Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Blackas nyförvärv

Blacka kom på en andra plats förra året i division 5 östra bakom svårstoppade Dagsberg. Blacka tappade enbart två matcher och det var mot Dagsberg båda gångerna! En oavgjord och en förlust! Annars gick man hela säsongen med bara vinster. Man avancerade ändå som bästa tvåa och division 4 väntade. Blacka hade redan ett slagkraftigt lag men det behövde kanske kryddas på lite extra. 10 nya namnteckningar skulle Mr Henka Andersson få.  Nyförvärv som inte skulle göra Skärblacka till en liten rädd nykomling, utan en seriefavorit som ska köra över dem flesta lagen i 4:an! Det har pratats på flera olika bloggar hur det kommer gå i division 4, många tror att Blacka är en av favoriterna att vinna fyran. Som nykomling dessutom. Jag skulle inte säga att Skärblacka är en av favoriterna. Jag säger att vi är favoriter! Blacka kommer stå där i början av oktober som seriesegrare, vänta ni bara!!. 
 
 
Det här inlägget kommer handla om Skärblackas nyaste tillskott i truppen men jag skulle även vilja tacka av dem som lämnade oss tills iår:
Christian Sundell ( Loddby IF )
Jakob Mahrs ( Loddby IF )
Krister Perfors ( Loddby IF ) 
Jimmy Perfors ( Loddby IF )
Daniel Lekander ( Loddby IF )
Jonathan Poikela ( Vånga IF )
Benjamin Eriksson ( Vånga IF )
 
Lycka till från oss på blackabloggen! 
 
Värvningar inför året 2018:
 
Anton Bäckstedt
Joachim Poikela
Jakob Magnusson
Dennis Johansson 
William Is 
Kalle Nillson
Viktor Welander 
Lucas Larsson Jonsson
Jesper Stenbom
Daniel Håkansson
 
 
Anton Bäckstedt och Jakob Magnusson kommer närmast från Smedby AIS. Man lämnar Coach Melles bygge och satsar på att komma hem till Skärblacka IP. Ni är mer än välkomna grabbar. Anton kommer bidra med mycket snabbhet på kanten och säkerligen en hel del mål. Jakob kommer i stället bidra med  ett lugn på mittfältet som kommer hjälpa resterande laget. Han har även en bra passningsfot som öppnar upp för anfallet. Får inte glömma Lucas Larsson Jonsson som även han kommer från ett Smedby AIS. Fick aldrig riktigt chansen men hade han spelat kvar i SAIS så hade debuten kommit. Nu blev det Blacka och där har det gått bra för 17 åringen. 3 mål än så länge och fler lär det bli. Framtiden ser ljus ut. 
Joachim Poikela en anfallare som kommer närmast från Assyriska IF. Jocke har under försäsongen gjort 15 mål på 10 matcher. Helt klart godkänt. 20 mål i serien?
Dennis Johansson kommer in från NIF Bosna där han agerade som spelare och assisterande tränare. Dennis är en innermittfältare som har gjort det riktigt bra tillsammans med Jakob på mittfältet. Dennis har ägt huvudspelet i samtliga matcher och visar även att han har en fin passningsfot med ett flertal assist. William Is och Viktor Welander hämtas från Azech. Ett Azech som åkte ur division 4 förra året. Båda två kände att man vill satsa lite högre och då kändes Blacka rätt. Welander som skrev på för Blacka tidigt i december spelar ytter och har gjort det väldigt bra då han gjort 7 mål på 8 matcher och det är väldigt imponerande. Det blir slagsmål om våra ytterplatser iår men det kommer vi till senare under dagen. William Is är en kraftfull mittback som är väldigt bra i luften. Haft lite problem med skador under försäsongen så han har inte hunnit visa upp sig. Kanske det är dags imorgon. Kalle Nilsson en gammal bekant i Blacka. Har kommit och gått. Var med förr i Jukkas 94-lag där bland annat John, Jocke och Jakob spelade. Sedan har han varit iväg, han har slutat fotboll, han har kommit tillbaka för att sedan gått igen. Men nu!!! Är han tillbaka och kommer senast från Calcio Amore ( gamla Ektorp Talent ).
Kalle är en bra linjemålvakt med bra reflexer. Skönt att ha två målvakter som kan kriga om startplatsen. Imorgon kommer Kalle inte att spela då han är skadad. Oklart vad för skadad men Henka Andersson har haft en dialog med honom. Jesper Stenbom kommer senast från Jaguar som blacka mötte i serien förra året. Jeppe jobbar dessutom med Henka så man hade bra kontakt innan och det kändes rätt att Jeppe skulle ta på sig den röda blacka tröjan. Jeppe är en snabb spelare som kan spela på både ytterbacksplatserna men även på båda sidor på mittfältet. Sist men inte minst. Daniel Håkansson. Själv kan jag inte så mycket om Daniel men så här sa Henka i vintras när Danne hade skrivit på: Jag hade "Danne" i min tid som tränare för Klockaretorpet och gillar hans sätt att spela fotboll på. Han spelar lätt och värderar spelet bra. Får han ihop det psykiska med att fokusera på rätt saker och träna kontinuerligt så kommer han konkurrera om platserna redan i år.
 
 
 
Två spelare till som man inte får glömma att nämna är John Poikela och Pontus Larsson. Båda spelade förra året i Blacka men var då bara utlånade från Assyriska. Nu är båda helt klara för Skärblacka IF och det måste ändå ses som två heta nyförvärv. 
 
Välkomna alla nyförvärv till Skärblacka IF. Jag hoppas att det kommer skrivas väldigt mycket positivt om er i framtiden här på bloggen 
 
 
 
 
// BlackaBloggen
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson