Ännu en vecka går mot sitt slut här i Blacka-byn. Veckan har sett ut på följande sätt att Blacka tog 1 poäng mot topptippade Eneby och en bra träning gjordes under torsdagen.

Målvakt: Fredda Holmgren

Försvaret: Frippen, Felix, Andreas, Anton S

Mittfältet: Axel, Jacke, Jocke A, Kim

Anfallet: Jocke P, Tommy

Blacka började matchen rent uselt och var alldeles för passiva när det gällde bland annat närkamper. Eneby visade sig mycket starkare och man vann alla dueller under dem första 20 minuterna.. Eneby gör sitt första mål efter ett fint inlägg som stöts in av Enebys Eric Rydgren som då gör sitt åttonde mål för säsongen. Inte en start som Blacka hade hoppats på.. Eneby fortsatte trycka på och Blackaspelarna hade inte mycket att säga till om och efter 17 minuter spelade så kommer mål nummer två. Efter bra räddningar av Holmgren och lite kött i straffområdet så skjuts bollen in bakom en chanslös Holmgren. Målskytt denna gång Anton Moberg.
Blacka kommer in mer och mer i matchen och får ett fåtal bra anfall men det är fortfarande Eneby som har matchen och dem farligaste målchanserna. Eneby kunde minst sagt säga att man kunde avgjort matchen då Fredda Holmgren gör en makalös räddning och räddar Blacka från ännu en kross mot Eneby. Inte långt därefter så kommer en reducering från Jocke P som då gör sitt tionde mål för säsongen och får Blacka in i matchen igen.
Bra uppfattat av Jacke som slår bollen får inte glömmas. Ett mycket viktigt mål för Blacka som går till halvtidsvila med ett underläge med 1-2 istället för 0-3. Blacka kommer ut till andra halvlek med ett stort självförtroende och visar verkligen för Eneby att detta är våran hemmaplan. Blacka började spela riktigt fin fotboll och det var en fröjd att se på. 25 minuter in på andra så gör Jocke sitt andra mål för dagen och det är ett mycket vackert mål, han får en riktigt fin genomskärare av jacke som Jocke tar med sig och lägger in bollen i bortre hörnet. 2-2 håller sig matchen igenom och båda lagen får ett varsitt poäng. Även om Eneby var det bättre laget så var Blackas slit iaf värt minst 1 poäng. Nu blickas det framåt och imorgon åker Blacka till Tallboda för att fixa hem 3 poäng. En mycket viktig match för Blacka då Linghem slog Dagsberg idag (söndag) och gick om Blacka IF..

Mål: Jocke Poikela 2
Ass: Jakob Magnusson 2

Tre skorstenar: Fredrik Holmgren
Gör helt klart sin bästa match för året och gör en hel del makalösa räddningar. Holmgren räddade en viktig poäng som kan bli avgörande i slutet av säsongen. Ett bra avslut då han inte kan delta mycket mer under säsongen då han ska plugga..

Två skorstenar: Jocke Poikela
Efter två missade frilägen mot Bosna så blev det nu istället två mål för Poikela. En skön revansch för honom som gör en riktig bra match och ständigt är ett hot i djupled.

En skorsten: Jakob Magnusson
Spelar fram till båda målen och gör en bra match på mittfältet. Jacke var en av få spelare som verkligen kämpade när man låg under med 2-0.