Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Kimstad-Blacka 4-1 (2-0)

Andra raka derbyförlusten mot Kimstad och enbart en poäng på säsongens fyra derbyn. Kimstad var egentligen klasser bättre och det syntes redan från matchminut ett att det skulle bli en tuff match för Skärblacka. Blacka ställde upp med en 4-4-2 upställning: Holmgren, Helle, Svanberg, Eriksson, Wall, John, Jukka, Larsson, Jocke.P, Anton, P.Larsson. Anton låg lite bakom Ponta men jag skulle ändå kalla uppställningen för 4-4-2 i första halvlek. Väldigt konstigt om ni frågar mig att sätta Jocke.P som yttermittfältare. Jocke har varit strålande som central mittfältare och jag personligen ser verkligen inte Jocke som en ytter där han inte får ut sina kvaliteer. Kimstad ställde upp med följande lag. Andreas, Ogge, Vångerstrand, Jonte.E, klubbhoran, T.Ekeroth, Sama, Matte.P, Robin.A, Fredda.P, Tommy. Även Kimstad spelade med en 4-4-2 uppställning.

Kimstad började klart bäst och kändes hetare i i stort sett varje duell. Blackas taktik verkade vara att använda mittfältet så lite som möjligt för att istället slå långbollar mot Ponta Larsson. Just Ponta tillsammans med Bäcka var de som var inblandade i det lilla Blacka skapade. När 1-0 kom efter 20? så var egentligen ingen förvånad, Fredda Pettersson gjorde det efter att lyckats överlistat Fredda i målet. Jag tror Tommy passade. Kimstad tog över ännu mer efter målet och även 2-0 kom av samma Pettersson i slutet av halvleken. Det blev även lite gruff mellan Tommy Lj och Matte E där egentligen ingenting hände men domaren tyckte tydligen att båda förtjänade en varning.

Blacka gjorde några byten i andra, Helle hade utgått skadad och bla Jocke.J samt Ahla hade kommit in. Anton klev ut som högerytter och man möblerade om lite i offensiven. Publiken satt och väntade på att Blacka skulle ta över spelet och pressa Kimstad men den uteblev. Kimstad var även bättre i andra halvlek och när Tobbe Ekeroth satte 3-0 framspelad av Tommy så kändes matchen avgjord. Inhopparen Gusten hann även med att sätta 4-0 med en klassisk tåfjutt i mitten av andra halvleken. Det fanns ingen glöd i Blackalaget och det var verkligen ingen som tog tag i att säga till spelarna. Personligen tycker jag man kan kräva mer inställning i en derbymatch än vad Blackaspelarna visade igår. Inte heller gjordes något på bänken för att ordna upp det. Med 13? min kvar gjorde Blacka 4-1 efter att Bäckstedt sprungit åttor runt Kimstads backlinje för att sedan spela in bollen til Jocke.P som satte bollen i öppet mål. Dock ska det sägas att bollen aldrig var över linjen, Kimstads målvakt samt Jalkemo som stod i linje blev tokiga på linjedomaren som uppenbarligen hade svårt att se. Även Anton samt målskytten Jocke.P sa efter matchen att bollen aldrig var inne. Jag kan inte förstå att man kan sätta en jävla praktikant på linjen i en derbymatch mellan två toppklubbar, någon feeling kan de väl ha. Ännu mer tragiskt blir det när ingen av linjemännen vet hur offsideregeln fungerar och det går inte kommunicera med dem för 5 öre.

Efter målet gick Bäcka ut pga känningar i låret och i och med det bytet så dog Blackas anfallsspel. Ponta hade gått ner på mitten och det kändes väldigt tunnt för Blacka i offensiven. Matchen spelades av utan några större händelser och Kimstad vann matchen mycket rättvist med 4-1.

Även om Kimstad är ett bättre lag än Blacka så var insatsen under all kritik, Jalkemo skrev på Facebook efter matchen "Pojkar mot män" och jag kan inget annat än att hålla med. Vart var ledarfiguerna? Vart var puschandet från bänken? Vad var lagets taktik egentligen? Kimstads backlinje är bättre i luftrummet än vad man är i djupledsselet och varför man då slår långbollar mot Ponta Larsson på kroppen i stort sett hela tiden är för mig obegripligt. Jag tror inte Blacka gjorde ett enda anfall där man spelade genom mittfältet för att sen spela vidare till Ponta. Det var även alldeles för mycket felpass och Sama och Tobbe Ekeroth ägde mittfältet totalt.

I och med förlusten så är Blacka 9 poäng efter Kurdiska med 4 matcher kvar och chansen på en serieseger är körd. Man blev även passerade av Vånga och just nu ligger man på 6e plats och är sist av alla "derbylag". Nästa match spelas på fredag? mot Syrianska hemma och som det såg ut igår så kommer det bli en väldigt tuff match. Taktiken måste absolut förändras och spelarna måste få mer glädje i spelet.


Tre Skorstenar: Ingen

Två Skorstenar: Ponta Larsson
Fick mycket boll och gjorde oftast något bra med den, låg tillsammans med Bäcka bakom allt Blacka skapade.

En Skorsten: Anton Bäckstedt
Ganska osynlig stora delar av matchen men står för en briljant assist och skapar mycket på egen hand.

Skorstensligan
10. Andreas Larsson
9. Anton Bäckstedt
8. Jochim Poikela
7. Kristian Svanberg
6. Chrille Sundell
6. Fredrik Fridström
5. Mattias Eriksson
5. Jocke Johansson
5. Fredrik Holmgren
4. Robin Wieselgren
3. Pontus Larsson
2. Jesper Helle
1. Kim Wall


Beklagar en dålig och negativ matchrapport men det fanns inget positivt att nämna om jag ska vara ärlig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson