Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Kurdiska - Skärblacka 2-3 (1-1)

Skärblacka lyckades alltså besegra seriefavoriterna Kurdiska på bortaplan med 3-2. Tommy Andersson samt Tommy Sundell hade idag hand om laget på grund av att de två ordinarie tränarna jobbade. Skärblacka ställde upp med en ganska förväntad startelva där Jocke Johansson och Robin Wieselgren tog ytterpositionerna. På bänken tog Fame på sig A-lagströjan för första gången?

Kurdiska var det klart bättre laget i första halvlek men skapade inga riktigt farliga målchanser. Man gjorde 1-0 efter ca 10 minuter men målet vinkades mycket tvivelaktigt av för offside. Kurdiskaspelarna blev tokiga och betedde sig mycket illa och detta var tyvärr bara början på allt gnäll. I den 15e minuten tog Skärblacka ledningen ganska orättvist genom kaptenen Ante Larsson efter ett fint förarbete av Ponta Larsson. Larsson är ingen van målskytt och om man innan matchen hade bettat på att Larsson skulle göra mål med vänstern hade man nog varit miljonär vid det här laget. 1-1 kom efter 30 minuter och det var absolut inte orättvist. Någon i backlinjen upphävde offsiden och Kurdiska spelaren lyckades passera Kim och slå in bollen snett bakåt där deras vänsterytter enkelt satte bollen i det öppna målet. Kurdiska spelade riktigt bra de sista 15 minuterna och var några gånger mycket nära på att göra mål, trots detta stod sig 1-1 in till halvtidsvilan.

Stämmingen i laget kändes inte alls bra och man hörde Sundell höja rösten och säga "Fan grabbar, det står 1-1! det känns på alla som att vi ligger under".

Ojje och Ahla ersatte Kim och Jocke Johansson direkt i andra och Robin Wieselgren klev ner som vänsterback. Skärblacka spelade mycket bättre i andra halvlek och kändes minst lika giftiga som Kurdiska. Jag har inga exakta minuter men kanske i den 60e minuten så kom Ojje fri på kanten, skottet gick rakt på målvakten men tack vare en enorm inställning så kom Frippen först på returen och rullade enkelt in bollen. Frippen bjöd på en mycket spektakulär målgest efter målet kan jag även meddela. Stämmingen i Kurdiskalägret blev nu mycket irriterad och väldigt mycket fokus lades på domaren. Skärblacka hade ganska bra koll på matchen kändes det nu som men i 70e? så gjorde Syrianskalegenden Bobby 2-2 på en retur efter att Holmgren räddat ett friläge.

Matchen var nu jämn och båda lagen skapade några halvchanser. Avgörandet kom i den 83e minuten och var ganska identiskt med Blackas 2-1 mål. denna gång var det Ahla som missade det första läget och precis som det tidigare målet så var Frippen först på returen och slog in 3-2. Vild glädje utbröt i Blackalägret och Frippen bjöd åter igen på sin underhållande målgest. Matchens sista 10 minuter handlade enbart om hur illa Kurdiska betedde sig framförallt mot domaren. Hade linjedomaren som stod på bänkens sida haft lite stake borde de visat ut hela Kurdiskas bänk efter kommentarerna och glåporden de slängde ur sig. Kurdiska hade även en boll i nät i slutet men domaren blåste av efter en knuff på Sundell, ett något tveksamt domslut om jag får säga det själv. Att det fanns 11 Kurdiskaspelare på planen när domaren blåste av var för mig ett under. Detta är bland det värsta jag sett någonsin och då har jag sett många fotbollsmatcher.

Nästa helg väntar Kimstad på hemmaplan och jag tror jag inte är ensam med att se fram emot matchen. Kimstad imponerade inte alls idag och förlorade mot hemgårdarna med 1-0 på Krokhagen. I och med dagens seger går Skärblacka upp på andra plats i tabellen med 12 poäng efter 6 matcher, enbart Rimforsa ligger före med 14 poäng.

Skorstenar

Tre Skorstenar: Fredrik Fridström
Frippen slutar aldrig springa och måste vara en mardröm för varje försvarare att möta. Gör det avgörande 3-2 målet men även 2-1 målet. Även om det inte är så svåra mål han gör så är det mycket starkt att vara först på de båda bollarna.

Två skorstenar: Kristian Svanberg
Skärblackas klart bästa spelare i första halvlek. Utan Svanbergs och mittbackskollegan Chrille Sundell så hade det kunnat rinna iväg under första halvlek. Är säkerheten själv och vågar med framgång slå bollar mot mittfältet på backen.

En skorsten: Chrille Sundell
Det märks att firma Sundell Svanberg har spelat med varandra i över två år nu. de är enormt samspelta och står åter igen för en briljant insats. Är efter Svanberg Blackas bästa i första halvlek.