Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Skärblacka träningsmatcher

Skönt att lördagen är igång och det ska bli en riktig helgdag med massor av fotboll när det gäller Skärblacka IF. Vi börjar med hur det gått för Blacka under sina träningsmatcher.
Skärblacka har i år haft en del träningsmatcher. Fem matcher för att vara exakt och det har varit allt ifrån halvbra lag i division 5 till riktigt starka lag i division 3. Blacka har en matchstatistik på 4-0-1 i år under sina träningsmatcher och det är självklart godkänt.
 
Inolverad i träningsmatcherna har jag tyvär inte varit, men har hört en del och lite bilder har jag lyckats sno åt mig.
 
 
 
 
 
 
 
Match 1: Blacka- Bråvalla 6-1
 
Blackas första match stod Bråvalla för.  En match som skulle spelas en kall vinterkväll i början av februari. Blacka var klasser bättre än Bråvalla och visade även tidigt att man ska ligga där i toppen av division 4. Bråvalla däremot kommer nog ses som en slagpåse i år och jag tror att man åker ur div 4. En enkel match för Blackaspelarna som kunde till slut vinna med enkla 6-1 med flera nya namn som gjorde debut, denna inte så varma tisdagskväll. Debut: Kalle Nilsson, Jakob Magnusson, Anton Bäckstedt, Joachim Poikela, Viktor Welander.
 
Mål: Joachim Poikela 4, John Poikela 1, Anton Bäckstedt 1.
 
 
 
Match 2 Blacka- Chile Unido 2-1
 
Ett nytänk från Chile Unido skulle alltså stå för motståndet Blackas andra match för säsongen. Ett Chile som har fått in väldigt många nya spelare, och måste ändå ses som en av favoriterna till att vinna division 5. Blacka skulle komma till matchen med väldigt lite folk. Med ett antal spelare borta så skulle blacka komma med 11 spelare (enligt hemsidan). Men det skulle räcka ändå då man vinner med 2-1.. Två spelare stod redo att göra debut i Blacka och det var Daniel Håkansson, Jesper Stenbom.
 
Mål: Viktor Welander 1, Robin Wieselgren 1.
 
Wielselgrens straffmål
 
 
 
Match 3 Blacka - NIF Bosna 2-1
 
Den första riktiga matchen för blacka skulle det här väntas bli. Matchen spelades på Maxivallen och skulle bli Blackas första riktiga test. Man vinner matchen med 2-1 och gör en sådär match vad jag har hört. Blacka möter Bosna sin första bortamatch och då ska man väll ändå visa att det är stor skillnad på lagen? 
Debutspelare: William Is, Dennis Johansson
Mål: Kim Poikela Wall 1, Joachim Poikela 1
 
 
 
 
Match 4 Blacka - Assyriska IF 0-1
 
Här skulle det verkliga testet komma. Det hade snackats mycket om Blacka, var dem tillräckligt bra för division 3 motstånd eller inte. Den här matchen märkte jag redan från början hur coach Henka ville spela. Blacka backade hem och lät AIF ha bollinnehavet och det var väll så matchen såg ut i första. Blacka såg man hade kvaliteer och ett bra rull när man väl hade bollen. Assyriska hade 1-0 i halvtid men det kunde varit 1-1 då Sebbe Svahn fått ett ypperligt läge efter en retur på Kim Walls frispark. 
Andra halvlek spelade Blacka upp sig och spelade riktigt bra. Sista 20 minuterna hade man pressen på division 3 laget och man borde också haft en solklar straff som domaren fria. Matchen slutar 1-0 till Assyriskas fördel. Coach Henka var nog positiv ändå när han samlat grabbarna i omklädningsrummet. Blackas första förlust men ändå ett steg i rätt riktning.
 
 
 
 
 
 
Match 5 Blacka- Knäppingsborgs BK 4-0
 
Ännu ett lag från division 3. Ett lag som i stort sett joggade hem division 4 året 2017. Nykomlingar i trean och ett möte mot ett starkt Blacka. Blacka tyckte jag var mycket bättre och spelade väldigt fin fotboll. Man ledde med 1-0 i halvtid då Henka hade tryckt dit 1-0 efter en lite tilltrasslad situation. I andra fanns det bara ett lag på plan och det var Blacka. Man spelar vacker fotboll samtidigt som man trycker dit tre vackra mål av John. Riktigt bra match av Skärblacka deras sista träningsmatch innan seriestart. 
Mål: John Poikela 3, Henrik Andersson 1.
 
 
 
Fyra vinster och en förlust med en målskillnad på 14-4. Ett godkänt resultat för blacka, man möter Assyriska och Knäppingsborg och gör det bra båda matcherna. Ett intressant år att vänta för alla blackaanhängare. Kul. 
 
Nu jävlar är lördagen här och jag hoppas ni är lika entusiastiska som jag är. Lite mer än 24 timmar kvar till avspark.
 
 
 
 
Ses igen vid 12:00 
 

Kommentarer
Postat av: Kungligt!

Vem är denna fantastiska man/kvinna som skriver?

2018-04-21 @ 12:12:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson