Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Åby away

Match mot Åby och revanch från förra veckans plattmatch mot Rimforsa stod på schemat idag. Lite ändringar i startelvan på grund av lite otillgängliga spelare samt lite roation i truppen. Vi ställde upp med en 4-1-4-1 uppställning med följande spelare från höger.
 
Simon, Lindgren, Henka.Å, A.Larsson, Fabbe, Jacke, Frippen, Jocke.P, Matte, John, Ponta.
 
Avbytare. Felix, P.Strandberg & D.Larsson.
 
Vi pratar innan om att spela mer distinkt än sist och även ha mera tålamod. Första halvlek känns relativt bra och vi har extremt mycket boll och kommer runt bra men tyvärr så uteblir de riktigt heta målchanserna. Vi har några skott utifrån samt några bollar som blir rensade i sista stund annars lyser målchanserna med sin frånvaro. 
 
Istället är det Åby som ganska ologiskt gör 1-0 efter ca 35 minuter spelade. Deras anfallare rinner igenom i misstänkt offsideposition och lyckas vinna ett motlägg med Simon i målet och kan enkelt sätta matchens första mål i den tomma kassen. 
 
Resultatet står sig halvleken ut och vi pratar om att använda ett högre bolltempo i andra samt utnyttja vinden som var väldigt starkt mot oss i första halvlek. Inga byten i paus och även om första halvleken var helt okej så är den andra flera gånger bättre. Det är ett mer direkt spel och det märks att vi orkar springa mer än Åbyspelarna. Vi skapar mer chanser än under första halvleken och det är främst Frippen, Ponta och John som kommer till det sista avslutet. Felix Lellep byter av John efter uppskattningsvis en kvart och gör mål ganska omgående fint framspelad av Ponta Larsson. 
 
Samme Larsson sätter 2-0 några minuter senare med ett riktigt snyggt avslut då han kliver in i banan från vänster och sätter ett snyggt högerskott i det högra krysset. Båda poängen för Ponta som vänstermittfältare då han tog Johns plats i samband med bytet. Efter 2-1 går vi ner oss lite och det känns som att vi vill slå lite för många avgörande bollar och visar inte samma tålamod som tidigare under matchen. Sista 10 är väldigt loja från båda lagen men trots det lyckas Jocke P sätta 3-1 från ca 30 meter då han påpassligt uppmärksammar att målvakten är långt ute och sätter bollen säkert i det öppna målet.
 
Sammanfattningsvis så var det ett stort framsteg sett från förra veckan i framförallt inställningen men även passningsspelet och mottagningarna satt bra mycket bättre. Nu väntar en träningsvecka som vanligt med pass på tisdag samt onsdag innan vi beger oss på träningsläger på fredag.  
 
Svårt att framhäva någon speciell idag men Ponta Larsson gör det bra och bidrar med en assist samt ett riktigt klassmål. Jacke gör det fantastiskt bra i sin mittfältsroll, Jonte Lindgren spelar stabilt på den ovana positionen som högerback och Felix Lellep gjorde ett väldigt bra inhopp och var en bidragande orsak till att vi lyckades vända.
 
Ska även tilläggas att Danne Larsson ersatte Frippen och spelade högerytter och Ponta Strandberg tog Lindgrens plats och avslutade matchen som högerback under de sista 20 minutrarna.
 
Orkar inte klistra in texten i World så ber om ursäkt för diverse felstavningarna om det nu finns några sådana.
 
Cheers
Mou
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson