Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka-Kurdiska

Beklagar väldigt mycket att det inte kommit några inlägg senaste veckorna. Veckan efter Vånga matchen lyckades Blacka besegra Åtvid Södra på bortaplan med 4-2 efter att ha legat under med 1-0. Åtvids kondition var ingen höjdare och Blacka sprang över dem totalt i andra halvlek. I och med denna seger hakade man på lagen i toppen och var enbart 3 poäng bakom Kurdiska i topp när de gästade IP Arena i lördags.

Kimstad besegrade tidigare på lördagen Hemgårdarna med 4-3 och tog tillfälligt över serieledningen för Kurdiska. Matchen började perfekt för Blacka när Anton Bäcka Bäckstedt spelade fram till Ponta Larsson som rullade in 1-0 för Blacka. Laget var i stort sett ordinarie, det var egentligen bara Chrille Sundell som ersattes av Matte Eriksson samt Kim Wall som saknades (Calle Allerth spelade vänsterback). Min rapport från första halvlek grundar jag enbart på vad jag hört då jag inte såg den. Minuterna efter 1-0 hade Frippen ett friläge men Kurdiskas väldiga målvakt Elvis lyckades parera skottet. Kurdiska var tydligen bättre rent spelmässigt men skapade inte så väldans mycket och det man skapade räddade Fredda tämligen enkelt.

Efter ca 5 minuter av den andra halvleken fälls kapten Larsson i straffområdet och hela IP Arena tror att domaren ska blåsa straff men så blir inte fallet. Blacka Fanz blir skogstokiga och Global End med de hängivnaste fansen skriker glåpord som hörs enda till Finspång. Fredda blir så arg att han nästan är upp vid halva plan för att påpeka för domaren att det är en solklar straff.  Kurdiska går till motattack men helt plötsligt står assisterande domaren borta vid Kurdiskas straffområde och vinkar frenetiskt med flaggen. Min första tanke var att han hade bestämt sig för att det var straff för blacka men så visade sig inte vara fallet. Efter samråd med domaren så springer domaren fram till Frippen och visar honom det röda kortet. Alla är oförstående och det stämmningen blir ännu argare nu än vid straffsituationen. En Kurdiska spelare har tydligen stämplat Frippen utan att bollen var i närheten, när Frippen då knuffade till spelaren i fråga så såg den assisterande det och valde att ge honom det röda kortet.

Kurdiska tar nu över matchen totalt och det känns egentligen som en tidsfråga innan kvitteringen ska komma. Blacka är dock inte helt ofarliga när man sticker upp på den ensamna forwarden ponta Larsson samt högeryttern Bäckstedt men det vill sig inte riktigt i de avgörande lägena. När Bob rinner igenom och sätter 1-1 så är det egentligen ingen överaskning för någon. Efter målet sker många byten och lagets kapten Ante Larsson går ut och säger att han är helt slut. Kurdiska tar efter detta över mer och man gör även segermålet med ca en kvart kvar på nick från misstänkt offsideposition. Matchen spelas av och det skapas egentligen inte så mycket chanser efter Kurdiskas 2-1 mål.

Matchen är väldigt svårbedömd för mig eftersom jag såg Kurdiska spela med en man mer i 40 av 45 minuter. Ante Larsson fick beröm i Folkbladet såg jag och jag hållermed till 100 % angående detta. Han sprang mest av alla i andra halvlek och laget tappade helt när han inte orkade mer. Skärblacka ramlade i och med förlusten ner på femteplats och är hela 6 poäng bakom Kurdiska. Man möter Kimstad borta nästa helg och då saknar man både Frippen och Wieselgren som är avstängda och Sundell är fortfarande tveksam pga skada.

Tre Skorstenar: Ante Larsson
Helt klart bäst i Blacka, man tappar matchen när han går ut.

Två skorstenar: Krille Svanberg
Stabil som vanligt i backlinjen, gör vad han ska.

En skorsten: Fredda Holmgren
Ingen chans på något av målen och gör några bra räddningar.

Skärblacka IF-Vånga IF 0-0

Derby, sett till hur orterna är placerade men några derbykänslor går knappt och hitta längre då Vånga endast har ett fåtal personer man känner igen kvar. Tränaren Jonas Carlsson, Joel Storm och den legendariske Diu Merci N'Kanuuuu. Det är väll bättre och säga det redan nu, så ni inte blir förvirrade senare. Jag kommer inte alls ihåg i vilken minut saker och ting skedde men jag försöker så gott jag kan att återge vad som hände.

Det var en, i mina ögon, väldigt jämn match mellan dessa lag ikväll. Båda lagen hade chansen att göra mål men på grund av slarv från Skärblackas sida och väggen i Skärblackamålet Fredrik Holmgren blev det inga mål idag.

Matchen började utan vackert spel och det var den vanliga långbollsfotbollen som återigen tagit över divison fem. Vånga var det något bättre laget då man utnyttjade sina kantspelare bra. Skärblacka lät dem föra spelet och satsade på kontringar via bla den hete Bäckstedt. Egentligen skapas inte speciellt många direkta målchanser utan för Vånga IFs del var det med skott utifrån som man försökte knäcka Skärblackamålvakten Holmgren, som på måndag packar väskan och flyttar till Jönköping för att studera.  Fredrik lät sig inte brytas ner utan gjorde ett par häftiga räddningar för att inte spräcka nollan. Skärblacka skapade inte speciellt mycket i första men vid två tillfällen inom loppet av tio sekunder skrek hela Global-End på hands men den mycket, mycket, mycket gamla huvuddomaren valde att fria.

I andra var det Skärblacka som var det bättre laget och hade mest boll, medan Vånga utnyttjade kontringstillfällena. Flera gånger fick dagens man Fredrik rädda Blacka med svettiga räddningar nere vid stolproten. Wieselgren attackerade folk, Bäckstedt sprang igenom försvaret, Jocke Poikela gjorde psyktacklingar och allt var helt enkelt som vanligt. Föga överraskande så var det Bäcka Bäckstedt som skapade Blackas bästa chans då han kom genom på kanten men kom enligt honom själv ur för snäv vinkel och avslutade rakt på Vångas duktiga målvakt. Många på läktaren sågade Antons avslut men jag köper hans åsikt.

Ponta Larsson stod för mycket av kreativiteten på Blackas centrala mittfält. Med ca en kvart kvar av matchen kom Vångas nya landslagsstjärna runt på kanten och borde spelat snett bakåt där två fria spelare stod. Zlatan valde dock att skjuta och hela Vånga + deras fans samt de inneboende på Vångadal skrek av ilska. Matchens sista 15 min var ganska tråkiga men kapten Sundell kände för att liva upp stämningen med någon minut kvar. Sundell ansåg att en Vånga spelare var offside och blev fullkomligt skogstokig på dagens domare. Han svor, han skrek, han slog med armarna i luften. Hans beteende kan jämföras med Michael Ballack i Champions League semifinalen mot Barca för tre år sedan när han jagade Tom-Henning Övrebö. Trots detta psykbryt så fick inte Sundell någon ostskiva och matchen blåstes av kort där efteråt och slutade 0-0. När vi väl är inne på domarna måste jag bara påpeka att domaren som sprang upp och ner längst Billerud End var en man utan nacke. Det gick inte att skymta den hur nära man än stod. Bäst i Vånga var den centrala mittfältaren Semir med nummer 10.

0-0 mot Vånga var inte vad man tänkt sig och eftersom Kimstad fick stryk mot Rimforsa hade Blacka chansen att gå upp i serieledning. Dock tog man in en poäng på ledande Kimstad men man fick samtidigt se sig passerade av Rimforsa. Detta var kanske det tråkigaste "derbyt" i världshistorien och denna match är verkligen ingenting som spelarna kommer att berätta om för sina barn i framtiden.

Nu väntar en välbehövlig vila efter tre matcher på mindre än en vecka och nästa match är mot Åtvid Södra på lördag tror jag. I helgen börjar världens bästa liga och enligt rapporter ska Anton Bäcka Bäckstedt fira detta med en klassisk PL-lördag med goda vänner. Om det blir alkohol och Puls inblandat i det hela vet jag inte just nu men jag tror vi alla vet hur det slutar.

Tre skorstenar: Fredrik Holmgren
Räddade Blacka vid flera tillfällen och gjorde en strålande match. Fredda som imorgon missar Arsenals premiär mot Newcastle på grund av jobb, kanske bäst så?

Två skorstenar: Anton Bäckstedt
Ligger bakom nästan allt farligt som skapas i offensiv väg som vanligt. Mållös för första gången på fyra matcher men är ändå Blackas bästa utespelare. Den gamle Bäcka verkar vara tillbaka, helt klart för bra för femman.

En skorsten: Pontus Larsson
Blackas bästa spelare på mitten och stod för mycket av kreativiteten.

7. Andreas Larsson
6. Kristian Svanberg

5.
4. Fredrik Holmgren
1. Kim Wall

Anton går alltså upp jämsides med Jocke P och 5 poäng de två senaste matcherna imponerar stort. Fortätter Bäcka såhär kommer ingen ha en chans att rå på honom i höst.

Blackabloggen

Örtomta away

Två inlägg på samma dygn var länge sen vi bjöd på men vill man visa att man är tillbaka på allvar så. Blacka hade alltså två raka segrar inför dagens match mot Örtomta och man låg enbart 3 poäng bakom serieledande Kimstad.

John P startade på en kant samt att Matte ersatte den arbetande Sundell i mittlåset. Ponta Larssons ljumske sprack efter 5 min och John klev in i mitten och Jocke J på kanten, något som skulle visa sig vara matchavgörande. Matchen började med mycket långbollar från båda lagen och det var verkligen inget skönspel som syntes. Det sägs att det var mer köttande under de första 10 minuterna än under hela Hollans-Portugal i VM 06. Efter denna period gjorde Blacka 1-0 genom inhoppande Jocke Johansson efter ett enligt honom själv strålande förarbete av Anton Bäckstedt. Bäcka spelade bollen snett bakåt och Tony Johansson kunde helt enkelt inte missa.

Efter målet tog Blacka över matchen och firma Johansson Bäckstedt skulle även ligga bakom mål nummer två där Bäcka "Torres" Bäckstedt slog en briljant genomskärare till Johansson som pangade in 2-0 helt otagbart för målvakten. Några minuter senare tog den pånyttfödde Anton Bäckstedt bollen på egen planhalva och dribblade genom hela Örtomtas försvar på Maradona/Messi Messi Messi vis. När Bäckstedt väl var framme i straffområdet så lade han sig väldigt enkelt och med tanke på armarna eller om ni vill kalla det svandyk alá Stevie G så skulle jag säga att straffen var väldigt tveksam. Kapten larsson stegade upp till elvameterspunkten och sköt bollen över likt Franco Baresi i VM-finalen 94. Bäckstedt blev rosenrasande eftersom målet hade betytt ännu en assist för honom (Iallafall på FM). 2-0 stod sig halvleken ut och allt var frid och fröjd i Blackalägret.

Blacka fortsatte att försvara sig exemplariskt i andra halvlek och "Pressa" som var huvudcoach för dagen stod och njöt av skönspelet. Svanberg och Matte Eriksson var båda strålande i mittlåset och Örtomtas tränare jämförde dem efter matchen mer Man utds framgångsrika mittbackspar Vidic/Ferdinand. Matte var Vidic sade dem. 3-0 kom efter ungefär 65 min och det var ingen mindra än Anton Bäcka som gjorde målet med vänsterfoten tro det eller ej.  Matchens sista 25 minuter spelades av och Blacka hade några chanser att utöka ledningen, man tog inte ut sig till max och försvaret såg riktigt stabilt ut. Trevligt även att den flyende målvakten Fredda som gärna jämför sig själv med Almunia fick hålla ännu en nolla denna säsong. Kanske är hans självförtroende åter igen på en rimlig nivå efter debacklet mot Syrianska borta där den unge keepern släppte 7 bollar.

Tre skorstenar: Anton Bäckstedt
Ett mål, Två ass och en fixad straff. Klart jag ska få tre skorstenar sa Bäckstedt på Facebookchatten för ca 10 minuter sedan. Även om jag inte gillar grabbens inställning så får jag väl köpa det.

Två Skorstenar: Jocke Johansson
Kliver in efter 5 min och avgör matchen med 2 mål. Två fina mål med perfekta avslut.

En Skorsten: Matte Eriksson
Trots att han prioriterar origenteringen före fotbollen så fortsätter han att imponera när han får spela. Gjorde det bra som mittback idag och har helt klart det bästa skorstenssnittet sett till spelade matcher.

6.
Anton Bäckstedt
5.
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren

Som ni ser så är det inte bara otroligt jämt i serien, det är även jämt i skorstensligan. Trots dagens frånvaro så fortsätter dock Jocke Poikela att vara i topp. Personligen hoppas jag nästan någon går honom snart för enligt rapporter har han fått ett otroligt stort huvud pga ledningen och skryter om det väldigt ofta.

Tyvärr för Blackas del så vann de tvålagen framför även dem idag. Kimstad besegrade FFK med 3-1, Kurdiska slog Åtvid Södra med 3-0. Även Syrianska samt Rimforsa som skuggar vann även dem. På Fredag väntar Vånga IF på IP Arena och Blacka har revanch att utkräva. Vånga vann i våras med 1-0 trots att Blacka spelade nästan hela andra halvlek med en man mer. Men med tanke på denna strålande form så ska nog inte Vånga vara några problem och jag kan personligen inte se några som helst hinder för att Blacka ska gå upp till fyran när vi summerar säsongen senare i höst. Förhoppningsvis kommer det en rapport inför fredagens derby mot Vånga. Anton Bäcka har förövrigt gjort mål 4 matcher irad och är nu endast 20 mål från målet han satte innan säsongen drog igång.

The Blacka Blog

Återkomsten

Det har vart ett långt uppehåll här på regionens bästa blogg och tyvärr måste jag nog påstå att Kimstadbloggen har passerat oss nu som bästa lagblogg. Sån't är livet. Vi har prioriterat andra saker före er läsare och det är egentligen inte under några som helst omständigheter ok. Vädret kan man inte skylla på eftersom att det varit skit hela sommaren.

Nåja, slut på snyfthistorier.

I lördags vann Skärblacka ganska komfortabelt mot Hemgårdarna efter mål av Bäckstedt och Ponta Larsson. Skärblacka tog ledningen i 21 minuten genom Jonte Lindgren, enligt ÖFF. Det var dock egentligen Anton Bäckstedt som avlossade sin bössa rakt i magen på HBKs målvakt som tappa luften och var nära på att dö. Tydligen bytte levern plats med högra lungan. Det sket Bäckstedt i och satte returen. Bäckstedt ska tydligen haft tillfälle att göra 2-0 men lobbade över i ett läge som till och med Antons bror Niclas hade gjort mål på, enligt Niclas själv, kvällen efter matchen. Niclas var f.ö inte nådig i sin kritik mot sin bror och förklarade på alla möjliga sätt precis hur värdelös Anton är. Anton utgick ryggskadad senare och spelade inget mer i matchen.

Skärblacka kontrollerar matchen och i 59 minuten var det dags för rassel i nätet igen. Ponta Larsson placerar snyggt in bollen i hörnet utanför straffområdet. HBK fick in ett reduceringsmål efter att deras fruktade spelare TORRES lobbat över allt och alla.
Det var lite halvt oroligt på bänken men egentligen var det aldrig nära en kvittering.

Viktig seger för Skärblacka som hakar på toppen eller ryckte lite från botten, beroende på hur man ser på saken. Tabellen är som ni säkert vet FRUKTANSVÄRT jämn. Skiljer endast fem poäng mellan 8an Finspång och serieledaren Kimstad. Kimstad har gjort ett litet litet ryck i tabellen och leder med två poäng före Kurdiska.

Imorgon/Idag (tisdag) väntar en tuff bortamatch mot Örtomta som i början verkar ha saknat sina fyra bästa spelare och det var anledningen till att de var så jävla dåliga. Men, nu är dom alltså tillbaka och Örtomta har börjat plocka lite poäng. Egentligen borde det inte vara någon match för Skärblacka IF med Bäckstedt, Helle, Svanberg och framför allt Robin Wazza i laget men man vet aldrig. Kollapser kan inträffa när som helst (läs Kimstad). Kort sagt; Med rätt inställning vinner Skärblacka denna match. Med rätt inställning kan man till och med avancera upp i seriesystemen. DIV III, II till och med? Skämt och sido. Femman borde man vinna enkelt iaf sen får vi väll se. Man har ju fått en helt ny storamkt att konkurrera med, tidigare nämnda Kimstad. De har värvat från alla håll och kanter och nu senast Fabian Jalkemo. Mittfältsmotorn som gärna jämför sig med landslagets Taco-Anders minus målen och assisten.

F.Ö intressant match imorn då Finspång gästar Krokhagen för att möta just Kimstad. Undra om Finspångs vilda islänning ska spela. Lär ju vara ett litet lyft för FFK.

Klockan är mycket och det är dags att plocka ner skylten för inatt men kom ihåg, vänd aldrig kappan efter vinden. Det är VI mot DEM. Höger om, vänster om MARSCH!

Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.