Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka - Jaguar 3-2 (2-1)

Under onsdagskvällen tog Skärblacka sin fjärde raka seger i seriespelet. Det var en skön och viktig seger. Skön för att vi vinner utan att imponera spelmässigt och viktig för att den innebär att vi hakar på Kurdiska i toppen av tabellen. Vi är i skrivande stund tre poäng efter Kurdiska som imponerar med fem raka segrar och 19-1 i målskillnad. Idag slog man för övrigt Finspång med 7-0 på Ryds konstgräs. Ett Finspång som vi ställs emot i nästa match redan på lördag hemma på IP.

Skärblacka - Jaguar

Första halvlek:
I snacket innan matchen sa vi att vi skulle fortsätta som vi gjort i dom tidigare matcherna, dvs. fortsätta att rulla boll, spela enkelt och hjälpa varandra i alla situationer. Vi skulle heller inte lägga kraft på något annat än vårat eget spel. Vi börjar rätt ok med bra koll och flera djupledsbollar som dock inte resulterade i något speciellt. I den 10 minuten kom så en kalldusch. En Jaguar-spelare tog emot bollen på halva och drog till på halvvolley. Bolle gick i en hög båge och över Simon som stod långt ute och inte vänta sig ett skott från den distansen. Bollen gick dock in och det var 1-0 till Jaguar. Knappt 10 minuter senare var det kvitterat. Vi vinner bollen högt och den levereras snabbt till Robban som med ett patenterat Robban-skott sitter stenhårt i mål. 1-1. Bara minuter senare är det dags igen. Vi vinner återigen bollen högt. Bollen spelas snett-inåt-bakåt till en fristående John som enkelt placerar in bollen till 2-1. Nu börjar vi få lite mer lugn och bättre koll på dom. Dom hotar egentligen bara med lite längre bollar mot en av deras snabba anfallare. Innan paus har John ett skott i ribban men 2-1 står sig till pausvilan.

Andra halvlek:
Dom första 10 minutrarna av andra var viktiga konstaterade vi i paus. Vi satte därför högsta fart direkt och skapade mängder av målchanser. Flera hörnor, nickar och skott resulterade i ytterligare två ramträffar men borde resulterat i något mål. När sen 3-1 kom efter 10 minuter av andra var det därför något oväntat ett skott från 35-40 meter som satt (som ett smäck ;)). Kimmen drev fram bollen och drog iväg ett skott som fick en lurig studs men som målvakten i stort sätt kastade in i mål. Vi tackar och tar emot. Skönt att få lite lätta mål med oss också. Under de följande 10 minutrarna spelar vi lugnt och tryggt. Men sen kom en märklig situation. Vi får två spelare nedsparkade, får fördel men precis efter en frispark emot oss utan att fördelen getts. Jaguar tar den frisparken 10 meter förlångt fram och bollen når en offsidestående anfallare (typ 5 meter enligt säkra källor från kanten) och som kan lägga in 3-2. Surt men ändå ett godkänt mål. Härifrån och in handlar egentligen allt om Jaguar. Vi slår ifrån oss, sjunker djupt och dom tillåts spela och trycka ner oss ännu djupare. Dom skapar dock inte några riktigt heta lägen och vi lyckas hålla ifrån till FJÄRDE RAKA segern. Riktigt skönt!
En riktigt skön seger "som sagt" trots att vi i vissa stunder spelar uruselt. Dessutom faller in i att snacka med motståndare och domare även fast vi bestämt att vi inte skulle göra så (Jag inkluderat *skäms*) Vi visar dock styrka som ror hem det här efter alla om och men.
Matchens snyggaste: Kims kanonskott som resulterade i 3-1. Det hade ställt vilken allsvensk målvakt som helst ;)
Dagens fulaste: Pontas "dolda" slag som han enligt en Jaguarledare ska ha utdelat i samband med att han blev råkapad. Det var dock jävligt dolt. Endast en på hela IP såg det.
Dagens kallaste: Måste ha varit Robban som trots 17 grader och sol spelade i ett vadderat vinterunderställ. Brrr säger bloggen ;)
Nästa match spelas "som sagt" på lördag hemma på IP mot Finspång. Starttid för matchen är satt till 15:00.