Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Inför rapport Malmens FF-Blacka IF

Idag är dagen då Skärblacka IF ska spela sin första match 2014. Matchen startas 14:00 på Ryds konstgräsplan i Linköping och man möter division 5 laget Malmens FF.
Allt jag vet om Malmen är att man kom 2:a i division 6 södra ifjol. Man kom 20 poäng bakom serie ettan Vikingstad. Malmens bästa målskytt blev Tim Törnqvist med sina 11 mål. Ett hot för Blacka?
 
Mina tankar om matchen:
En bra första match för Blacka. Ny tränare och en helt ny spel idé. En match som Blacka kommer att ha boll större delen av matchen och föra boll tempot. Malmens kommer säkerligen att flytta ner för att sedan försöka kontra. Malmens kommer få det tufft idag och i gruppspelet. Blacka vinner idag överlägset.
 
Tonys tankar om matchen:
Malmens kommer få det riktigt tufft idag. Blacka kommer att pressa Malmens redan från start och vinna mycket boll högt upp i banan. Det kommer bli avgörande idag. Malmens blir frustrerade och allt kommer gå Blackas väg. Jag tror även att Blacka håller nollan. Simon räddar bonus straffen.
 
Pauls tankar om matchen:
Att åka till Linköping är aldrig enkelt. Jag tänker mest på Linköpings domare som aldrig riktigt varit i Blackas fördel. Även planen man ska spela på är ingen favorit hos vissa spelare. Men som sagt, jag tror att trots all denna skit så kommer Blacka att ta med sig 3 poäng hem. Blir kamp i 90 minuter och Blacka vinner med udda målet.
 
Startelvan:
Första laguttagningen för Lillen ser ut:
 
Simon
Danne Larsson   Ponta Welen   Danne Lekander   Frippen
 
Jacke   Axel   Kim
 
Jonte Lindgren     Tommy Lj     Jocke P
 
 
Målvakt:
 
Simon Löfving: Simon är den av målvakterna som tränat mest helt enkelt. En bra målvakt som har många år framför sig. 20 år och en riktigt säker målvakt. Kommer göra en kanon säsong i år, och säsongen börjar idag.
 
 
Försvar:
 
Danne Larsson: En löpstark ytterback med en jävla vilja. När han sätter på motorn så stannar den inte. Danne kommer att springa upp och ner i 90 minuter. Håll koll på högerkanten.
 
 
Ponta Welen: Spelade inte allt för mycket förra året. Jag hoppas på fler matcher detta år för jag vet hur bra Ponta kan vara. Ponta har en väldigt hög högsta nivå och om han håller den så kommer han att bli en viktig del i Blackas trupp i år. Mittback idag dock. Jag är lite skeptisk. Hoppas jag har fel.
 
 
Danne Lekander: En mycket passningssäker mittback som alltid letar upp mot mitten. Vill alltid starta anfallet genom att slå in bollen där. Dannes snabbhet kan dock förbättras. Men står han rätt idag så spelar snabbheten inte någon så stor roll.
 
 
Frippen Fridström: Den största överraskningen i denna laguppställning idag. Frippen som egentligen spelar anfall flyttas ner och ska spela vänsterback. Frippen är även han en löpstark spelare och just därför kanske Lillen valde att sätta ner honom som vänsterback. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta men jag tror på Frippen. Han har viljan och styrkan för att vara back. Men hans skott med både fötterna kommer att saknas uppe i anfallet.
 
 
Mittfält:
 
Jakob Magnusson: En mycket spelsäker fotbollsspelare som har så många fina kvaliteer. Hans teknik och hans vänskap med bollen är ut över det vanliga. Hans defensiva spel kommer vara en mycket viktig del i Blacka i år.
 
 
Axel Schylström: Nyförvärvet från Sleipner som kommer göra debut idag. En mycket imponerande spelare som kommit in bra i truppen. Axel har ett mycket bra spelsinne och bollkänsla. Blacka behöver fler sådana spelare. Ska bli mycket intressant att se Axel ta på sig Blacka dressen idag.
 
 
Kim Wall: Förra året spelade han vänsterback/ mittfält. Men han har bevisat för tränaren att han har tekniken, kontrollen, sinnet för att spela på mitten. Det är inte första gången han kommer spela där men det var nog ett tag sen för Kim. Denna trio på mitten kommer vara hotfullt framåt idag och Kim kommer slå en hel del fina pass till anfallarna. Jag skulle gärna vilja tillägga att Kim har en extremt fin och kraftfull vänsterfot.
 
 
 Anfall:
 
Jonte Lindgren: En av dem som bevisat mest på träningarna. Har varit extremt bra och om han fortsätter så så kommer han bli en tongivande spelare för Blacka IF. Jonte har snabbheten och tekniken för att göra en bra säsong. Jag tror att Jonte kommer göra Blacka första mål 2014. Våga utmana mer bara Jonte.
 
 
Tommy Ljungström: Blackas andra värvning och kommer närmst från Vingen. Tommy som en gång tidigare redan har spelat i Blacka är en utmärkt målskytt och nu med lite bättre spelare runt sig kommer han göra en bra säsong. Hans sinne för mål är högt, kan använda båda fötterna och kommer bli livsfarlig i anfallet i år.
 
 
Jocke Poikela: Vann skytteligan tillsammans med Robban Karlsson året då Blacka vann division 5. Han var då mittfält och i år kommer han att spela i anfallet. Intressant val av Lillen. Jocke som är så bra på att springa i djupled kommer bli ett ständigt hot i Blackas anfallsväg. Han kommer ge andra spelare i laget yta med sina fina löpningar. Hans skott är även det fruktat.
 
 
Bänken:
  
Johan Flemgård: En mycket spelsäker back som ofta vill spela fotboll.  Har även spelat forward, mittfältare i sina yngre dagar. Men mittback är nog det Johan föreslår mest. 
 
 
Felix Lellep: Felix som började träna inte för så länge sen har redan imponerat på Lillen. Idag blev det bänken men får han upp konditionen kommer han att slåss om en startplats framöver. Felix har styrkan och längden för att bli användbar både framåt och bakåt. Hans skott är något jag borde varna motståndarna för.
 
 
Mikael Wester: Wester sitter på bänken idag. Har inte fått mycket chans i A-laget och idag har han chansen att bevisa att han ska vara med i A-laget. Wester har snabbheten och är nog den snabbaste i Blackas hela trupp just nu. Hans avslut kan bli bättre och får han till dem blir det många mål i år.
 
 
Sebbe Svahn: En som verkligen vill bevisa något idag är denna kille. Sebbe ger allt för laget och när han kommer in idag kommer han att glänsa. Han har bra rörelse och en mycket fin högerfot. Sebbe tror jag kommer få ett kanon år i år. Om han bara tror på sig själv, inte ger upp och verkligen vågar ta för sig på planen så kommer han att vara giftig.
 
 
Så ser Blackas trupp ut idag. Intressant elva som kan diskuteras på många sätt. Men ska bli så fruktansvärt roligt att komma igång igen.
 
Andra spelare som inte är med:
 
Jack Nordholm: Handboll, Jobb
Jocke Andersson: Skadad
Anton Strandberg: Skadad
Henrik Larsson: Sjuk
Andreas Larsson: ????
Mattias Eriksson: ????
 
Jag personligen hoppas att så mycket folk som möjligt kommer och hejar fram Blacka för 3 poäng i Östgötacupen.
Idag smäller det. Tagga!
 
 
 
//   JÙNIOR
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson