner sig. Blacka blev allt farligare och giftigare. Blacka avgjorde matchen tidigt på andra.
Målskyttar: Sebbe 3, Kim 1, Jacke 1, Jonte L 1, Zako 1.
 
Jag är inte så sugen på att skriva mer. En träningsmatch..
 
Nu taggar vi för nästa helg. Loddby står på schemat i Östgötacupen.
 
 
Tre Skorstenar: Sebbe Svahn
Hattrick. Behöver jag skriva mer? Nae men helt klart Blackas bästa spelare idag och visar sin giftighet framför målet. Idag var en dag som bollen stutsade Sebbes väg. Han gör 3 mål och en assist.
 
Två Skorstenar: Danne Larsson
Kommer som ett spjut upp och ner på högerkanten. Slutar aldrig springa. Idag var en viktig faktor i Blackas anfallsväg. Gör även 2 assist idag.
 
En Skorsten: Jacke Magnusson
Kanske inte sin bästa match men idag stod han rätt. Han hjälpte till bra defensivt och gör ett drömmål. Får en skorsten idag.
 
Skorstenligan
 
4. Sebbe Svahn
3. Axel Schylström
2. Jocke Poikela
2. Danne Larsson
1. Jacke Magnusson
 
 
// Júnior
 
 

Breaking News!!!

Chockerande rykten har spridits som en löpeld här i Skärblacka. Rykten från en opålitlig källa hävdar att Skärblacka IFs målvakt Simon Löfving kan vara på väg att lämna klubben. Vi på bloggen har försökt komma i kontakt med Simon under en längre tid men telefonsvararen är det ända man höra av honom. Vi tar allt detta med en nypa salt. Simon har tillbringat hela sin karriär i Blacka IF och just därför kommer den här bilden att chocka fansen.
 
Simon Löfving till Vånga IF?
 
Likt Balotelli har Simon blivit fotad med rivaltröjan...
 
Vi på bloggen kommer att försöka komma i kontakt med Löfving nu framöver.
 
Blacka har nu match imorgon och kommer Simon vara den som vaktar Blackas mål? Vem vet..
 
// Júnior

RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson