Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka slår ligaettan!

Igår åkte Blacka till Norrköping för att spela mot serieettan Åbackarna. Man kom till matchen från en förlust på hemmaplan mot Chile, men harmonin i laget var ändå på topp. Det var bra stämning i omklädningsrummet innan matchen och hela laget var förväntansfulla.
Blacka gjorde en bra uppvärmning och det kändes redan där att Blacka skulle få med sig alla poäng hem. Uppvärmningen såg ut på följande sätt:
- Man kom ut på plan och började med passningar för att komma igång med bollarna.
- Sedan tog Lillen tag i den klassiska uppvärmningen för att få spelarna varma ( jogging ).
- Sedan spel för att få upp tempot med boll osv.
- Efter spelet så slog backarna lite längre bollar medans mittfält/anfallarna körde kort passningsspel.
Lagen på uppvärmningen såg ut:
Orange: Anton S, Jacke, Kim, Danne L, Ponta
Vita: Henka, Calle, Felix, Frippen, Jocke P

På införrapporten sa jag att jag inte hade en aning om hur Blacka skulle starta. Jag var på rätt väg i alla fall.
Lillen hade valt att fortsätta med en 4-4-2 uppställning och den såg ut på följande sätt:

Bänken: Danne Lekander, Joel Eklund, Axel Schylström

Spelare som Sebbe, Jonte, Tommy och Ante jobbade och kunde inte medverka i denna match.

Första halvlek:
Matchens första 45 var inte Blackas bästa halvlek men man hade ändå bollinnehavet och ägde större delen av halvleken. Man hade alltid alternativ till Jacke och Kim som ständigt var spelbara. Man hade även alternativ på djupet där Jocke P alltid kom. I första halvlek var det inte mycket chanser för något av lagen förutom skytteligaledaren Olle Svenssons halvskott som Jack enkelt kunde ta. Åbackarna hade även ett inlägg som nickades över. Blacka hade bollinnehavet men kom i första inte till några farliga avslut. Jocke fick en onödig och mycket billig varning, och med det ligger nu på två. En ifrån avstängning.
Matchen står 0-0 i halvtid och det väntat efter en lite halvdan första halvlek från båda lagen.

Andra halvlek:
När Blacka spelarna kom ut från omklädningsrummet var redan motståndarna och domarna redan ute. Vad hade Lillen sagt till laget i halvtid? Regnet hade börjat ösa ner och dressarna såg ut att väga 10 kg mer. Blacka började andra klart bäst och var mycket tuffare i varje position. Det fanns bara ett lag på planen som skulle vinna och det var Blacka. Man hade en del riktigt bra lägen att göra 1-0 men Åbackarnas målvakt var riktigt bra och kunde rädda. Åbackarna hade även dem en del lägen då man kunde göra 1-0. ÅBK hade en stolpträff av Adis Redzematovic och även ett skott som räddades av Felix på mållinjen.
Anton Strandberg som gjorde sin första start i Blackas A-lag i år kom fri men sköt mitt på målvakten som kom ut väldigt bra. Även Jocke fick en gratis chans när ÅBK slarvade i sitt eget straffområde men återigen deras målvakt gör en kanonräddning. Axel gjorde comeback igår efter sin skada och fick spela sista kvarten, Han bytte av Danne Larsson som även han hade gjort ett kanonjobb matchen igenom. I den 80:e minuten får just Axel bollen och ser Jocke P komma i djupet, Axel lägger en riktigt fint inlägg från högerkanten som träffar Jockes panna och 1-0 Blacka.
Jublet från Blackaspelarna går inte att beskriva. Vilken lycka!  Matchen var dock långt ifrån avgjord, men bara två minuter efter ettan var det dags igen. Ett inlägg som återigen kommer från höger men denna gång ifrån Jacke, ett inlägg som träffar en ÅBK:s fot och seglar över ÅBK:s backlinje och perfekt på Jockes panna och 2-0. Nu kändes det avgjort och Blacka var mycket nära tre poäng. ÅBK flyttade upp laget och chansade och det utnyttjade Blacka i den 89:e minuten då Jacke vinner boll på mittplan och slår en fin boll till Jocke som kommer 1 mot 1, han gör inga misstag där inte, går om försvararen enkelt och lägger 3-0 till Blacka.
Efter 3-0:an händer inte mycket mer och Robin Andersson blåser av matchen och Åbackarna åker på sin första förlust och Blacka kan åka hem med tre riktigt sköna poäng.

Mål: Jocke Poikela 3
Ass: Axel Schylström, Jakob Magnusson 2

Tre skorstenar: Jocke Poikela
Gör en riktigt bra match. Alltid farlig djupled och ett helvete för motståndarens försvar. Gör sitt första hattrick i serien och spelar riktigt bra med sin partner Ponta Welén i anfallet.

Två skorstenar: Felix Lellep
Visar sin ledarskap och ger verkligen allt i matchen. Han tog bort allt i sin väg och räddar även en boll på mållinjen. En mycket bra insats av Blackas kapten.

En skorsten: Jakob Magnusson
Vinner det mesta på mitten och är alltid spelbar. Får även sina två första poäng till poängligan. Det måste han var lyrisk över. Det var på tiden.

Vi på bloggen vill också ge ett stort plus till resten av laget som gör ett kanonjobb.