Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför Sommarcupen i Skärblacka 2011

Äntligen är det åter igen dags för Sommarcupen i Skärblacka. Cupen firar iår 5-årsjubileum och IP Arenas matta sägs vara finare än någonsin enligt rapporter. Det är nu ungefär exakt ett år sedan Svärtinge höjde pokalen i sina groteska Argentinaliknande bortatröjor. I det här inlägget ska vi gå igenom alla lag som kommer delta i årets turnering. Vi kommer granska coacher, målvakter, försvaret och anfallet i varje lag. Sedan fråga bläckfisken Paul's ande om vilket lag som kommer få lyfta den åtrovärda pokalen!

Grupp 1

Skärblacka IF Lag 1

Tränare ***

JL & Pressa är en ny duo i tränarvärlden och man har på stan hört många jämförelser med den legendariska duon Tommy Söderberg samt Lasse Lagerbäck. Vem som är vem vet jag inte och det är väl upp till var och en att ha en egen åsikt i denna frågan. Man kanske inte är kända som några taktiska genier alá Pajen och Steffe men vi har hört att man har lagt upp flera planer efter hur man kommer agera i olika situationer imorgon.  En trea får denna duon hur som helst från oss.

Målvakt **/****

Fredrik Holmgren är en av femmans bästa målvakter när han är i form men en fingerskada har gjort att det inte gått känna igen honom i vår. Ena matchen är han helt otroligt bra för att i nästa se ut som Hedvig Lindahl i ett herrlag. Han sa senast idag att han max ska ha en tvåa pga hans "vidriga" form men att han normalt sett är en solklar femma. Vi väljer att ge Fredda en tvåa pga hans form, vi håller dock inte med honom angående femman utan ger honom en fyra när han är i form.

Försvar ***/*****

Skärblacka har en mycket bra defensiv men enligt mig är det minst lika viktigt att ha offensiva ytterbackar i denna spelform i försvaret. Sundell, Svana, Wall och Helle kommer antagligen spela backar och enligt mig saknas dessa offensiva ytterbackar i denna uppställning, därav enbart 3 stjärnor. Robin Wieselgren har jobbat över vid alla tre träningspass denna vecka så det är osäkert om han får vara med men om så nu blir fallet så har försvaret givetvis en solklar femma med Weezy i laget.

Anfall ***

Blackas mest svårbedömda lagdel. Man har väldigt ojämna spelare och just därför passar en trea bra in enligt mig. Frippen har varit riktigt bra iår och gjort nästan hälften av lagets mål. En spelare som Anton Bäckstedt för dock ner betyget avsevärt tack vare sin odugliga vår. Som ni vet så lovade Bäcka oss 25 mål inför säsongen och han har efter halva serien enbart gjort 3. Förutom Frippen är även Ponta Larsson en spelare att se upp med.

Norsholms IF

Tränare **

Sacka och Stefan Nilsson är en annan tränarduo här i området och detta är det andra året man jobbar tillsammans. Förra året åkte man ur femman med buller och brak trots ett enligt mig mycket bra spelarmaterial. Man har nästan bytt ut hela laget inför denna säsong och trots detta så ligger man i toppen av sexan, något man måste imponeras lite över.

Målvakt **

Har helt ärligt ingen aning vem som står i mål. Man tappade Tommy? till NFF inför denna säsongen samt Oscar Högberg till Smedbys juniorer.

Försvar *

Har inte sett Norsholm iår men av vad jag hört så är det lagets svagastedel. Man har Viktor Tillberg med ett förflutet i Blacka som vi antagligen kommer få se göra minst 3 psyktacklingar imorgon. Bli inte förvånade om Tillberg får skåda det röda kortet.

Anfall **

Lagets stora stjärna Robban Karlsson är enligt vad jag har hört skadad och detta drar givetvis ner betyget. Man har Joel Gustafsson som är en riktigt bra spelare när han vill och jag tror att Norsholm kan störa flera lag offensivt om man får ordning på spelet. Lagets kändaste spelare Sunkan som spelat forward iår får man inte heller glömma.

Svärtinge SK

Tränare *****

Affe Nörager är verkligen rubikernas man. Efter att han i juni blev utsedd till veckans tränare av NT. Detta har gjort att han blivit lite av en kändis i Svärtinge. Nästan som Anton Bäckstedts status i blackabyggden då han knappt kan gå in på Ica utan att det flockas människor runt honom som vill ha autografer. Dock får vi inte glömma att nämna Affes ess i rockärmen nämligen Janne Gillström, lagets vattenbärare, som ofta kommer med kloka taktiska beslut mot slutet av matcherna.

Målvakt **

Dennis Lindberg har släppt in 41 mål på 22 matcher denna säsongen och detta är inte godkänt enligt oss. Han är 31 år, 185 cm och väger 96 kg. Han har tidigare representerat Gusum och det kanske är förklaringen till att man släppt in så mycket mål?

Försvar ****

I seriesammanhang han man enbart släppt in 14 mål på 12 matcher och detta är givetvis otroligt bra. Man har ett mycket ungt lag och flera av dessa har spelat i Svärtinge i hela sitt liv.

Anfall ****

I serien snittar man 3 mål per match och det är givetvis mycket bra. Svärtinge kommer bli en väldigt svår nöt att knäcka och man är enligt mig favoriter till att försvara sin titel från förra året. Tyvärr är inte legenden Micke Engdahl med enligt SSKs hemsida och detta är givetvis mycket tråkigt både får Svärtinge som lag och cupens åskådare.

Åby IF

Tränare *

Åby har länge haft ett riktigt bra lag på pappret och ligger man 3a sist från slutet får kan knappast godkänt. Vi har inte kollat på matcherna men om man har så bra spelare borde man rimligtvis ligga högre och det kanske beror på att man inte är ihopspelta eller har en vettig spelidé, och det är ju främst tränarens ansvar.

Målvakt ***

Åby har haft mer än 1 målvakt under säsongen, men vi tror att det är Björn Erik Pellny som kommer stå mellan stolparna imorgon på IP Arena. Åby har släppt in sammanlagt 31 mål på 12 matcher och det kanske beror på att man växlar målvakt och inte är samspelta försvarsmässigt. Kontinuitet är viktigt anser vi på bloggen, men enligt rapporter är Björn Erik en godkänd keeper i div 4.

Försvar **

Snittar man nästan 3 insläppta mål per match kan man inte få godkänt enligt oss på bloggen. Man har ett bättre försvar än vad statistiken visar men man har inte kommit upp i normal standard.

Anfall ***

På anfallssidan ser det lite bättre ut, även fast det finns utrymme för förbättring. Man har gjort 19 mål och den stora stjärnan offensivt stavas Jimmy Karlsson, honom får lagen se upp för!

Krokek IF

Tränare ***

Den genuint Facebookintresserade Peter Johansson, 46, bossar i Krokeks IF. Peters bästa minne minns han inte riktigt, men tydligen var det kul iaf. Får man anta att alkoholhaltiga drycker var inblandade?
Han verkar vara en skön typ! Krokek hankar runt ovanför kvalplats i Div 5 östra med 30 insläppta på 12 matcher.

Målvakt **

30 insläppta på 12 matcher som sagt är väl inte katastrof med tanke på vart man ligger i tabellen. Helt okej målvakt av det jag sett.

Försvar ***

Ett helt okej försvar som håller div 5 klass. Pontus Schwartz är en bra spelare, dock vet jag inte om han lirat iår.

Anfall **

Man gör en hel del mål och lagen i grupp ett får se upp imorgon.

Grupp 2

Skärblacka IF lag 2

Tränare ****

Huvudtränare Jukka med assisterande Julle är tränare för Blackas juniorer och man har gjort det på ett mycket imponerande sätt. Båda har väldigt lite erfarenhet från tränarbranchen men det har lyckats väldigt bra och juniorerna har haft en riktigt bra säsong iår.

Målvakt **

Lagets ordinarie målvakt Simon Löfving är skadad så utespelaren Jonathan Tuisko har fått hoppat in i målet under den senaste tiden. Även om han kanske inte är lika bra som Simon så har han absolut klarat uppdraget med betyget godkänt.

Försvar **

Kapten Flemgård styr försvaret med järnhand och har enligt oss väldigt många likheter med Arsenals legend Tony Adams. Calle Allerth har nyligen kommit hem efter ett år i USA och ska enligt rapporter vara med. JLs son Danne Larsson är en annan duktig spelare som brukar spela i försvaret.

Anfall ***

Blackas lag två har en riktigt spännande anfallsuppsättning med b.la Jocke & John Poikela samt Sebbe Svahn i spetsen. Jocke har en ordinarie plats i A.laget och leder som ni vet skorstensligan efter våren. Tyvärr är Fame Barca Hägg skadad så tyvärr får vi inte se denna spännande spelare visa upp tiki taka konster på IP Arena imorgon.

Kimstad GoIF

Tränare ****

Peter Lj med hjälp av Fredrik Bergdahl har relativt bra fått ihop stjärngänget Kimstad som många ser som femmans svar på Chelsea. Man ligger bra med i toppen och tränarna visade upp sin taktiska kunskap när man lyckades vända ett 0-3 underläge mot Blacka tidigare i våras.

Målvakt ****

Har erfarenhet från div 2 och har när jag sett Kimstad varit mycket bra iår. Var stundtals förra året darrig i vissa matcher men det har sett mycket bättre iår. Absolut en av femmans bästa målvakter. Frågan är om han är klar i skallen efter Anton Bäckstedts attack i mötet mellan dem i våras.

Försvar ***

Kimstads försvar håller helt klart div 5 nivå. Man är varken bättre eller sämre och det känns som man alltid får vad man väntar sig från dem. Jonte Ekeroth är en av lagets spelare och enligt vad jag har hört så är fortfarande Tommy Sundell vansinnig efter att Jonte Ekeroth för några år sedan kallade IP Arena för "Jävla fittplan". Många ställer sig även frågan om Robin Andersson har återhämtat sig efter duellen mot Anton Bäckstedt i våras.

Anfall ****

Man har på pappret en väldigt namnkunnig uppställning men man har inte riktigt fått det att lossna iår. Fredrik Pettersson, Tobbe Ekeroth och Tommy Lj är alla spelare med ett förflutet från högre divisioner som är riktigt duktiga när allt flyter. Det ska även nämnas att man värvat Fabian Jalkemo nu i sommar.

Norrköpings FF

Tränare ***

Richard "Nippe" Larsen med ett förflutet i Norsholm tränar NFF och han har fört en nykomling och ett förväntat bottenlag till 8e plats efter halva säsongen. Nippe är ett taktiskt geni och motståndarna ska akta sig för hans taktiker.

Målvakt **

Man har släppt in 30 mål i serien och när man kollar båda målvakternas statistik så imponerar det inte.

Försvar **

Försvaret är helt okej, absolut inget mer. Man står sällan för något speciellt varken offensivt eller defensivt.

Anfall **

20 mål efter halva säsongen är godkänt. Laget känns stabilt och man vet vad man får när det gäller NFF. Har absolut chans att gå vidare från gruppen.

Grytgöls IK

Tränare * Man har tagit 7 poäng i div 6, vi kan inget annat än ge tränaren detta betyg

Målvakt ***

Enbart 24 insläppta visar att det inte är målvakten som är problemet. Han har gjort ett strålande jobb och laget skulle förmodligen ligga sist om det inte vore för honom

Försvar *

Håller inte, om det inte vore för målvakten hade man släppt in dubbelt så mycket mål.

Anfall -

11 mål i sexan är inte allt för bra om vi säger så.

Finspångs FK

Tränare *****

Stefan & Pajen är landskapets bästa tränarpar. Man har tappat mer än halva startelvan inför denna säsong och trots detta är man med i toppen utan att egentligen ha ersatt dessa stjärnor. Pajen ses lite mer som en matchcoach medan det är Strandberg som lägger upp briljanta taktiker inför matcherna.

Målvakt ***

Berntsson är en helt okej målvakt med sjuka utsparkar. Tyvärr kommer han inte kunna utnyttja dessa imorgon då han troligtvis kommer skjuta bollen över Globalhallen. Han skulle enligt vad jag hört kunna bli ännu bättre om han blev lite seriös med fotbollen och slutade ägna sig åt enligt honom roligare saker.

Försvar ****

Bloggkungen och lagets kapten Billa är försvarets klippa och håller samman ett väldigt ojämnt försvar. Ola har kommit tillbaka från sin svåra sjukdom och detta är givetvis ett välkommet tillskott för FFK. Man har haft mycket skadeproblem i backlinjen iår och det är svårt att veta vilka som är uttagna imorrn.

Anfall **/****

Man har enbart gjort 16 mål på 12 matcher och det är givetvis inte okej. Man har Jeppe Johansson där uppe men målskyttet vill inte lossna för dessa två. Lagets stjärna Josef Gustafsson som brukar agera trequartista måste även han givetvis nämnas. Trots Josef så kan jag inte ge anfallet mer än två stjärnor med tanke på hur lite mål man gjort. En sak som kan höja upp anfallets betyg till en stark fyra är om lagets stora kändis har lyckats få ledigt imorgon. Jag pratar givetvis om Rasse Kebab som efter sin anställning hos Babylon nu mer har blivit en riktig lokalkändis i Finspång. Tidigare gick han under namnet Rasmus Sundkvist men nu kallar hela byggden honom för Rasse Kebab.


Våra tanker inför cupen

Enligt oss ser grupp 1 helt klart ut som den tuffaste på pappret. Svärtinge som leder östra femman, Åby från div 4 samt våra egna spelare från Skärblacka. Om vi måste tippa så tror vi att Blacka och Svärtinge tar sig vidare från grupp 1. Den andra gruppen ser mycket lättare ut och Kimstad ska bara gå vidare enligt oss. Vem som gör dem sällskap är desto svårare att sia om men vi tror det står mellan NFF och FFK.

Som skyttekung drar vi till med högoddsaren Anton Bäckstedt tro det eller ej.Robin Wieselgren har som vi nämnde där uppe inte tränat på hela veckan och ursäkten har varit att han jobbat över. Som ni vet är vi på Blackabloggen mycket seriösa och gör allt för att ni läsare ska få reda på så mycket som möjligt så vi valde att åka till Weezys jobb för att undersöka saken närmare.Trots att vi var där och letade i flera timmar så hittade vi inte Wazza någonstans. Gömde han sig för oss eller är denna "övertid" enbart ett sätt att slippa de jobbiga sommarträningarna? Vi kommer helt klart inte nöja oss med detta utan vi ska gå till botten med det här.


Vad är för övrigt ett blogginlägg utan lite sjuka Anton Bäckstedt saker? Vi vet alla att Anton gillar att festa men nu har han helt klart gått över gränsen. Anton Bäckstedt publicerade förut på Facebook att han ska ut ikväll trots att det är cup imorgon. När vi fick reda på detta så ringde jag genast en vän som nu lovat att spionera på Anton ikväll och följa minsta steg han tar. Personen i fråga har lovat att höra av sig så fort Anton gör något sjukt och han kommer även att skicka bilder till oss under kvällen. Vi kommer lägga till bilderna i detta inlägg så fort vi får något under kvällen så kolla in med jämna mellanrum så får ni se vad Anton har för sig kvällen innan Sommarcupen.

Nu har vi fått in den första uppdateringen huruvida Anton Bäckstedt sköter sig i Norrköpings nattliv. Frågar ni mig så ser inte så ut att vara fallet. Klockan är bara 23:20 och Bäcka ser helt enkelt dyngrak ut. Hur ska kvällen sluta? Vi följer givetvis upp detta och hoppas våran spion lyckas ta flera bilder under kvällen.

Tyvärr har vi idag inte tillgång till något rättstavningsprogram så ni får helt enkelt acceptera att det är lite stavfel på olika ställen, hoppas det är okej


Cupen börjar imorgon 09.30 på IP Arena, ska ni missa detta ska ni ha en jävla anledning till det.

Filosofen, Mou, El-Shabazz, Mr Red & Tysken

Kommentarer
Postat av: Billa

HAHAHA Rasse Kebab :)

2011-07-22 @ 21:24:37
URL: http://finspangsfk.blogg.se/
Postat av: Mr. Ex

Hahaha, Razzurr Kebab

2011-07-23 @ 23:38:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson