Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Uppdatering!

Efter en lite längre period utan uppdatering har jag fått påtryckningar från flera håll att något måste upp på bloggen. Det har ju hänt lite sen sist...

Blacka vidare i cupen:
Skärblacka spelade förra onsdagen match i Östgötacupen mot Bråvalla. Det var en jämn match som böljade framåt tillbaka. Blacka tog ledningen på hörna via Jocke Poikela, ett resultat som stod sig halvleken ut. Andra halvlek började Bråvalla något bättre och deras kvicka anfallare  (som jag tyckte var jävligt duktig) hitta ytan bakom vår vänsterback, slog ett svinhögt inlägg men som ändå hittade fram till en ensam röd spelare (Bråvalla i rött och blacka i vitt för dagen) i bortre delen av straffområdet och som sen kunde lägga in kvitteringen ganska lätt. Efter det målet tog Blacka tag i matchen igen. Man visste att Bråvalla hade en bonusstraff att utnyttja och man var därför tvugna att jaga mål. Blacka tog sen ledningen med 2-1 halvvägs in i andra. Även det målet kom på en hörna då Ante Larsson höll sig framme och petade in bollen efter en tilltrasslad situation. Bråvalla kontrade då med att ta sin bonusstraff och det var 2-2. Efter 2-2 målet handlade det bara om Blacka. Det var spel mot ett mål förutom någon enstaka kontring från "Valla". Dock lyckades inte Blacka sätta något av sina lägen så matchen slutade 2-2 och fick avgöras på straffar.

Blackas 5 straffskyttar visade ingen nervositet (eller hur Robban?) utan dom sattes "lugnt" och behärskat av i tur och ordning:
Matte, Jocke A, Jocke P, Robban och Kim.

Lagen hade följt åt i straffsparksläggningen fram till den absolut sista straffen för Bråvalla. Där klev Blackas målvakt Simon fram och räddade och blev hela bygdens hjälte när han tog sitt lag vidare till nästa omgång.

I nästa omgång ställs Skärblacka mot division 3 laget IK Östria-Lambohov som kommer från Linköping. Det lär bli ett kul test för Blackas unga trupp.