Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Dacka vs Blacka

Godmorgon och trevlig lördag. Idag smäller det, tungviktsmötet mellan Dagsberg och Skärblacka. Lagen som haft heta bataljer det senaste året. Lagen körde över division 5 östra förra året men det var Dagsberg som drog det längsta strået och vann serien 1 poäng framför just Skärblacka. Avgörandet kom i matcherna mellan lagen där Dagsberg vann på Skärblacka IP och returen fick lagen dela på poängen. Om matchen som spelades på Blacka IP inte var seriepremiären så skulle serien kunnat se annorlunda ut. Jag skulle även säga så att Dagsberg hade ganska tur med att båda matcherna spelades på våren då blacka fick in starka namn i John Poikela och Fabian Jalkemo under sommarfönstret. Efter sommaren vann blacka samtliga seriematcher. Men hur som helst så ska jag inte prata bort Dagsbergs prestationer. Man var riktigt bra och vann serien rättvisst när man obesegrade vann den östra 5:an. Dagsberg vann, tätt följda av Blacka som också fick en plats i division 4. Nu slåss båda lagen om serieseger även i år? Skärblacka som i förra omgången tog över förstaplatsen från just Dagsberg vill forstätta behålla platsen medans Dacka vill ta tillbaka den. 
 
 
 
Blacka kommer till matchen med en avstängning, Robin Wieselgren fick sin tredje varning mot Hird och blir därför avstängd i en seriematch. Ingen rolig match att missa men så är det tyvärr. Hur kommer Blacka att ställa upp?
 
 
 
Blackabloggen info:
 
 
Wieselgren avstängd och Poikela Wall bortrest. Skador på Coach Henka, Pressfelt och även på vår målvakt Ante. Rykten säger att det kommer bli Svesse som ställer sig mellan stolparna idag efter en tids frånvaro från fotbollen, det återstår att se. Hur Coach Henka väljer att ställa upp är en ytterst bra fråga. Wieselgren som varit given på sin vänsterbacksplats kommer bli svår att ersätta. Inte många spelare som kan spela vänster i försvaret i dagens blackalag. Just därför tror jag att det kan bli en Matte som hamnar på den platsen. Matte är den spelartypen som kan spela lite överallt på  planen och med hans styrkor som konditionen och viljan kan han vara ett alternativ. Annars en Max som inte sätt en fotboll sedan i vintras. Det tror jag inte på. Målvakt blir Svesse, Försvaret är som mot Hird förutom vänsterbacksplatsen. Sebbe till höger, Fabbe och Wille bildar mittlåset. Centralt på mitten blir det som den förra matchen. Dennis och Jakob. Skönt att Dennis kommit tillbaka från skada och honom ser jag som blackas bollvinnare. Viktig spelare. Yttrar blir till höger John och till vänster Anton? Anton som gjorde 4 (!) senast kommer få spela på sin vanliga ytterplats för att ge plats åt Ponta och Jocke som bildar anfallspar. Ponta som varit lite tveksam tror jag startar en så pass viktig match. Om han inte startar kan jag tänka mig att Henka skickar upp Anton igen för att sedan spela Welander på kanten.
Annars har blacka alltid en Ola. 
 
 
Omgång 7:
 
25/5 (fredag)
 
Bråvalla- Västra Husby 6-2
Bråvalla vann en väldigt viktig match igårkväll mot nykommlingarna Västra Husby. Omgången innan fick man med sig krysset hemma mot Dagsberg. Är man på gång nu?
 
26/5 (lördag)
 
Dagsberg- Skärblacka 1-3
Dagsberg har en del spelare borta och det tror jag kan avgöra dagens toppmöte. Blacka har ett riktigt kraftfullt lag och när man möter bra motstånd blir man oftast bara bättre. Det är en viktig egenskap som lag. 
 
27/5 (söndag)
 
Lindö FF- BK Derby 0-2
Det andra toppmötet i den östra 4:an denna helg. Derby reser till Norrköping och City gross Arena är destinationen. Man vinner matchen och tar med sig tre väldigt viktiga poäng hem till Linköping. Man har ett starkt lag och tappar man här blir det svårt att ta sig tillbaka. Nunes Barros målskytt.
 
28/5 (måndag)
 
Hagahöjdens BK- Valdemarsvik 4-0
Haga fick sig en rejäl lektion på Linköping Arena sist och vill säkert bara glömma den matchen. Man vill tillbaka på vinnarspåret och då är Viken ett drömlag att få efter en förlust. Viken måste ses som årets jumbolag och ligger fortsatt på 0 poäng efter måndagens match. 
 
29/5 (tisdag)
 
LiU- Åby 1-5
Åby vann sin premiär mot Hird och efter den så har man inte tagit en enda trepoängare. Man har två kryss och tre förluster sina fem senaste matcher vilket måste vara väldigt frustrerande. Nu har man ett gyllene läge att vända på den negativa trenden mot Liu. Man vinner enkelt och äntligen kom en trea. 
 
30/5 (onsdag)
 
NIF Bosna- BK Hird 4-2
Fortfarande noll poäng står Hird på och nu måste det snart vända. Det gör tyvärr inte det på onsdag då man åker till Bollspelaren för att gästa Bosna. Man får stryk mot ett Bosna som är oerhört revanshsugna efter förlusten mot Västra Husby senast.
 
 
 
Viktiga matcher för många lag nu när tabellen börjar synas. Vilka som kommer vara med uppe i toppen och vilka som kommer få jobba för att inte vara ett division 5 gäng 2019. En rolig tabell än så länge för oss blackaanhängare som ser vårat kära lag på toppen av 4:an. Idag kan det ändras eller så kan Blacka ta en sååå viktig seger.
 
 
 
Införrapporten skulle lagts ut igårkväll och för det ber jag om ursäkt. Men en fredagkväll är en fredagkväll så låt mig konsumera alkohol i fred. Tack på förhand.
En vinst för Skärblacka idag och mer alkohol kommer konsumeras. Det är ett löfte!
 
 
 
På återseende.
 
Blackabloggen
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson