Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka IF-Kimstad GoiF 3-4 (3-1)

Regnet hade öst ner hela fredagen, åtminstone där jag befann mig men lagom framåt eftermiddagen upphörde det och gick över till glidtacklarväder. Det var inte vilken match som helst utan självaste Kimstad som skulle gästa Skärblacka. Årets andra derby för våra grabbar medan det var Kimstads första, såvida man inte räknar in Finspång i derbyfamiljen.

Startelvan i Skärblacka bjöd på lite överaskningar. Sundell har skadat knät, i värsta fall är det korsbandet så han var inte med och Svanberg blev sjuk tror ja så inte heller han deltog. In i startelvan gick Johan Lindmark med 0 träningar i bagaget och Matte Eriksson med 1 träning. J.Johansson, Ahla, Ojje och Lindgren förpassades till bänken.

Startelvan: Holmgren, Helle, Johan, Larsson, Wall, J.Poikela, Matte, P.Larsson, Wieselgren, Bäckstedt, Frippen

Skärblacka inleder bra och det är inte många långbollar som backlinjen skickar iväg utan adress. Det fina spelet skulle också ge resultat. Efter lite flipperspel i Kimstads backlinje letar sig bollen fram til Frippen som dunkar in 1-0.

Skärblacka fortsätter och spela bra och speciellt Anton Bäckstedt verkar ha tagit sig ur sin lilla formsvacka. Från sin högerkant gjorde han livet surt för Kimstads vänsterback genom att peta och springa. Det var det som låg bakom Skärblackas 2-0 mål. Anton springer fort som fan på kanten och slår in bollen hårt framför målet där Wieselgren kommer med full fart och stöter in tvåan. Snyggt mål från de röda och Kimstad var verkligen chockade. Innan ens 20 minuter hade gått skulle Skärblacka hinna göra 3-0. Återigen är det Anton Bäckstedt som gör bort sin gubbe på högerkanten och på ett liknande sätt som när han serverade Wieselgren viker han lite innåt men avslutar denna gång själv stolpe in. I den sekvensen skadade sig Kimstads målvakt efter att Anton råkat knäa honom i skallen om jag fatta rätt. Han tvingades avbryta matchen och i målet fick Jonte Ekeroth ställa sig. Ekeroth gick som bekant till Kimstad inför denna säsong och har tidigare målvaktserfarenheter.

Kimstads vänsterback byttes ut och ner på vänsterbacken flyttade Basse Lindgren. Ekeroth i målet sattes direkt på prov och det var Anton som denna gång kom från vänsterkanten men avlsutet gick rakt på Ekeroth som ändå gjorde en snygg räddning. Efter någon frisparksvariant hamnar bollen på en Kimstadsspelares skalle som styr in bollen i mål och en gnista hopp tändes hos Kimstad.

3-1 i halvtid och trots en ledning på två mål var det ingen som hade i tankarna att Kimstad skulle vända på hela steken.

I minut 60 ca dunkade Tobbe Ekeroth in 2-3. Stenhårt skott och Holmgren var chanslös. Skärblacka började backa hem och hänga med huvena och det gav bara Kimstad mer energi. Tommy Lj i Kimstad som tidigare varit mållös i serien sköt in kvitteringen och Kimstad var ifatt. Luften gick ur Blackaspelarna och i 80 minuten tyckte inte Ljungström det räckte med ett mål utan placerade in 3-4 i bortre hörnet.

Oavsett nivå ska man bara inte tappa en 3-0 ledning. Det finns inte. Det enda man hör från avnytarbänken är Jobba gubbar, Jobba gubbar. Kanske behövs det lite direktiv och förändringar. Varför bytte inte Anton kant? Han hade svårt att få något uträttat mot Basse, det berodde mestadels på att bollarna slutade komma på Antons kant men även att Basse gjorde ett strålande jobb som vänsterback.

Spelarna förväntade sig en rejäl utskällning efter matchen men det kom ingen överhuvudtaget. Vi får hoppas det går bra med Kimstads målvakt och att han snart kan ta på sig handskarna igen och även Frippen som skadade sig och hade kryckorna med sig in på krogen igår.

Tre Skorstenar: Anton Bäckstedt

Hade lekstuga under stora delar av första halvlek men försvann lite i andra. Ständigt ett hot med sin snabbhet och gjorde ett och assistera till ett.

Två Skorstenar: Matte Eriksson
Trots att han inte tränat kommer han in och gör bra ifrån sig på mitten. Springer otroligt mycket och har en bra inställning.

En Skorsten: Robin Wieselgren
Har en bra vinnarskalle och visade det idag när han gav sig fan på o vara först på bollen vid hans mål. Verkar även ha trappat ner på de onödiga efterslängarna. Vi såg bara en idag.


Skorstensligan
6. Jocke Poikela
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
5. Andreas Larsson
3. Jocke Johansson
3. Fredrik Fridström
3. Anton Bäckstedt
2. Jesper Helle
2. Mattias Eriksson
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren
1. Robin Wieselgren

Blacka skulle ev haft någon straff men även ett rött kanske men det är sådant som jämnar ut sig. Grattis Kimstad till segern!
Blackabloggen

Kommentarer
Postat av: Blackasup

Bra skrivet, exakt den matchen jag såg. Måste även passa på att berömma er för betygsättningen på matchen. Anton Bäckstedt var helt klart Blackas bästa spelare och det är för mig ett under att han inte fick berömm av tränarna i tidningen eller på hemsidan.

2011-05-30 @ 22:51:00
Postat av: Kimstad

Håller med dig Blackasup..mycket märkligt!!!

2011-05-31 @ 11:33:38
Postat av: RM

Håller med föregående talare....skitbra skrivet. Men månste lägga in ett men...det är tyvärr inget under, det händer för jämnan.

2011-05-31 @ 18:26:28
Postat av: Anonym

Såg av en händelse derbyt. Såg två hyfsade fotbollsspelare i Blacka! Nr 8 på kanten och inbytaren nr 19. Däremot hade Kimstad 5-6 stycken så resultate var inte orättvist utan borde varit några mål större.

2011-06-01 @ 21:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson