Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blacka - Torstorp 1-0 ( 1-0 )

Blacka tog i fredags sin första efterlängtade hemmaseger då man slog seriefavoriterna Torstorp med 1-0. Det var ett riktigt kanonväder på Blacka IP denna fredagskväll.

Torstorp Analys:

Det var en avslappnad stämning i omklädningsrummet och på uppvärmningen före matchstart. Torstorps IF hade med sig 5 avbytare och flera ledare . Kanonväder, vindstilla och en helt okej gräsmatta skulle bädda för 3 nya poäng! En transportsträcka? Knappast..
Redan från start blev det en tuff match med en hel del närkamper där Skärblacka började bäst och hade en farlig hörna som nickades utanför. Efter ca 10 minuters spel så börjar Torstorp ta över matchen. Max vinner bollen på mitten och även om hans ben inte ser ut att röra sig så fort så pinnar de på rätt så bra (Och det är många motståndare som lurar sig över detta) . Han har ett fantastiskt driv i steget med boll och han lyckas bryta igenom men skjuter över. Något senare vinner Max bollen på mitten på nytt och spelar fram Viktor i djupled till ett halvt friläge. Målvakten i skärblacka är följsam och gör en bra räddning.
I den 15:e minuten slår Niclas Danell en (av få) mycket bra hörna, som efter viss kalabalik letar sig ut till Andreas Ragnarsson som inte tvekar men lutar sig aningen för mycket bakåt och trycker iväg skottet en bit över ribban. Torstorp har etablerat ett visst tryck och får i den 16:e minuten en frispark 10 meter utanför straffområdet. Torstorps (Skjuter hårdare än en häst sparkar) Sebastian Francisco stegar fram men får ingen jätteträff och det blir en nästintill strumprullare som når fram till målvakten.
Efter detta är det ställningskrig på mittplanen..
I 24:e minuten avlossar Max ett skott från distans och även det här skottet letar sig en bit över ribban.
I den 25:e minuten blir Andreas Ragnarsson varnad vilket gör att han automatiskt är avstängd nästa match. Förmodligen innebär det att han kommer ta en välbehövlig semester och passa på att åka utomlands. I den 26 minuten försöker Viktor Björhn slita sig loss på kanten men blir både dragen i tröjan och trampad på fötterna. Han får frispark men i sin frustration att komma loss så motar han en spark som tar olyckligt lite högre upp på benet och domaren tvekar inte att dra upp det röda kortet. Tror inte det hade blivit några större protester om kortet varit gult men det var inga vilda protester mot det röda kortet heller.
Efter detta så börjar Torstorp att rulla lite mer boll och för faktsikt spelet trots att vi är en man mindre. I den 35:e minuten hittar Jonas Nilsson, Josef Gustafsson på borte stolpen som skjuter en volley utanför.
Strax därefter har Skärblacka två halvchanser med ett skott från vardera kanten som ”Addis” i Torstorpsmålet räddar utan problem. I den 42:e minuten blir Felix Karlsson Lellep varnad efter en tackling som leder till en frispark i helt okej läge. Frisparken slås med inåtskruv där det blir en duell med målvakten som inte riktigt får tag på bollen och det efterföljande skottet oroar inte.
I den 45:e minuten rycker en Skärblacka spelare loss på kanten och skjuter ett skott från snäv vinkel som tar i ribban och studsar ner till en fristående Tommy Ljungström som sätter 1-0 till Skärblacka.

----------------------------------------
2:a Halvlek
I den 50:e minuten försöker Tommy Ljungström sig på ett genombrott men stoppas av Calle i mittförsvaret som i samma läge träffar Ljungström med en arm i ansikten. Ingen åtgärd från domaren men den gamla TIF anfallaren biter ett tag i gräset innan han spelar vidare.
I den 52:e minuten kommer en blackaspelare fri efter en fin djupledsboll som ”Addis” räddar.
I den 60:e minuten kommer Torstorps hittills bästa chans, Andreas Ragnarsson spelar fint fram Andreas Persson som är fri med målvakten men har tagit emot bollen med ryggen mot mål. Han vänder snabbt och avlossar ett skott med vänstern som rullar utanför målvaktens vänstra stolpe.
I den 62:e minuten vänder Ljungström bort en torstorpsförsvarare och skjuter tätt utanför stolpen.
I den 64:e minuten pressar Torstorps egen hårdrockare Jonas Nilsson iväg ett distinkt skott som dock går rakt på skärblackas målvakt.
I den 70:e minuten har skärblacka chansen att punktera matchen där en spelare får ett bra avslutsläge ute till höger i straffområdet. Skottet går dock  något meter utanför stolpen.
I den 75:e minuten blir Fredrik Fridström utvisad efter en sen tackling på Andreas Persson som precis måttat ett inlägg.
I matchminut 77 så kommer Carl Moberg i hög fart bakifrån, perfekt på en hörna men träffar inte riktigt och bollen går några meter utanför till inspark.
I 90:e minuten håller Andreas Persson på att fånga upp en djupledsboll vilket hade gett honom ett friläge men de små fötterna lyckas inte nå bollen som plockas upp av målvakten.
Därefter skapar vi inget mer och domaren blåser av matchen i den 95:e minuten.
Skott Torstorps if 12 varav 3 på mål
Skott Skärblacka 8 varav 4 på mål
Matchens citat kom från domaren efter att torstorpsspelarna skällt på varandra med ovårdat språk.
”- Även om ni spelar i samma lag så får ni för f--n lägga av med det där språket”
Egna tankar efter matchen..
Min känsla är att vi inte riktigt har samma tempo i laget och i matchen som vi haft i matcherna på tex försäsongen. Det tar lite för lång tid i passningspelet även om jag kan hålla med om att den torra gräsmattan och värmen gör att spelet stannar upp lite. Utvisningen påverkar matchen men trots detta så försöker vi rulla på och spela bra fotboll vilket är positivt. Vi slarvade en del på fasta situationer idag. Några tillfällen då vi kunde lugnat ner och flyttat in mer spelare i straffområdet vilket är speciellt viktigt om man är en man mindre då man måste försöka ta till vara på alla tillfällen som ges. Hörnorna var inte lika vassa idag som de har varit tidigare då vi slagit riktigt bra hörnor. Skärblacka spelar efter sina förutsättningar och även om vi är bättre spelmässigt så kan man inte ta ifrån dem segern i den här matchen. Det är lätt att pusha och peppa när det rullar på och går bra, men det svåra är att göra det när det går emot (att lyfta andra spelare som har det motigt för stunden). Det är något vi får jobba med som lag både på och utanför planen.

Blacka slog alltså Torstorp med 1-0.
Mål: Tommy Ljungström
Ass: Sebbe Svahn

Är detta en början på en riktig bra säsong?

Tre skorstenar: Jack Nordholm
Håller sin första nolla för året och gör det med stil. Spelar riktigt bra och gör en del avgörande räddningar. Jack är just nu i världens form. Fortsätter den här formen så kommer det fler nollor.

Två skorstenar: Jocke Poikela
Gör också en mycket bra match. Är alltid spelbar och hjälper hans medspelare med mycket bra löpningar. Nu är det bara målen som fattas för Poikela.

En skorsten: Andreas Larsson och Felix Lellep
Vi på bloggen ger både mittbackarna en skorsten var för att vi inte kommer överens om vem som var bäst. Båda gör en riktigt bra match och spelar kanon bra. Tog bort i stort sätt allt. Det man inte tog bort tog Jack.