Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Dålig trend fortsätter i Skärblacka IF

Slutresultat SIF-Åby 2-4 (1-1)

Våren hade kommit till City Gross Arena, solen sken och det var perfekt fotbollsväder bortsett från blåsten som kom växelvis in över planen. Likt solen så började blacka strålande i matchen. Blacka spelade med självförtroende och stabilitet som gjorde att man tog ledningen i matchen genom en delikat djupledsboll av Jakob Magnusson till en löpande Jonas Lindgren som kyligt rullade in bollen under Åby-målvakten. Hemmalaget fortsatte att rulla boll och skapade ett antal bra lägen som med lite precision i avsluten hade lett till en utökad ledning. De bortresta hemmafansen hade börjat gå till caféet för att slippa köa och då tog Åby chansen att kvittera till 1-1 precis innan halvtidsvilan. Ett inlägg på bortre stolpen leder till ett skott som Simon är på men bollen lyckas ta fart mot målet i lös fart som sedan en Åby-spelare är först på. Domaren blåser av och en diskussion utvecklas efter målinsidenten.

Lagom till andra halvlek kom solen i moln vilket även blackas fina första halvlek skulle göra. Tidigt in i andra halvlek gör blacka målvakten ett tveksamt ingripande vilket gör att Calle trycker ner sin motspelare och Åby får straff, Bollen går åt ena hållet och Simon andra, 1-2. Blacka tappar sitt spel mer och mer i matchen och senare utökade Åby till en 3-1 ledning efter ett bolltapp och felställd backlinje. Skärblacka som var tvugna att vinna denna match gick framåt och lyckades genom Frippe få en straff. Axel gör inget fel och rullar in bollen i målet. Kort efter beslutar Åby sig för att ta sin bonusstraff. Ingen bonusstraff är ännu räddad för Skärblacka IF och det skulle inte bli någon skillnad denna dag heller. Matchen slutar 2-4 och nu börjar det bli dags för resultat när serien snart drar igång.