Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför: Vånga IF-Skärblacka IF

Matchen med stort M är här. Vi vet hur det gick förra gången på hemska Ekvallen. Halva laget var mitt uppe i en studentvecka och var av förklarliga skäl inte fullt redo för den tuffa uppgift som då väntade dem. 6-0 och förnedring på hög nivå. Kimstad kryssade mot Rimforsa, 0-0 vilket betyder att Skärblacka och Finspång har läge att dra ifrån ytterliggare. Är det nya lagbygget hos Kimstad på väg att kollapsa? Bara gudarna vet...

 

Denna gång är det bättre förutsättningar för Skärblacka. Man har inlett serien med tre raka segrar mot Tallboda, Hemgårdarna och Örtomta men har inte riktigt fått till spelet. Vånga har startat serien med två förluster mot Åtvidaberg Södra och Kurdiska samt en vinst mot Syrianska borta. Vånga har fått ett välkomnande tillskott i mittfältskämpen Fabian Jalkemo. Direkt med honom tillbaka i laget vann Vånga borta mot Syrianska. Jalkemo själv hävdade dock att han var sämst på plan.

Anledningen till att Jalkemo är tillbaka i Vånga vet de flesta redan om, så det är inget jag kommer att ta upp här.

I veckan har det varit ganska lugnt på träningarna i Blackalägret. På tisdagen deltog endast 8 personer på träningen eftersom att det lirades B-lags match mot Finspångs gubblag där Blacka vann matchen med 6-3. Har inte en jävla aning om vilka som gjorde mål eller hur matchen såg ut. Försvarsspelet hos något av lagen lär inte hållit Barca tiki-taka klass men det är ju ingen nyhet när det gäller B-lagsspel.

På torsdagen sista träningen innan derbyt dök det upp 12 spelare och det är ju inte överdrivet mycket.

 

Ska man spekulera i startelva hos Blacka så tror jag inte att vi bjuds på några större överraskningar. Wieselgren hävdade dock att han skulle bli bänkad men när han fick reda på att kreatören Pontus Larsson befinner sig i Milano och inte i Skärblacka blev han lugn igen.

Holmgren
Helle, Sundell, Svanberg, Wall
J.Poikela, A.Larsson
Jocke, Wiesel, Bäckstedt
Frippen.

 

I Vånga har jag inte en aning om vilka som kommer spela. De enda spelarna jag vet om är Fabian Jalkemo och Joel Storm. Varje år kommer det en drös med nya spelare till klubben som de lockat med jobb på Pema. Vi får hoppas att våra stjärnor får behålla sina jobb så de inte försvinner. Jalkemo finner vi troligtvis på mittfältet och Joel Storm brukar lira ytterback om jag inte är ute och cyklar.

 

 

Bäckstedt har varit helt under isen och bänkningen i den första matchen mot Tallboda verkar ha tagit hårt på honom. Det är nu läge och kliva fram och visa att du är division fems bästa spelare och börja göra lite mål. Glöm inte bort att du lovat oss typ 20 mål.


Tror det blir en stabil 3-0 seger för Skärblacka där Wieselgren gör två mål och Jocke Johansson ett.


COME ON LADS!

Blackabloggen


Kommentarer
Postat av: Hasse Ö

Noll koll i vanlig ordning... Oseriös och patetisk blogg över huvud taget. Kasta skit på grannklubbarna, för att framhålla sig själva? Rädda för att lagandan och serieledningen krossas framåt sommaren, när motgångarna kryper på? Fotbolls-VM på Skärblacka IP 2014?!! Världens bästa div 5 förening...

2011-05-14 @ 13:34:50
Postat av: Sören Svensson

PEMA/VÅNGA IF - skärblacka if 1-0 !!!!!!

2011-05-14 @ 16:21:19
Postat av: Anonym

Laguttagning?



Helt ofattbart att låta en spelare sim "Ojje" sitta på bänken hela matchen!!

2011-05-14 @ 16:46:22
Postat av: Kanga

Allt som skrivs kan jag bekräfta är sant, förutom det som skrivs om Bäckstedt

2011-05-14 @ 17:32:46
Postat av: Anonym

ja...börjar absolut bli dags byta namn på Vånga IF till Pema united.......var det överhuvud taget någon vångaboende med i laget?

2011-05-15 @ 08:50:29
Postat av: Pema/Vånga

Alla större föreningar har kontakter i näringslivet om man vill komma någonstans. Vill man uppåt så är det ett måste, men det förstår ni väl inte. Ska man bara spela med spelare från orten så kommer man inte längre än div 5!

2011-05-15 @ 10:19:26
Postat av: Sören Svensson

Med endast ca 250 invånare i Vånga är det svårt att bedriva någon fotbollsverksamhet på div 5 nivå. Utom hjälp från spelare från andra klubbar och när spelare från närorterna inte vill spela för Vånga IF.För att dom får bättre "förmåner" i dom närliggande klubbarna.Så måste man hitta spelare på annat håll.

2011-05-15 @ 12:35:42
Postat av: Håller med Hasse Ö

Riktigt bra skrivet hasse ö

2011-05-15 @ 19:57:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson