Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Örtomta - Blacka 2-6 (1-1)

Skärblacka tog på lördagen sin tredje raka seger i årets seriespel. Man avfärdade Örtomta borta på Örtomtavallen med klara 6-2 efter en ganska tuff match med många kort och flera lite märkliga domslut. Skärblacka tog ledningen tidigt genom Robban K som jävligt snygg dyngade in bollen i bortre krysset. I den 20 minuten fick ÖGIS en straff som man förvaltade. Fram tills dess hade Blacka ägt matchen fullständigt. Men straffen följdes av en period där Blacka var väldigt frustrerade och fokuserade på helt fel saker vilket spelet blev lidande av. 1-1 i paus.
I paus fick vi en del skäll av Micke som var riktigt förbannad över att vi la så mycket kraft på fel saker. Till en början i andra märktes det att spelarna tagit åt sig. 1-2 och 1-3 kom tidigt genom att undertecknad och Robban gjorde varsit mål. Blacka ägde nu matchen fullständigt och det dröjde inte länge innan det stod 1-4. Jocke P gjorde som Ashley Young och smekte in bollen i bortre krysset. I den 70 minuten hände sen något stort. Jonte Lindgren som blivit inbytt några moment tidigare gjorde målet som alla ville göra, nämligen 1-5, vilket också var Skärblackas 4000 a-lagsmål! Det är man först till i hela Östergötland. Grattis Jonte! Blacka Legens 4-ever ;)
Örtomta reducerade till 2-5 innan deras kapten drog på sig sitt andra gula kort vilket innebar att det var färdigspelat för honom i den matchen. Med två minuter kvar av matchen kom spiken i kistan. Robban som tidigare under säsongen varit lite frustrerad över att målskyttet inte släppt slog in 2-6, vilket innebar hans tredje för matchen och ett välförtjänt hattrick. Strax efter det blåste domaren för full tid.
Skärblacka har nu tre raka segrar i serien. Tre raka segrar på bortaplan. På det placerar man nu sig på en andra plats i tabellen. Närmast möter Balcka FF Jaguar hemma på IP. Den matchen spelas på onsdag klockan 19:00. Låt oss hoppas att Skärblackas fina spel håller i sig :D