Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Tre matcher spelade!

Skärblacka har sedan det senaste inlägget spelat tre matcher, två i serien och en i cupen.
Östgötacupen, omgång 4:
Den första av dessa matcher var i Östgötacupens fjärde omgång mot Åbackarna, en divisionskonkurrent från den östra serien. Det var en match som spelades på City Gross Arenas konstgräs. Matchen böljade ganska mycket framåt tillbaka. Blacka tog rätt tidigt ledningen med både 1-0 och 2-0. Därefter följde en period av ÅBK-dominans varpå dom både hann att reducera samt kvittera innan halvtidsvilan. Efter paus fortsatta ÅBK att hålla i boll och dom tog också ledningen med 3-2. När allt kändes som att det höll på att rinna ifrån Blacka så kom så kvitteringen. 3-3 innickad av Jocke P. Det stod sedan och vägde rätt länge fram och tillbaka men i slutet när alla spelare bara sprang och väntade på straffläggningen lyckades Blacka pressa in en boll. 4-3 med bara 2 minuter kvar att spela. Man lyckades att hålla undan dom sista minuterna och avancemanget var klart. Nästa omgång är kvartsfinalen som spelas borta mot Linghem. Datumet är inte helt fastställt i skrivande stund.
Derbytime:

Förra fredgen, den 25 maj spelades den första av årets två derbyn mot Vånga. Den spelades på IP i Skärblacka i fint väder. En hel del publik hade letats sig till platsen för att förhoppningsvis få se lite benpipor flyga. Det var dock en ganska lugn match med lite hårda tacklingar (den riktiga derbykänslan finns inte riktigt där längre av olika anledningar).
Det var en första halvlek som saknade riktigt farlig målchanser. Vånga letade efter sina anfallare med längre bollar och Blacka hade mest boll på mitten men kom inte riktigt fram. 0-0 i halvtid. I andra halvlek gjorde vi en någon ändring, främst i positionsspelet som vi hamnat lite fel i i första. Det gjorde att vi fick kontroll på bollen längre fram i banan. Det dröjde inte heller länge innan 1-0 kom. Med en timme spelat hittade Jocke P fram till Robban som enkelt rullade in bollen bakom en chanslös VIF-målvakt. Med en kvart kvar slog Kim en fin crossboll över till John som snyggt levererade bollen in till Jocke som placerade in 2-0. Efter det spelade vi bara av matchen och vann ganska övertygande. Det kändes som Vångas spelare gick på knäna på slutet och det var närmre ett ytterligare Blackamål än ett för Vånga.
Ett rött kort delades ut i matchen till en VIF-spelare efter att han delat ut ett slag. Det var egentligen det enda fula som hände under hela matchen.
Kurdiska - SIF:

En match som det brukar vara heta känslor inblandade i spelades under denna lördagen. Då drabbade Kurdiska och Skärblacka samman i storm och blåst på Ryds konstgräs i Linköping. Det var en match där Kurdiska ägde mycket boll. Man spelade snabbt och enkelt. Man kom till något bra läge men oftast missades den sista passen och farligheterna uteblev. 0-0 i paus och Blacka skulle var tvugna och steppa upp några snäpp om man skulle få med sig några poäng.
Kurdiska fortsatte att ha mycket boll men nu kom Blackas spelare mycket närmre i situationerna vilket gjorde att vi kom upp mycket mer. Vi skapade flertalet hörnor och 1-0 och 2-0 kom från just hörnor. 2-0 kom med 20 minuter kvar. Det målet fick Kurdiska att tappa lite av sitt spel och nu skapade Blacka flertalet lägen. Det kändes nu väldigt stabilt och kontrollerat förutom ett riktigt bra läge där Fredda H i målet kunde göra en väldigt kvalificerad räddning. Den kontrollerade  känslan förstärktes sen när även 3-0 kom från en hörna via en nick av Jocke A. Dom sista 10 minutrarna spelade vi sen bara av utan att KFF skapade något trots att dom flyttade fram allt dom hade.
Det var en riktigt skön seger i en (som vi visste på förhand) svårspelad match. Vi gör en ganska dålig första där vi hamnar helt fel men ändrar på det till andra och jobbar oss in i matchen. Att vi sen gör mål på fasta situationer känns riktigt bra. Det är något vi har blivit riktigt bra på och det är ganska enkla mål att göra.
Nu närmast väntar seriefinal mot Rimforsa IF borta. Den matchen spelas på torsdag 19:30. Låt oss hoppas att vår fina segerrad fortsätter även efter denna match!!!