Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Liveblogg: Skärblacka IF - Finspångs FK

SLUT. Matchen är slut och Blacka vinner konfortabelt. Jag gissade på 7-0 innan matchen och jag var inte jätte långt ifrån. Vi skriver lite mer om matchen senare, just nu hinner jag inte på grund av att batteriet dör.

90.
Sundell slår årets sämsta passning och det borde vara slut när som helst. Wieselgren bjöd även nyligen på en klack som självaste Messi varit nöjd med. Sigurdur drar till med ett isländskt vrål i 92e minuten så att det hörs enda till Reykavik.

88.
FFK skriker på straff efter att Svana fått bollen på handen? Domaren blåser hörna och det känns som ett korrekt domslut. Båda lagen spelar bara av matchen just nu och det bjuds inte på någon Tiki-Taka fotboll alá Barca om vi säger så.

86.
Svanberg ligger ner och slår i backen av smärta. FFK spelaren gick in hårt i duellen men träffade klart bollen. Svana är nu uppe och går haltande i mitten.

83.
Både Wieselgren och Johansson tycks vara livrädda för varandra. Så fort den andra närmar sig så väöjer de att släppa bollen, en stor besvikelse för oss som tittar som sett fram emot denna duell.

82.
Sigge kliver in som forward och vinner genast en duell mot Wieselgren. En FFK spelare tilldelas i situationen efter ett gult kort då han inte håller med domaren angående ett domslut.

80.
Vi har 16 % kvar av batteriet och det är på håret om det kommer hålla, om vi slutar rapportera så vet ni vad det beror på.

79.
John Ersätter en av matchens bästa spelare Matte Eriksson och tar platsen som offensiv mittfältare.

77.
Blackas defensiv är otroligt bra och man släpper inte till någonting. Ingenting vill sig för Bäckstedt idag, han tar sig förbi Gerson men när kapten Billström kommer så skjuter Bäckstedt tätt utanför, han ser mycket irriterad ut.

75.
5-0 Blacka genom Jocke Poikela som nyligen ersatte Ponta Larsson. Robin Wieselgren slår en perfekt hörna som Jocke nickar in helt omarkerad från ca 2 meter.

74.
FFKs nummer 20 blir avblåst i friläge efter att han medvetet tagit med bollen med handen, korrekt domslut och inget gnäll från FFKs spelare. Anton Bäckstedt ser mycket frustrerad ut.

71.
Kim Wall går ut och ersätts av Robert Ahl på vänsterkanten.

70.
Noterbart är att Tom Poikela har nummer 6 och att Anton har 8. Anton har tidigare uttryckt sig att om Tom tar åttan när han kommer tillbaka så kommer han bli tokig. Vilken tur att vi slipper se Anton tokig.

66.
Frippen har gått ut och jag har missat det helt, Tom kom in. Frippen som har haft feber inatt har alltså gjort 4 mål i denna match och kommer vara hela Blackas hjälte mycket länge.

65.
Det har nu gått 20 minuter och det har inte hänt någonting. Jag måste passa på att berömma domaren som hittils gjort en exemplarisk insats. Wieselgren orndar en frispark och slår igång den fort. Domaren blåser dock av spelet eftersom tre bollar befinner sig på plan samtidigt, vet ej om jag upplevt detta tidigare.

61.
Tom och Robert Ahl värmer upp, John och Jocke fortfarande kvar på bänken. Helle försöker göra en Erik Edman mot Liverpool från vänsterkanten men bollen går i burgaveln.

60.
Jag väljer efter en timmes spel att plocka fram ett citat som Man Unitedspelaren Patrice Evra gillar. Detta är pojkar mot män!

58.
Jeppe är nära att komma till ett bra läge men Wieselgren är snabbt framme och rensar ut bollen till hörna innan Johansson ens hunnit nudda bollen.

56.
Holmgren behöver en vattenflaska och Wieselgren börjar direkt styra och ställa "Låt John eller någon gå med en flaska till Fredda" skriker W mot bänken. Robban Ahl tar saken i egna händer och springer ner till Fredda med en flaska när spelet är avblåst. Han får berömm från Fidde Johansson från läktaren på grund av hans intiativ.

55.
Frippen bjuder nummer 18 på en riktig flygtur efter en patenterad hockeytackling. Domaren pratar länge med fyramålsskytten och till slut tilldelas han en varning för situationen.

53.
Patte Strand kläcker ur sig "Anton är värdelös" efter att han tappat bollen och sedan skyllt på domaren. Chrille Sundell skriker för allt han är värd att Anton ska fokusera på spelet och jobba hem istället för att gnälla. En riktig diva den där Bäckstedt.

51.
Mycket händelsefattig inledning av andra halvlek. FFK har kanske spelat upp sig något men ingen chans värd att rapportera.

48.
John och Jocke kommer tillbaka, de ser måttligt roade ut och sätter sig åter igen på bänken.

46.
Sigurdur har utgått för Finspång ser vi även nu.

Andra halvlek.
Inga byten i Blacka, Jonny ropar "Kom igen". Tompa Andersson skickade kusinerna John och Jocke från bänken för att gå och fylla på vatten. Ingen är förvånad.

SLUT på första halvlek.
Tappar vi detta vet jag inte vad jag gör. FFK är odugliga rakt igenom!

45+1.
4-0! Återigen är det Frippen. Matte vänder bort en gubbe och lyckas med en tå få bollen till Frippen som lägger in bollen.

45.
Sundell får ont efter en glidtackling me tar sig samman och fortsätter spela. Återstår att se om han fortsätter i andra halvlek då han haltar ganska rejält.

43.
Frippen blir frispelad och lyckas peta bollen förbi FFK:s målvakt och kan enkelt rukka in 3-0 i öppet mål. Mina damer och herrar, vi har en hattrick-hjälte på planen. Nu kännse det avgjort, men man har tappat ledningar förr.

41.
Anton kommer fri på högerkanten och skjuter ribba in tror vi, men bollen var aldrig över målinjen

39.
Långboll mot Fredda som en Finspångspelare nickar in i mål. huvuddomaren blåser mål men linjedomaren flaggar för frispark och HD ändrar sitt beslut till frisaprk för Blacka. Konstigt beslut.

37.
Ponta LArsson nickar en hörna i ribban, returen nickar Matte i stolpen. Nära 3-0 för Blacka! Kan f.ö tilläga att publiksiffran är en stor besvikelse! Tydligen prioriteras nattinnebandy och vitt vin med räkor före fotboll.

34.
Hutka har en egen stödgrupp på läktaren som uppmanar honom att möta bollen!

32.
Vi börjar känna igen Anton nu. Återigen taxi för FFK spelarna på vänsterkanten!

31.
Taxi för Gerson när Anton löper med bollen på högerkanten. En försvarare reder upp det och efterföljande hörna räddas av FFK målisen.

23.
Frippen missar öppet mål efter att Anton serverat honom. Ensamma mot en försvarare.

22.
Bäckstedt dribblar bort en gubbe på högerkanten och avlossar ett skott som går högt och långt utanför

21.
2-0 Blacka genom även denna gång Frippen. Han gör det han är bäst på, köttar till sig bollen mellan 2 FFK spelare och lägger bollen i mål trots att målvakten är på den. Jag måste förövrigt berömma firma Billstrlm, Gesons sammarbete mot Bäckstedt hittils, han kommer ingenstans.

20.
Helle missar öppet mål på returen efter Mattes skott, det kändes som solklar offside.

17.
1-0 Blacka efter en kollosal målvaktstavla. Helle slår en tämligen ofarlig långboll som går mott FFKs straffområde, backen kan enkelt nicka undan den men av någon anledning så skriker målvakten att han ska ta den. Sagt och gjort, backen släpper den och Frippen är först på bollen. Han skjuter mitt på men är först på returen och sätter enkelt bollen i öppet mål.

16.
Hittils har vi inte fått se någon riktig duell mellan Johansson och Wieselgren. Är det lugnet före stormen eller kommer de hålla sig lugna matchen ut? Matte Eriksson är Blackas hitils bästa spelare men han kommer ändå i skuggan av nummer 9 Geson som varit riktigt bra.

12.
Kapten Billström styr FFK på ett bra sätt och jag måste även säga att nummer 9, Geson? verkar vara riktigt duktig för sin ålder (född 1996). Han tog nyss bollen väldigt enkelt av Bäckstedt.

10.
Mycket nära 1-0 efter att Anton varit igenom, målvakten hann dock ut innan Bäckstedt hann avsluta. Det kändes som misstänkt offisde.

7.
Matchens bästa chans går till Frippen efter att han på ett strålande sätt tagit ner bollen på bröstet i fart. Volleyskottet gick tyvärr några dm efter. Ca 30 sek efter ser det helt klart ut som att Blacka ska ha straff när Kim Wall blir fälld. Robin Wieselgren skriker så det hörs över hela Blacka och t.o.m FFK-bloggen tycker att det är straff lät det som.

6.
FFK har tagit över lite och sstör Blacka via ett högt presspel. Spelar de ett för högt spel med denna press? Orkar de i 90?

4.
Matchens första hörna går till FFK efter att Svanberg haft ut bollen. Wieselgren markerar INTE Johansson. Hörnan blir resultatlös och Bäckstedt fixar sedan sin första frispark för dagen då FFKs spelare inte hinner med.

2.
Blacka börjar klart bäst och Frippen var tidigt mycket nära på att ta sig igenom. Wieselgren har redan hunnit med att däcka Johansson genom att skjuta bollen i huvudet på honom. Det ska dock nämnas att W snabbt var framma för att be om ursäkt.

Matchstart.
Larsson och Billa hälsar på varandra och lagen ställer upp. FFKs målvakt Berntsson är tydligen sjuk och någon veteran står i mål. Pajen skämtar glatt med Kim Wall när han promenerar över planen. Wieselgren och Johansson är nu ca 20 meter ifrån varandra. Det är väldigt lite folk här, en stor besvikelse.

Det är ca 20 minuter till avspark och äntligen har vi fått igång vårt internet. Man kan tro att det är högsommar i Skärblacka om man kollar på hur extremt fin IP Arena är. Man kan inget annat än att berömma Tommy Sundell för det enorma jobbet han gör med planen.

Skärblacka ställer upp med en ganska väntad elva, det är bara Ojje som vi gissade på som inte är med. Kim Wall tar hans plats till vänster och elvan ser där med ut som på följande vis.

Holmgren
Helle, Svanberg, Sundell, Wieselgren
Larsson, Eriksson
Bäckstedt, P.Larsson, Wall
Fridström

Bänken: Jocke.P, John.P, Ahla, Tom.P (Alltså 3 Poikela på bänken, intressant)

Brevid oss på "Billerud End" sitter våra kollegor från FFK-bloggen och ser väldigt laddade ut. Jeppe Johansson är på plats och vi har redan nu sett hur Wieselgren och han kollat ilsket på varandra. FFK ställer upp med ett isländskt vilddjur på det centrala mittfältet och rent utseendemässigt ser han livsfarlig ut om jag ska vara ärlig. Matte Eriksson, Ponta Larsson samt Ante Larsson måste helt klart spela fysiskt om de ska vinna kampen om mittfältet. Vi återkommer när lagen går in för det sista snacket.



Kommentarer
Postat av: Ante

Gerson(?) tror jag det är ;)

2011-06-10 @ 19:19:25
Postat av: jaakert

jaha såja grabbar

2011-06-10 @ 19:29:31
Postat av: Yes

Kul att följa livebloggen igår :)

2011-06-11 @ 06:49:13
Postat av: rewr

vill bara påpeka att att det är "kullen" ni sitter på och ni är kullenboys

2011-06-13 @ 00:25:37
Postat av: Blackabloggen

Billerud End, Global End och Klock End är de läktarna som än så länge fått ett namn. And that's a fact!

2011-06-13 @ 17:39:18
URL: http://skarblackaif.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson