Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Sonstorps IK - SIF 1-4 (0-3)

Vid den här tiden förra fredagen satt jag och skrev en införrapport inför matchen mot Sonstorp. Jag var nästan helt klar för att lägga upp inlägget då datorn bestämde sig för att den gjort sitt för den gången. Några svordomar senare hade jag inte längre någon möjlighet att skriva något och så har varit fallet fram tills nu.

Matchen mot Sonstorps IK:
Matchen spelades på Sonstorps hemmaplan, Stråkvads IP i strålande sol och näst intill sommarvärme. Blacka kom laddade till matchen som var våran seriepremiär med en stark trupp. Vi ställde upp enligt 4-1-3-2 (från höger)

Fredda H - Pontus W, Kalle A, Jocke A, Anton S - Jacke - John, Jocke P, Matte - Kim, Robban

På bänken startade Danne L, Sebbe, Jonte L och Ponta S.

Som vi lyckats luskat ut innan så ställde SIK upp enligt en 3-5-2 uppställning. 

Om själva matchen tycker jag att Micke redan har fångat händelseförloppet riktigt bra så jag tänkte citera detta med någon ändring:

"Vi börjar matchen just som vi hade pratat om. Vi satte fart på bollen och var aggresiva på motståndarna när dom hade bollen. Sonstorp släppte (precis som vi förutspått) till mycket ytor på kanterna som vi inte var sena att ta till vara på. Efter cirka 15 minuter får vi en av flera frisparkar som Kim slår in och som Jocke A är framme och styr in. 1-0.

Efter målet fortsätter vi på samma sätt som innan. Vi sätter hög press och vinner tack vare det bollen högt på mitten vid ett flertal tillfällen. Vid just ett sådant läge kommer bollen ut till Jocke P som helt ren lägger in bollen lika enkelt som läckert via en chipp över deras målvakt. 2-0. Innan halvlekens slut hinner John utöka till 3-0 sedan han förvaltat en fin djupledsboll. Det står 3-0 då domaren blåser för halvtidsvila.

I pausen snackar vi om att vi inte får bli bekväma och falla tillbaka utan fortsätta precis som vi gjort i första. Så blir dock inte fallet utan vi börjar slarva en del och det tar Sonstorp in i matchen. Dom skapar en del chanser (borde kanske ha haft en straff vid något tillfälle) men vi räddar dom, kommer tillbaka och skapar lägen som vi kanske borde avgjort matchen på. Men istället för 4-0 kommer reduceringen 1-3 efter en frispark där vi helt tappar markeringen. Närmre än så kommer dock inte Sonstorp och med 5 minuter kvar kan Anton utöka till 4-1 efter ett långskott som efter en lurig studs letar sig in i nätet. 4-1 blir så slutresultatet och vi kan ta med oss 3 sköna pinnar inför fortsättningen"
Det blev alltså seger i premiären efter delvis riktigt bra spel där vi släpper bollen enkelt, hittar nya positioner och gör oss spelbara och hjälper varandra med bra snack och mycket jobb. Hoppas vi kan fortsätta lika fint i kommande match som vi spelar borta mot Sturefors på Sturefors IP, på lördag klockan 15:00.
Jag vet egentligen inte så speciellt mycket om Sturefors mer än att dom vann en match i Östgötacupen innan dom blev utslagna och hittills i serien har en vinst (Jaguar hemma, 3-1) och en förlust (Kurdiska borta, 1-2). Dessutom firar dom 80-årsjubileum under lördagen så dom lär vara extra taggade just av den anledningen. Jag hoppas att vi all också är riktigt taggade så att vi kan bjuda publiken (som lär bli många) på fint spel och att vi dessutom kan göra dom lite besvikna genom att åka hem till byn med alla 3 poäng.

SKÄRBLACKA IF <3 

TOTTI

Kommentarer
Postat av: Var där.

Tänk så rätt du hade;-) (3pinnar var det ned hem till byn)

2012-05-06 @ 01:37:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson