Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka IF - Åtvidaberg Södra 0-1 (0-0

Skärblacka inkasserade sin andra 1-0 förlust på tre dagar och man får väl lov att även idag säga att det bästa laget vann. Skärblacka ställde upp med exakt den startelva jag tidigare idag gissat. Wieselgren, Jukka.P, Lindgren & Ahl satt på bänken.

Skärblacka gjorde enligt mig sin bästa halvlek iår under de första 45 minutrarna. Man var något bättre än Åtvid Södra och hade också halvlekens klart bästa chanser. Åtvidaberg Södra är av vad jag sett det bästa laget Skärblacka mött under denna säsongen. Jocke Poikela stod efter 20 minuter för matchens behållning då han skickade iväg ett stenhårt skott från ca 25 meter som tyvärr tog i innerstolpen och sedan rullade retfullt längst mållinjen för att sedan gå ut. Målvakten hann inte reagera och skottet förtjänade verkligen ett bättre öde. Lagets stora affishnamn Anton Bäckstedt kom senare i halvleken fri från sin vänsterkant men hans chipp gick tyvärr tätt utanför. Spelmässigt var det som sagt årets bästa halvlek och även om Åtvid inte var ofarliga var Blacka det bättre laget.

Robert Ahl var den enda Blackaspelare som värmde upp i kylan under pausen men fick trots att man kunde tro det inte komma in omgående. Direkt när andra halvlek började så märktes det en enorm skillnad på lagen. Åtvid vann varenda boll och var oerhört mycket hungrigare än blackaspelarna. Kaptenen Ante Larsson kändes som en av få som verkligen ville vinna denna match då han som vanligt slet på mitten. Matchens enda mål kom med ca 25 min? kvar och var inte på något sätt orättvist sett hur andra halvlek såg ut. En Åtvid spelare tog sig förbi på deras vänsterkant och placerade in bollen mellan benen på Holmgren som spelade andra halvlek med keps.

Ahla, Jukka P samt Wieselgren kom in under slutet och Sundell skickades upp som forward men den riktiga pressen uteblev. Istället var det Åtvid som skapade de flesta chanserna och blev tex blåsta på ett friläge då linjedomaren felaktigt vinkade av spelet för offside. Wieselgren hinner även med att under matchens sista minut dra på sig en varning efter en sen tackling.

På lördag väntar Kurdiska på bortaplan och det är verkligen ingen lätt match. Skärblacka måste försöka glömma dagens andra halvlek och försöka ta med sig första halvleks spel. Noterbart är att Skärblacka har förlorat båda matcherna när man hamnat i underläge.

Skorstenar

Tre Skorstenar: Chrille Sundell
Någon från Åtvidhåll kommenterade förut att han kanske är seriens bästa mittback och han bevisade idag at han åtminstone är bland de bästa. Vinner mycket på huvudet och står för många avgörande brytningar idag. Varför utnyttjar man inte hans huvudspel mer i slutet när han flyttas upp?

Två Skorstenar: Andreas Larsson
Larsson är liksom mot Vånga en av lagets bästa spelare idag. Är bäst i Blacka under andra halvlek när de andra klappar ihop. Borde blivit varnad efter en tackling bakifrån dock.

En Skorsten: Jocke Poikela
Enligt mig bäst i Blacka i första halvlek och är mycket nära på att göra årets mål på IP Arena. Står även för mycket av passningsspelet från mittfältet. Försvinner tyvärr ur matchen under andra halvlek men hans strålande första halvlek för ändå in honom på denna lista.