Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka vidare i cupen!

Skärblacka lyckades under onsdagkvällen med bedriften att avfärda IK Östria Lambohov med 3-1 hemma på IP och därmed säkra avancemang i cupen. Östria Lambohov som till vardags håller till i de övre regionerna av "trean" hade inte mycket att hämta mot ett för dagen hungrigt och väl diciplinerat Blacka.

Första halvlek:
Viserligen hade "Lambo" mycket boll (precis som vi trodde), men dom rullade mest runt i backlinjen och sökte efter passningar som kunde hota men skapade egentligen inte så jätte många chanser. Blacka däremot kändes hetare när väl lägena dök upp och man gjorde 1-0 via Jocke Poikela halvägs in i första efter ett fint förarbete av John Poikela. Då hade man innan det haft en boll i stolpen via Robban Karlsson och fått ett mål bortdömt för hands. 2-0 kom på en utav lagets två bonusstraffar som undertecknad slog in. 2-0 i halvtid, fullt rättvist.

I paus snackade vi om att vi skulle fortsätta att ligga rätt i positionsspelet och stänga mitten och därmed tvinga fram crossbollar från deras sida istället för att få rättvända spelare mot oss i mitten.

Andra halvlek:
Det lyckades vi bra med. Vi vann också dom allra flesta duellerna som blev av dessa "crossar". 3-0 kom tidigt i andra. Undertecknad höll sig framme på en hörna och knoppade in sitt andra mål för dagen. När en timme var spelat tog vi våran andra bonusstraff i hopp om att göra 4-0 och därmed stänga matchen helt. Men straffen satte "Georga" "precis" utanför ;) Ungefär nu började också krafterna att sina för en del spelare. Vi sjönk långt tillbaka och "Lambo" pressade oss hårt. 3-1 kom därför inte helt oväntat med en kvart kvar efter en väldigt snygg individuell prestation av deras vänsterytter där han tog sig förbi två spelare innan han skickade in bollen i bortre krysset. Strax efter målet fick Charlie kramp (han gjorde ett patetiskt försök att skylla på något löptest i skolan men jag förstår ändå inte hur en mittback kan få kramp :P)
Efter ytterligare en kvart med krigande och en del maskning så stod det klart att Blacka vunnit matchen. 3-1.

3-1 (2-1 utan bonusstraff) mot ett lag som för tillfället leder "trean" efter fyra spelade matchen tycker jag är ett väldigt starkt resultat. "Lambo" saknade några ordinare (vet inte hur många) men det tar inte bort våran prestation. Nu ser vi hur bra vi kan vara när vi alla drar åt samma håll. Jag hoppas att vi kan fortsätta att göra det under hela säsongen, med start redan nu på lördag i och med matchen mot Örtomta. Ett lag som inte får underskattas. Då kan detta bli en jävligt rolig säsong!

I nästa omgång i Östgötacupen ställs vi mot Åbackarna som spelar i division 5 östra. Matchen spelas den 22 maj på City Gross arena i Lindö. Inga bonusstraffar ska slås.

IL CAPITANO / TOTTI

Kommentarer
Postat av: Georga

Straffen strök ju stolpen sjukt bra va den iaf om den gått in

2012-05-11 @ 08:52:08
Postat av: Carroll är bättre än van Persie

se till att komma till final så möts vi då! / leiva

2012-05-11 @ 10:11:19
Postat av: Charlie

Inte sant det du skriver matte ;) jag var aldrig inne på målet, jag gick av tidigare :P

2012-05-11 @ 18:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson