Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Billerud Cup! Guld och brons!!!

Med tårar i mina ögon kan jag nu ikväll skriva att Blacka gjorde sitt namn ännu större med att ta hem Billerud cup för andra året iradoch även komma på en fin tredje plats.
 
Gruppspelet:
Lag 1:
Blackas lag 1 hade hamnat i grupp 1 och just denna grupp blev det inte mycket mål i! Vet inte om det var för att försvaren var grymma eller om avsluten var dåliga! Nae men Blacka började sitt gruppspel mot Tallboda och där blev det 0-0. Efter det var det dags att möta dem tunga Loddby och det var deras lag 2. Där det såg ut på pappret att man hade med sitt bästa lag! Där fick Blacka stryk med 1-0! Efter 2 spelade matcher hade man alltså 1 poäng och även 0-1 i målskillnad. Tredje matchen var det lokalderby där man skulle möta BK Vingen! En bra match där den enda målskytten blev Henka Larsson. Tre viktiga poäng för Blacka! Med en match kvar och det mot Norsholm så såg det ändå rätt så bra ut för Blacka då man ändå hade 4 poäng på 3 matcher. Sista matchen slutade 0-0! Så Blackas lag 1 kom alltså 2:a i Grupp 1 med 5 poäng efter Loddby IF 2 så fick 12 (4 vinster). Att man kom 2:a på att bara göra ett mål bevisar att verkligen allt kan hända i fotboll. Blacka gick alltså vidare till Kvartsfinal direkt då ettan och tvåan fick en plats.
Lag 2:
Eftersom Blackas lag 2 hade haft lite sovmorgon kunde man börja med att ta tag i bollarna och verkligen visa att det var vi som vann förra året! Man gjorde en helt okej match då man vann mot Kuddby med 3-0. Målskyttar blev Matte, Jakob och John! Inte långt efter det var det dags för Finspång! Vet inte riktigt vad som hände, hört på flera håll att Blacka var så bra att Finspång inte kunde göra mycket mer. Har även hört att dem spelade sjukt illa. Matchen slutade 6-0 och det gjorde att Blacka var en klar etta om man inte skulle förlora sista gruppspelsmatchen med stora marginal. Det gjorde man inte. Man vann sista matchen med och slog Loddby IF lag 1 med 3-1! Man vann alltså gruppen och fixade en plats i Kvartsfinalerna! (har ingen aning om målskyttar eftersom det blev så mycket mål)..
 
Slutspelet:
Lag 1:
Blackas lag 1 skulle få vinnaren mellan Linghem och Loddbys lag 1 och alla hade väntats sig att få Division 4 vinnarna men blev istället Loddby då Loddby vann med 2-0. En match som var såg ut att inte bli spännande men när Loddby gjorde sitt reduceringsmål när det var 4 minuter kvar? så blev det tyst hos Blacka klacken! men Blacka höll emot och avancerade till en Semi final. Till Semi finalen blev det ett derby där också!
Skärblacka IF 2- Skärblacka IF 1. Man fick alltså möta varandra och det var väll bra och dåligt då ett Blacka lag redan var klart för Final. Dåligt för att man kanske skulle vilja mötts i Finalen istället om man nu skulle komma dit! Tränaren Jukka hade sagt till Blacka att dem skulle köra mycket defensivt och det gjorde man mycket bra! Det andra Blacka hade svårt att komma igenom och med en Simon som storspelat dagen igenom var inte lätt att få hål på. Men tillslut fick han ge sig! 0-1 i baken efter ett fint spel av Blacka. Efter det var Blacka 1 tvungna att flytta fram som dem visst var en chansning, Med ungefär en sekund kvar gör Blacka 2 0-2 och Blackas lag 1 få nöja sig med en tredje pris match. Där Kuddby stod för motståndet då dem fått stryk på straffar i den andra Semi finalen. Man slog Kuddby med 1-0 efter mål av Henka Larsson och tog hem bronset. mycket roligt för Blackas lag 1 !!
Lag 2:
Blackas lag 2 hade 12-1 i målskillnad i gruppen och alla Blacka suportrar hoppades på att man skulle fortsätta med den offensiva fotbollen! Det var Vingen som stod för motståndet i kvarten och Blacka kanske inte gjorde sin bästa match under dagen men hade matchen under kontroll då man vann med 3-0. I Semi finalen mötte man Blackas lag 1 och även där hade man kontroll under matchen även fast man inte fick in bollen i början. Men tillslut fick man hål på lagkamraterna och gjorde ett noll! Blackas lag 1 flyttar fram och på en kontring gör Blackas lag två 2-0 och går därmed vidare till Final där Finspång väntas. Att man vann mot Finspång med 6-0 tidigare under dagen säger inget för Finspång kom ut på planen som ett nytt lag. Man hade en del lägen och Jack fick visa även idag att han är en riktigt bra målvakt! Med 2 minuter kvar så får Blacka en frispark ungefär vid halva plan! Kim lägger upp bollen och slår dit den med vänstersläggan. 1-0 Blacka och det blir även det ända målet. Kim Wall match hjälte!! Blackas lag 2 tycker jag vinner cupen rättvisst och gör det obesegrat med en målskillnad på 18-1. Mycket imponerande!
 
Bästa Blacka spelarna under dagen:
Under kvällen har jag njutit med lite cola och även pratat med mycket folk om vem som var Blackas bästa spelare under dagen. Har fått många svar! Några inte lätta! Även pratat med A-lagstränaren Micke Pressfeldt om veem han tycker. 
 
Skärblacka IF 1 bästa spelare:
Simon Löfving! Strålande målvaktsspel av denna kille idag som gjorde en stor del att Blackas lag 1 kunde komma dit dem kom. Gjorde en hel del strålande räddningar och vissa av dem var till och med med näsan..En annan person som man inte ska glömma är Henka Larsson som gjorde 3 av 4 av Blackas alla mål. 
Skärblacka IF 2 bästa spelare:
Jakob Magnusson! Spelade forward i Ica cupen! Här spelade han back och gjorde det riktigt bra. Spelade enkelt och gjorde det han skulle. Fick även näta idag. Fick mycket berömm för sin insats i gruppspelet. Micke Pressfeldt hyllar kollektivet i Blackas lag 2 då man spelade som ett lag under hela dagen. 
Grattis till dagens bästa spelare Simon och Jakob.
 
 

Får heller inte glömma det att Mattias Eriksson vann billerud cups skytteliga med sina 4 mål och att även Jonas Lindgren och Joachim Poikela hyllas av vissa i publiken för deras drömmål!

En riktigt rolig helg där Skärblacka IF (herr) och Vimmerby (dam) tog hem Billerud Cup! Stort grattis!
 
 
 
Blackas 2 lag med alla priser! Blir Tårögd faktiskt :')

Inte länge kvar nu på detta år! det kan nog inte sluta dåligt nu med att man fick ett brons och ett guld! Hoppas ni följer med oss ända in tills årsskiftet!
 
Ha det bra! // BLACKA-BLOGGEN
 

Kommentarer
Postat av: Jonny L

Bra skrivet junior... :)

2012-12-10 @ 14:01:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson