Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Dagens träning 14/12

Det var 19 hungriga spelare som kom ner till Skärblacka Sporthall idag trots det snöpliga uttåget ur Billerud Cup i söndags. Tycker dock att det är synd att det endast var en målvakt på plats under dagens träning. Fyra juniorer valde att stanna kvar för att spela en timme till (Jocke, John, Svahn & Emil). Pontus Larsson och Kevin Acuña var även och provtränade idag.
Joel Eklund samt Kim Wall var på plats på träningen men medverkade inte pga. Sjukdom, Eklund sägs ta det försiktigt inför sin Spanien resa nästkommande vecka.

Larsson

Under den första delen av träningen var det egentligen inte mycket att skriva om, mycket målsnålt och båda lagen prioriterade defensiven. Ca 30 minuter in i träningen så bröt Bäckstedt sin måltorka och jag tror hela hallen såg hur lättad anfallsstjärnan var efter det målet.

5 minuter senare kommet något som alla trodde skulle bli dagens snyggaste mål, det är Larsson som slår en hög lobboll över lag 1:s backlinje, Jocke Johansson som vi alla är glada att ha tillbaka på träningarna efter ett uppehåll suger ner den med vänstern och avslutar snabbt med högern. Helt otagbart för Holmgren och försvarsspelarna står bara och kollar på, ett riktigt klassmål. Kanske var det Fellaini tröjan Johansson bar som förvirrade försvarsspelarna?

Med 10 minuter kvar av dagens träning så fick dock Johanssons drömmål en konkurrent om träningens mål, efter en tilltrasslad situation där Holmgren kommer väldigt långt ut så får Wieselgren bollen på vänsterkanten, på ett briljant vis så lobbar han in bollen retfullt enkelt över Holmgren och in i krysset. Vi som var på plats kan bekräfta att det krävs en enorm precision och teknik för att lyckas med detta mål.

Jag var tyvärr tvungen att lämna träningen med ca 5 minuter kvar med rapporter säger att det slutade 10-10, imponerande av lag 2 att klara oavgjort när man saknade målvakt.

Träningens spelare som idag utses av mig är: Mattias Eriksson
Eriksson hjälpte idag fram sitt lag till ett oavgjort resultat genom att briljera både offensivt och defensivt, han stod dessutom för några mål och det fanns ingen som ens var i närheten av att kämpa lika mycket som den gamla (Snittåldermässigt) orienteraren.

Jag och Filosofen räknar med att under onsdagen eller torsdagen kunna presentera en intervju med lagets nyförvärv, vi ska även försöka få tag i Joakim Johansson. Vi har även fortfarande förhoppningar om att få till en intervju med Anton Bäckstedt i slutet av veckan.

Ni spelare som närvarade på dagens träning får även gärna lägga en röst på vilket av de två målen ni tyckte var snyggast.