Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Sturefors IF Borta

Lördag eftermiddag i Sturefors och ett Skärblacka med gott självförtroende skulle gästa Sturefors. Skärblacka kom från en solklar 6-0 vinst i bagaget medan Sturefors kom från en oväntad förlust mot Hemgårdarna. Skärblacka hade fått tillbaka Joel Gustavsson till denna match, men sakna en stark pjäs i form av Andreas Larsson. Men med stark bredd i detta blacka så skulle man klara detta avbräck ändå. Ett heltaggat blacka drar igång denna drabbning mot Sturefors som snabbt visar vilka som har hemmaplan genom fysiskt spel på hela planen. Chanserna är inte så många utan det är mest kamp ute på plan där hemmalaget går vinnande från de flesta närkamper. Första halvleken bjuder endast på ett fåtal chanser utan resultat. Halvleken slutar också 0-0 till en liten fördel hemmalaget. I paus pratar Tränare Pressfeldt om att ta kampen och våga spela ut lite mer. Blacka lyssnar på coach och lyfter upp sig avsevärt. En bit i andra åker hemmalaget på ett rött kort efter en ful tackling på Mattias Ericsson i bortalaget. Blacka tar direkt tag i övertaget och börjar rada upp chanser men utan resultat. Men sen halvvägs in i halvleken kommer det sköna 0-1 målet efter hemmaslarv och Mattias Ericsson kan skjuta in ledning för Blacka. Sedan radar Blacka upp chans på chans för att punktera matchen men då går Sturefors upp och gör snöpligt 1-1. Blacka går sedan all in för ett segermål utan resultat och matchen slutar sedan 1-1.
Man kan se det som surt men kan glädjas åt en pinne i en av dom tuffaste bortafighter.

3 skorstenar går till Christian Sundell som gör ett bra jobb i backlinjen, men som tyvärr fick gå ut skadad.

2 skorstenar går till Joel Gustsvsson som idag gjorde sina första 90 minuter och gjorde ett stort jobb på mittfältet hos bortalaget.

1 skorsten går till Magnus svesse svensson med lugnt målvaktsspel rädda flera farligheter från hemmalaget.