Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Intervjureportage del 3

Efter ca 1 månads uppehåll är vi nu framme vid del tre i våra intervjureportage med lagets alla nyförvärv. Turen har kommit till hemvändaren Kim Wall som återvänt till Skärblacka efter två år på annat håll. Vid sidan av fotbollen spelar Kim även Innebandy i Skärblacka klubben BK Vingen och måste ses som lagets bästa spelare.

Kim är född 1987 och anser sig själv vara bäst som Vänsterytter. När jag frågade varför han lämnade Skärblacka för ca 3 år sedan så fick jag ett snabbt svar "Det var pågrund av att vi åkte ur, jag har hela tiden sagt att jag inte kommer spela i div.6" säger Wall. Kim pratar ganska positivt om sina ett åriga sejourer i Vånga samt Norsholm "Vånga trivdes jag väldigt bra i men jag fick knapert med speltid så därför valde jag att gå till Norsholm. Inledningsvis kändes det bra där men efter att folk började sluta träna så slutade vi enbart på 4 poäng i serien och det var ju ingen höjdare". Att Kim valde just att komma tillbaka till Blacka berodde på att de verkade ha någonting bra på gång och att han vill vara en del i den satsning som sker.

När vi pratar målsättning för laget så håller Kim med tränarna och hävdar att laget har vad som krävs för att sluta topp 3. Kim påpekar att det är väldigt viktigt att alla drar åt samma håll och fortsätter komma på träningar även om man kanske inte får så mycket speltid man har räknat med eller om det går dåligt för laget inledningsvis.

Individuellt hoppas Kim först och främst ta en plats i startelvan, han vet dock att det kommer bli tufft på grund av den enorma konkurrensen som finns i truppen just nu. Samtidigt hoppas han att denna konkurrens kommer bli bra för laget då spelarna förhoppningsvis kan höja sig när de vet att andra spelare utmanar dem om platsen i laget.

I slutet av intervjun pratar vi om vilka spelare Kim tycker är viktigast för att Skärblacka ska få en framgångsrik säsong. Föga överaskande är den första spelaren Kim nämner Anton Bäckstedt. "Han kommer från div.3, klart han kommer bli en av våra viktigaste spelare. Jag hoppas bara inte att han känner att pressen blir för stor på honom". Nyförvärvet och den nytillträdde Kapten Chrille Sundell är den andra Kim tar upp. "Sundell, vår lagkapten och en bra ledare, stor och stark på skallen och snackar mycket på planen". Den tredje spelaren är förra årets bästa Skärblacka spelare, målvakten Fredrik Holmgren. "Fredda, en bra målvakt behövs alltid om man ska ligga i topp" säger Wall.

När vi ändå pratar om lagets spelare så passar Kim på att nämna att han tror att sin Kusin Jocke Poikela kommer att få sitt stora genombrott iår och han hoppas på att han lyckas ta en plats i startelvan, även John Poikela tror han kommer utvecklas massor iår. Undertecknad håller verkligen med och hoppas att dessa två spelare som får ses som Skärblackas största talanger kommer få sitt stora genombrott iår.

Det jag själv reagerar på angående Kims spelarval är att självaste Wieselgren inte finns med bland de viktigaste spelarna. Har Kim tröttnar på Wieselgrens fasoner på träningarna eller är det så enkelt att han inte anser att han är bra nog?

Jag vill tacka Kim Wall för att han ställde upp på denna intervju och förhoppningsvis dröjer det inte lika länge innan del 4 kommer upp. Pontus Larsson, Joakim Johansson samt Kristian Svanberg är de spelarna vi har kvar att intervjua.

Glöm inte att följa oss på http://twitter.com/BlackaBloggen.


Dagens nyförvärv, Kim Wall

/Mou

Kommentarer
Postat av: Blacka Sup.

Var ni tvungen att ta ett kort när han har vånga dressen på sig...;-)

2011-01-22 @ 00:12:22
Postat av: Vånga Sup.

Blacka spelar väl i röda dressar ?

Vånga i grönt !

2011-01-22 @ 14:13:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson