Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka IF - Sonstorp IK B? 3-2 (1-2)

Det var ett väldigt b-betonat Sonstorp som Skärblacka idag mötte i årets första gräsmatch. Lagets forward "Nico" var den enda spelaren jag kände igen från deras A-lag och jag tror inte någon annan är ordinarie i deras div 4 lag (bara spekulationer). Skärblacka hade nog alla spelare förutom Chrille Sundell som är i Åre tillgängliga och ställde upp med följande lag. Holmgren, Helle, Svanberg, Larsson, Wall, D.Johansson, P.Larsson, Bäckstedt, Lellep, Wieselgren, J.Johansson. Man ställde alltså som vanligt upp med en 4-2-3-1 uppställning och på bänken fanns Lindgren, Frippen, Ojje & Ahla. Frågorna var många med tanke på den senaste matchen mot Skarphagen och laget hade mycket att bevisa.

Första halvlek
Matchen var inte mer än 5 minuter gammal när Sonstorp tog ledningen efter minst sagt tveksamt ingripande av Fredda Holmgren. Ett skott från ca 20 meter i knappt styrfart lyckades på något märkligt sätt leta sig in mellan den 20 åriga målvaktens ben och mardrömsstarten var ett faktum. Kanske blev det för många Bärtz för Holmgren igår med tanke på den enorma blundern han bjöd på. Holmgrens far sade i samband med situationen att han inte kommer få någon mat ikväll. Det finns ett ordspråk som lyder "En olycka kommer sällan ensam" och detta passade verkligen in på denna första halvlek för Skärblacka. Anton Bäckstedt sträckte sig efter ca 10 minuter och spelade trots detta 15 minuter till innan det blev ohållbart. Ojje gjorde debut i Blackatröjan och ersatte Anton som nu är ett stort frågetecken inför premiären om två veckor. Kim Wall kvitterar en bit in i halvleken via en frispark som tog i muren om jag såg rätt. Från min plats såg muren väldigt konstigt uppställd ut.

Holmgren bjöd idag på en Taibi

I slutet i halvleken var det åter igen dags för en blunder från Skärblackas sida. En långboll från Sonstorp skulle nickas hem av Ante Larsson men Holmgren hade redan gått ut och nicken gick förbi honom till Nico som enkelt rullade in 2-1 i öppet mål. Svårt att säga vem som bär ansvaret för målet men kommunikationen var inte godkänd i situationen.

Andra Halvlek
I andra halvlek skedde lite förändringar i laget och Jonte Lindgren, Frippen & Ahla kom in på plan samtidigt som Robin Wieselgren klev in på det centrala mittfältet. Just Wieselgren var det som bjöd på matchens kanske bästa passning då han med ett briljant instick frispelade Jocke Johansson som rullade in 2-2 en bit in i andra halvleken. Jonte Lindgren som kom in till höger på mittfältet gjorde ett mycket bra inhopp och var andra halvlekens bästa spelare enligt mig. Med ca 25 minuter kvar tilldelades Blackas kapten Ante Larsson ett rött kort efter att ha rivit ner en fri Sonstorpspelare. Rött kort blev resultatet och det finns nog ingen som kan klaga på det domslutet. I anfallet innan hade Jonte Lindgren förövrigt blivit neddragen i straffområdet och jag tror hela Blacka hörde Johans skrik efter straff.

Blacka fick sätta in en ny spelare och Kim Wall gick in som mittback och Ojje sattes in som vänsterback. Med ca 15 minuter kvar tilldelades Blacka en straff efter att bollen tagit på en Sonstorp arm i straffområdet. Kim Wall klev fram och gjorde sitt andra mål för dagen på en fast situation. Målvakten gick åt rätt håll men var inte direkt nära att rädda pga straffens hårdhet. Resten av matchen var ganska intetsägande och det var snarare så att Blacka var närmare  att göra 4-2 än att Sonstorp lyckades kvittera. Ojje spelade riktigt bra som vänsterback i slutet och man kunde tro att det var självaste Evra som for upp och ner via vänsterkanten.

Ojje gjorde idag sin första match för Skärblacka IF

Summering
Skärblacka slog alltså Sonstorp med 3-2 men varken spelet eller resultatet imponerar egentligen inte allt för mycket. Spelet var bättre än sist men det är fortfarande för mycket långbollar enligt mig. Att bara besegra ett reservlag med 3-2 kan heller inte klassas som godkänt om nu Sonstorps lag såg ut som jag tror. Att man fick Anton Bäckstedt är givetvis ett enormt avbräck och om det nu är en sträckning som han hävdar så bör han inte vara med i premiären om två veckor. Det ska bli intressant att se genrepet på söndag mot Svärtinge som tydligen ska se riktigt bra ut inför denna säsong. Tyvärr kan jag inte närvara vid matchen men vi ska försöka ordna en matchrapport ändå.

3 Skorstenar: Joakim Johansson
Jocke som spelade forward idag hotade ständigt Sonstorps backlinje och om inte planen varit så ojämn hade nog Jocke kunnat göra flera mål. Han hävdade efter matchen att han var Evertons Beckford under matchen.

2 Skorstenar: Robin Wieselgren
Robin tog petningen på rätt sätt och visade idag hur bra han är. Han var riktigt bra framförallt i andra halvlek när han spelade på det centrala mittfältet. Han vann boll, fördelade boll och låg bakom mycket i andra halvlek.

1 Skorsten: Jonas Lindgren
Inbytt i paus och var ständigt ett hot på Blackas högerkant. Kunde fått en straff med sig och stod för många bra inspel från sin kant.

Kim Walls två mål och Ojjes insats som vänsterback förtjänar också att nämnas.