Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka IF - Finspångs FK 5-0 (4-0)

Årets mest uppsnackade match blev inte spännande någonstans. Finspång hade om jag förstått det rätt 3 ordinarie i truppen och 5-0 var i underkant, det hade lika gärna kunnat blivit 10. Frippen gjorde samtliga mål i första halvlek och Jocke Poikela kom in och nickade in matchens sista mål efter en strålande hörna från Robin Wieselgren. Det var god stämmingen matchen igenom och lugnast av alla var nog Johansson samt Wieselgren. Jag beklagar att det dröjt så länge och att matchreferatet blir så kort men vi har helt enkelt inte haft tid.

Jag måste passa på att berömma FFKs vänsterback Gerson som tydligen är född 1996. Han gjorde sin första match i femman och plockade bort Anton Bäckstedt totalt under 90 minuter. Ett mycket stort framtidslöfte för FFK.

Förhoppningsvis för oss åskådares skull så har FFK bättre lag i returen och även då kommer vi givetvis liveblogga om möjligheter finns.

Tre Skorstenar: Fredrik Fridström
Gör fyra mål och avgör matchen på egen hand. Är nu uppe i 10 mål i serien än så länge, mycket viktig för Blackas anfallsspel.

Två skorstenar: Mattias Eriksson
Att han knappt tränat fotboll på flera månader märks verkligen inte av. Matte dominerade på mittfältet totalt och låg bakom det mesta i anfallsväg för Blacka, bra defensivt också.

En skorsten: Andreas Larsson
En klippa på mitten mot FFKs isländning, förlorar inte många närkamper och följde även bra med i djupled.

Skorstensligan

6. Jocke Poikela
6. Chrille Sundell
6. Kristian Svanberg
6. Andreas Larsson
6. Fredrik Fridström
4. Mattias Eriksson
3. Jocke Johansson
3. Anton Bäckstedt
2. Jesper Helle
1. Kim Wall
1. Fredrik Holmgren
1. Robin Wieselgren

Alltså fem personer i delad ledning när det återstår en match innan serien vänder. Det ska även påpekas att Matte Eriksson har fyra skorstenar efter enbart två matcher. Blacka möter i de två nästkommande omgångarna seriens förmodligen sämsta lag i Kisa och Tallboda och 6 poäng är ett måste om man ska kunna utmana i toppen.

Man kan även idag läsa på Blackas officiella hemsida att man fått en ny tränare. Johan lägger av på grund av tidsbrist och kommer i fortsättningen enbart att vara spelare. Mikael Pressfeldt är ny tränare och kommer framöver dela på jobbet med Jonny Larsson. "Pressa" var tidigare tränare i Kimstad men av olika anledningar tog Peter Lj över inför förra säsongen.

Blackabloggen

Kommentarer
Postat av: FFK

Rättning 3 ordinarie borta i ffk och inte 3 ordinarie i startelvan...

2011-06-16 @ 02:32:00
Postat av: jasså

tvivlar på att du som skrivit är en FFKare? Målvakten är inte ordinarie, och bara kaptenen i deras backlinje var ordinarie. Redan där är det 4 st....

2011-06-16 @ 11:30:11
Postat av: Billa

FFK lyckades hämta sig från katastrofmatchen mot Blacka och segrade mot Rimforsa med 1-0


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson