Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Billerud Cupen

Det var med en nervös känsla jag ”Filosofen” anlände till Sporthallen 11.55 precis innan domaren skulle blåsa igång Skärblackas första lags match. Tidigare på morgonen hade Skärblackas juniorer imponerat stort och vunnit gruppen före lag som Finspång, Kimstad och Norsholm.  Även BK Vingen som återigen återvänt från de döda imponerade och slutade tvåa i gruppen. Det är väldigt kul att se ”Blackas” juniorer visa upp så mycket potential. Bland de mest lovande rankar jag målvakten Simon Löfving och kusinerna Poikela, John och Joachim. Emil Fridström visar även han upp stor potential så han är väldigt stark och har en REJÄL slägga till vänsterfot.

Handen på hjärtat, det var under eftermiddagen som de stora elefanterna gick in i turneringen. Vånga IF med flera intressanta spelare, Kimstads, Skärblackas och Finspångs på pappret toppade lag. In i turneringen gick även erkänt inomhusstarka Loddby , med två lag och Linghem samt division tre laget Torstorp med åtminstone två heta nyförvärv i MAXXX och David Gustavsson.  Skulle de lyckas fylla det hål Ljungström lämnat efter sig?

Max och David är glada

Innan jag anlände hade det redan spelats tre matcher i grupp B och C, där det kanske mest överraskande resultatet var att Loddbys mindre bra lag lyckades knipa en poäng mot Kimstad. På förhand såg både grupp B och C starka ut men det skulle visa sig att grupp B var dödens grupp då samtliga lag i den gruppen var i semifinal. Vånga gick obesegrade genom gruppen och kanske är dem att räkna med i vår? Kanu bjöd på flera konstmål och i matchen mot Linghem i kvartsfinalen bjöd flera spelare på show. Matchen slutade dock på ett tråkigt sätt. Fabian Jalkemo snackade till sig ett onödigt gult kort som resulterade i ett rött kort med 47 sekunder kvar och en säker 4-1 ledning. Det var dock inte det som det skulle komma att handla om efter matchen. Vånga Ifs Joel Storm landade olyckligt om jag fattade rätt och armbågen gick ur led. Det såg mycket otäckt ut och både Filosofen och Mou önskar honom all lycka i rehabiliteringen.

Skärblackas topplag åkte ut i kvalet, men deras matcher analyseras av Mou. Blackas unga pågar fick respass i kvartsfinalen mot Torstorp. De ska ha all heder för att de vann sin grupp. Ni kommer bara att bli starkare, så länge ni inte börjar med knark och sånt skit.

Ganska väntat åkte Vingen i kvarten mot Loddby 1 medan Kimstad förlorade en väldigt jämn match mot Finspång på straffar 0-0 (2-4).

Klara för Semifinal var med andra ord Torstorp-Vånga och Finspång FK 2-Loddby IF 1

I matchen mellan Torstorp-Vånga ordnades straff och målchansutvisning efter två minuter. Vångas Ilir satte den. Efter det tog Finspångslaget över helt men lyckades inte få in den. Trots flera chanser att avgöra ville inte bolljäkeln in. Med fyra minuter kvar kom till slut kvitteringen. På straffarna blev Vångas målvakt Anders stor hjälte.  1-1 (4-5)

I den andra semifinalen hade inte Loddby några större problem och avfärdade enkelt Finspång med 3-0.

Bronsmatch Torstorp IF-Finspång FK 2 0-0 (1-4)

Det var en jämn match där straffar till slut var skillnaden mellan de båda Finspångslagen. Jag undrar hur de två ”Judas” känner sig efter att ha blivit slagna av sin före detta klubb. Jag talar om MAXXX och David Gustavsson.

FINAL Vånga IF – Loddby IF 1

Repris från gruppens möte. Vånga vann då tämligen enkelt med 3-1. I finalen skulle det dock visa sig vara helt ombytta roller. Loddby gjorde på matchens första skott 1-0 redan efter 40 sekunder och i bytet efteråt lyckades man även att göra 2-0 genom en oturlig touch på Jeans arm. Vånga lyckades aldrig hämta sig efter denna mardröms öppning och med 3 minuter kvar förberedde man ett målvaktsbyte då Jalkemo skulle skiva in i målet men sekvensen innan gör Loddby 3-0. Trots att det kändes avgjort med 3 minuter kvar så tog Vånga ändå ut sin målvakt och försökte pressa på för ett reduceringsmål. Istället var det Loddby som gjorde nästa mål där man fick Jalkemo i en sidledsförflyttning och rullade retfullt enkelt in 4-0.

STORT GRATTIS TILL LODDBY IF! CHAMPIONS IN BILLERUD CUP 2010

Vi vill även passa på att skryta lite och konstatera att ett av våra tre förhandstips tillslut stod som segrare, om några minuter kommer ännu ett inlägg där Mou analyserar Skärblackas insats.