Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka - FFK 4-0 (1-0)

Lite i bakgrunden av en annan stor match som spelades i München denna lördagen, spelades också en match fast på Skärblacka IP. Det var en match med lite derbykarraktär, nämligen matchen mellan Skärblacka och Finspång. Det var två lag som för tillfället håller till i varsin del av tabellen, Skärblacka med fyra raka segrar och Finspång med en seger och fyra förluster. De båda möttes en gång på försäsongen. Då vann Blacka med klara 3-0 men mycket har hänt sedan dess och lagen har ändrats en hel del. Därför var det lite osäkert hur utgången av matchen skulle bli.

Skärblacka som haft lyckan att kunna ställa upp med ett i stort sett idnetiskt lag i flera matcher i rad så när som på någon enstaka position startade matchen enligt följande (från höger):

Bam-Bam - Kalle, Jocke A, Ante L, Ponta W - John, Matte, Jacke, Jocke, Kim - Robban.
På bänken började Danne L, Jonte L och Ponta S.

Första halvlek:

Blacka var det laget som startade bäst. Under första kvarten skapade man flertalet lägen medan FFK hade lite problem att skapa något ordnat spel. FFK klarade att stå emot första pressen och nu jämnade matchen ut sig. Fram till pausvilan var det mest spel på mittplan och inget av lagen skapade några heta lägen. När det stod och vägde som mest kom så målet. undertecknad fick bollen rättvänd och kunde lägga fram den till en frilöpande Kim som enkelt lade 1-0 på sidan av målvakten. 1-0 var också resultatet pausvilan.

I puas snackade vi om att vi var tvugna att höja oss rejält. Vi skulle skärpa vårat passningsspel, press och markeringsspel för att på så sätt sätta ännu mer tryck på dom.

Andra halvlek:
blev lite annorlunda. Jag tycker att vi har bra koll på dom. FFK skapar egentligen ingen farlighet på hela halvleken. Men det gör knappt vi heller. Vi har jävligt svårt att få fram den sista passningen vilket gör att många fina lägen bara rinner ut i sanden. Allt eftersom andra halvleken går flyttar FFK fram sina positioner lite. Det öppnar jätteytor för oss vilka vi också ser till att ta vara på. Robban viker med 10 minuter kvar av matchen in från kanten och dra på ett riktigt löst skott, men tillräckligt hårt för att skapa problem för FFK-målisen. Bollen gick stolpe stolpe in och 2-0 var ett faktum. 3-0 kom bara minuter senare på straff. John blev nedriven och undertecknad kunde lägga in den. 4-0 kom också, nästan direkt efteråt. Undertecknad kunde slita sig fri på kanten och servera Robban som fortsätter att leverera då han gör sitt andra mål för dagen, dessutom med högern. 4-0 blir också slutresultatet.

4-0 tycker jag sett över hela matchen får ses som ett rättvist resultat. FFK var bra på mitten men det kändes som att det stannade där. Man hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser. Vi gör inte på något sätt en bra match. Faktiskt en av våra sämre men vi lyckas ändå att vinna vilket är starkt. Vi håller också den första nollan för säsongen vilket jag tycker våran backlinje är värd. Ytterligare en stark insats!

Nästa match är redan på tisdag. Då möter vi Åbackarna i åttondelsfinal i Östgötacuepen. Matchen spelas på City Gross Arena (tror jag) klockan 20:00. Rykten säger att Skärblacka kommer att få stuva om lite i backlinjen på grund av en skada men det är som sagt bara rykten. I övrigt kommer det att vara en liknande trupp som kommer till spel.