Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Snack med Henka Andersson

Jag har haft möjligheten att ta mig ett snack med Blackas tränare HenkaAndersson igår ( fredag ). 
 
 
 
1. Tjena Henrik. På söndag är det äntligen dags för seriepremiär. Hur går tankarna? 
 
Premiär är alltid premiär och brukar kallas skrällarnas afton. Jag tycker dock att vi är väl förberedda och håller en väldigt hög nivå både på träningar och matcher. 2. Blacka har under vintern varit aktiv när det gäller värvningar. Hela 10 (!) st underskrifter har ni fått. Är du nöjd över vinterns Silly Season?

Jag hade såklart på känn att vi skulle kunna göra en bra Silly season eftersom vi har haft bra kontakt med de spelarna som kom tillbaka. Men att alla skulle välja blacka samtidigt va självklart en succé. 
 3. Blackas försäsong har väll varit mer än godkänd. Man har spelat 12 matcher under dom senaste 3 månaderna och har en matchstatistik på 11 vinster och enbart 1 förlust, och med en målskillnad på 51-14. Är du nöjd över Blackas försäsong?

Jag är nöjd med försäsongen, framförallt att väldigt många fick dela på speltiden innan slutspelet på östgötacupen. Sen så har vi släppt in lite för mycket mål, men det är missvisande med tanke på att väldigt många är bonusstraffar.
Sen så har vi spelat fantastisk fotboll som gör det ännu roligare.
 4. Skärblacka är i Kvartsfinal i Danske Banks herr cup efter att ha slagit ur Assyriska IF (div 3) i 16-delsfinalen och AC Studenterna (div 4) i 8-delsfinalen. Kan Blacka gå hela vägen?
 

För mig har vi potential att ta hem hela cupen. Jag skulle nog bara säga att det är Sylvia som är en större favorit än oss tillsammans med Eneby och Dagsberg. Troligtvis får vi Sylvia i nästa omgång och isåfall spelas den på IP och det skulle vara en rolig grej.
 
5. Division 4 östra sägs vara den bästa 4:an på väldigt länge. Är det något du håller med om?

Division 4 östra i år har inte varit bättre sålänge som jag kan minnas. Iallafall inte toppen. Vi tillsammans med Dagsberg och Lindö hade nog vunnit vilken div4 som helst, men kanske inte årets????
 6. Vad har Skärblacka IF för målsättning för året när det gäller både serie- och cupspel?

Vi har en målsättning att vara i toppen och framförallt att vara med i allra högsta grad i uppehållet. Får vi vara skadefria så kommer vi vara det, men annars så kan det bli tufft. Är vi med i uppehållet så har vi chans att både förstärka laget om något behövs och även träna hårdare för att ha möjlighet att avancera.
 
7. På söndagär det seriepremiär och det är LiU som står för motståndet. Ett lag som kom på en 10:e plats 2017. Vad har du för förhoppningar om matchen?
 
Jag hoppas att vi kommer fortsätta med det spel som vi presterat hittills. Ett snabbt passningsspel som inte något lag hittills klarat av att bemästra. Sen ska man också komma ihåg att vi är väldigt stabila bakåt och den kombinationen brukar vara vinnande. Sen så ska vi självklart se till att vinna matchen. Det är trotsallt prio när man spelar fotboll.8. Hur ser truppen ut till matchen? ( saknas någon? )

Pontus Larsson (knäskadad)
Dennis Johansson (bristning)
Fabian Jalkemo (bortrest)
Jonas Olsson (bortrest)
Kalle Nilsson (knäskadad)
Viktor Welander (fotskadad)
 
Har säkert glömt någon, men annars så får vi ihop ett slagkraftigt lag!9. Matchen spelas klockan 11:00 på Maxihallen i stället för Skärblacka IP. Tror du det kommer vara en fördel eller nackdel. 

Med tanke på att vi är ett spelförande lag och att LIU kommer eller kommer att tvingas att backa hem så passar det oss bra. Gräsplanerna är inte tillräckligt bra ännu för att utföra den fotboll vi vill. Så det är absolut ett plus.
 
10. Vi som Blacka anhängare, vad kan vi förvänta oss av laget i år?

Ni kan förvänta er ett lag som älskar att vinna och hatar att förlora. Ett lag som brinner för Skärblacka IF och där många drömmar startade för många av grabbarna. Jag tror vi är det lag i div4 som har flest hemvävda spelare och det kommer man långt på. Vi kan även förvänta oss en hel del finlir på IP i år och utan att sticka ut hakan så tror jag bara det är Sylvia i den här staden som kan mätas i att spela lika rolig fotboll för ögat. Med det sagt säger jag inte att vi är bättre än andra lag, men spelar roligast!
 
11. Sista frågan: Vinner Blacka division 4 ?!?

Ja!
 
 
 
Vi på BlackaBloggen säger tack och lycka till till Henka inför morgondagens drabbning mot Liu. 
 
 
// BlackaBloggen
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson