Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Grus träning i underbart väder

Att byta om i den legendariska baracken för första gången för säsongen är alltid lite extra. Seriepremiären ligger runt hörnet och snart byter man ut det tråkiga gruset mot gräs.

Vädret som en timme innan träningen verkade perfekt med lite duggregn förändrades snabbt till rena mardrömmen. Snöblandat regn och mycket vind är inte de perfekta förhållandena för fotboll men trots detta så befann sig 14 spelare på IP när träningen drog igång.



Träningen inleddes med den klassiska övningen "3 lag, 2 håller boll och ett jagar". Man inledde med fria tillslag men efter en paus fick man enbart använda två tillslag på bollen. Man drog sedan fram målet och påbörjade en skottövning mot dagens målvakter Fredda och PJ. Övningen var ganska simpel och man spelade till en vägg och sedan sköt man, man inledde med uppvärmningsskott och gick sedan över till att köra max. Jesper Helle bjöd på ett mycket fint skott so letade sig rätt upp i krysset, ett flertal lobbmål gjordes också. Lite konstigt tycker jag personligen att man kör en sådan övning med så pass mycket vänta med tanke på vädret. Eftersom enbart en spelare i taget kan skjuta så blir det mycket vänta och av vad jag hört så var det många spelare som frös på grund av detta. Kanske bättre att köra dessa övningar när det är bättre väder? Det är aldrg bra att spelare fryser.

Efter skottövningen bjöds det på 6 mot 6 spel, det bjöds inte på något skönlir på den dyngsura grusplanen men enligt rapporter var Jocke Johansson den som utmärkte sig mest av utespelarna. Ingen kunde dock rå på Fredrik Holmgren som briljerade totalt med flertalet svettiga räddningar. Mycket tråkigt att Holmgren inte kan spela på söndag.


Den otroligt duktiga målvakten Fredrik Holmgren

Lagen under spelet såg ut på följande vis:

Kim                                   Fidde
Sundell                             Danne
Helle                                 Ahla
Jocke.J                            Ojje
Wieselgren                     Ponta.L
Felix                                 Frippen
Johnny                            Holmgren


Anton Bäckstedt kunde inte närvara på grund av jobb och sägs efter träningen ha sagt "Jag jobbar ju för fan. De ska vara glada att jag spelar i Blacka, det är ju inte direkt min nivå om man säger så".
Att jag jämförde Bäckstedt med Petter Northug i ett tidigare inlägg ångrar jag inte direkt idag. Bäckstedt är en man som alltid kommer med häpnadsväckande citat och man kan inget annat än att älska den mannens arrogans.

Bevakning av Wieselgren



Frågorna var många inför dagens träning, skulle Wieselgren dyka upp? Om man dök upp, skulle han hålla låg profil med tanke på den långa träningsfrånvaron han haft? Efter över 20 dagars frånvaro dök äntligen Wieselgren upp. Föga överanskande så stod Wieselgren i centrum under dagens träning, det hela inleddes med att han blev skogstokig på en spelare efter en tackling och det fortsatte sedan i omklädningsrummet. På blackas officiella hemsida har man kunnat läsa att Wieselgrens nummer 17 saknas från matchdressen, Wieselgren fick idag reda på det och det blev ramaskri i baracken. Han sägs ha vägrat ställa upp på matchen på söndag om hans nummer inte återfinns och enligt rapporter så betedde han sig väldigt omoget. "Förstår inte vad han höll på med, inte tränat på 3 veckor så kommer han och tror att han är nått" Sades av en lagkamrat efter träningen, denne vill dock vara anonym. Vi har efter träningen försökt nå Wieselgren för kommentarer angående händelsen utan resultat.


Vi på Blackabloggen är hur som helst glada över att Wieselgren är tillbaka i träning. Det händer alltid något när Wieselgren är inblandad och det uppskattar vi bloggare som ni kanske vet.


Se till att gå och stötta IFK på söndag i den allsvenska återkomsten mot GAIS

Imorgon är det ingen träning pga IFKs premiär på söndag men vi kommer att publicera en inför-rapport angående mötet mot Skarphagen i Östgötacupen på söndag.

/Mou

Kommentarer
Postat av: Tommy Söderberg

Är man stjärna så är man. Detta är ett bevis på hur mycket Wieselgren kan ta för sig i klubben! Men kom ihåg: Ingen är större än klubben! SKÄRPNING!

2011-04-01 @ 11:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson