Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Svärtinge SK-Skärblacka IF 3-3 (0-1)

Jag får börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering under veckan. Det har helt enkelt inte funnits tid vilket kan framstå som konstigt med tanke på seriepremiären alldeles runt knuten. Igår kväll spelades den sista träningsmatchen innan det drar igång på allvar. Svärtinge stod för motståndet och eftersom varken jag eller Mou kunde närvara hänvisar vi till Skärblackas hemsida där Coach Jonny skriver lite kort om matchen. Är ni intressade av vad Svärtinges "Affe" har att säga om matchen finner ni en länk här.

Det jag vet om matchen är att Jocke J fortsatte sin fina form han visat upp under försäsongen genom att göra två mål. Det tredje stod Felix för. Efter att ha läst både Svärtinges och Skärblackas referat kan man konstantera att Svärtinge under första halvlek förde boll men inte lyckades skapa några vidare heta målchanser. Skärblacka tog ledningen med ett snyggt mål och det resultatet stod sig tills domaren blåste av för halvtid. Efter en tveksam frispark kunde Svärtinge kvittera genom en frispark som gick stolpe in. Efter det tappar Blacka helt fokus och Svärtinge tillåts gå upp till 3-1. Därefter kommer Blacka igång med sitt spel igen samtidigt som det är Svärtinges tur att tappa fokus. Skärblacka reducerar och kvitterar genom två snygga mål.

Jonny skriver på hemsidan "Nu tar vi med oss Blacka hjärtat till seriestarten och även första halvlek samt dom sista 25 minuterna av den här matchen till mötet av Tallboda.". Det låter som en bra idé tycker jag. Värt att notera är att Skärblacka fick TVÅ utvisningar. Frippe fick sitt första gula för filmning och det andra för snack. Ponta Larsson fick även han syna det röda för snack. Mycket onödigt av båda!