Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Väderstad hemma!

Onsdag kväll och äntligen var det dags för en hemmamatch på IP efter många bortafighter. Seriens jumbo stod på andra sidan denna kväll. Ett lite kylslaget väder med kraftiga vindar bjöds det på och spelet blev också det påverkat därefter.
hemmalaget Skärblacka kände stor revanschlust  efter en mindre bra insats senast mot Finspång bortsett från andra halvlek som var godkänd.
Hemmalaget satte ton direkt denna match och redan i femte minuten blir det nätrassel då Frippen slår ett inlägg som Väderstads försvarare och målvakt misssar i komunikationen och bortalagets försvarare nickar bollen i eget mål.
Hemmalaget fortsätter och hota bortalaget och har stort övertag i bollinnehav, men slarvar oftast till det i sista momentet. Men det ska till slut ge utdelning då hemmalagets högerback Fredrik Sellden får en boll ut på kanten och får ett öppet läge och avslutar snyggt med en skottlobb över Väderstads målvakt.
Bortalaget försöker jämna ut spelet, men hemmalaget har bestämt sig för att inte släppa till nåt ikväll och utför ett mycket bra försvarspel över hela banan.
Hemmalaget kan till slut gå till pausvila med en trygg 2-0 ledning.
I inledningen på andra halvlek utökas hemmaledningen till 3-0 efter att Kim Wall haft lite solo och runnit igenom och han gjorde inga misstag.
Liten stund senare var det Jimmy Bäckmarks tur att löpa sig fri ensam med målvakten rundar han densamma lite retligt och rullar in 4-1, efter att Väserstad stått för en reducering dessförinnan.
Blackagrabbarna skulle inte nöja sig där utan man fortsätter ösa på mot ett för dagen blekt bortalag, och efter ett inkast på bortalagets planhalva får till slut en av matchens giganter bollen Joel Gustsvsson och han tar med bollen in i banan och avslutar i första hörnet till ställning  5-1.
Mot slutet får hemmalaget en hörna som resulterar i mål, efter att först Joel nickat ner bollen till Andreas Larsson som bara sätter till foten och skarvar in bollen.
Matchens sista mål och slutresultatet till 7-1 görs av Kim Wall med ett säkert skott i högra hörnet efter att han kommit fri från vänster.

Skorstenarna denna afton var svåra och ta ut då hela laget ska ha stort beröm efter sin insats. Men juryn har fattat ett beslut och ger dom ikväll till.
3 Skorstenar går till Joel Gustsvsson som var väldigt delaktig i både defensiv som offensiv. Gjorde själv ett mål och var delaktig som framspelare till två övriga.

2 skorstenar till Kim Wall som haft en väldigt lyckad vår och producerat en hel del. 2 mål och 2 assist denna kväll.

1 skorsten går till Jimmy Bäckmark som idag spela som ensam forward i 4-5-1 uppställning och gjorde det bra och slet matchen igenom. Trots flera off side ( några tveksamma ) fick han göra ett mål.

Blacka bloggen tackar för visat intresse och på återseende.