Allmänt - Truppen - Intervjuer - Matcher - Träningar - Wieselgren

Hemmapremiär på Skärblacka IP

Det är dags! 
Nu är det äntligen dags för premiär på vårat blacka IP.
 
 
Godmorgon Skärblacka. Det är återigen dags för fotboll men denna gång spelas matchen äntligen i Skärblacka. Blacka som än så länge står obesegrade efter fyra omgångar kommer till matchen med två nya avbräck. Henka och Matte skadade sig oturligt i matchen mot Viken vilket inte gynnar blacka nånting. Även Ponta Larsson kanske är tveksam som satt bland avbytarna den matchen vilket jag tyckte var konstigt, men som sagt så hade han nog någon känning någonstans. Får se om han står på planen idag när domaren blåser igång matchen. 
Även om många spelare är borta för blacka så kommer man med ett slagkraftigt lag. Ett lag som ändå borde ta tre poäng ikväll. Blacka har startat säsongen med tre vinster och ett kryss och har alltså ett jätteläge att gå om ett av topplagen om man vinner ( det kommer vi tillbaka till ). 
På andra sidan står ett Åby IF. Man kommer till matchen med ett kryss senast mot Hagahöjden vilket var Hagas första poängtapp. Åby har samlat ihop fem poäng på fyra matcher vilket dem inte är nöjda med. Men med tanke på deras spelschema och vilka man mött så tycker jag man ska vara nöjda. Åby som för övrigt spelar på konstgräs har bara spelat en enda match på naturgräs vilket måste ses som ett positivt övertag för Skärblacka IF. 
 
 
Min Elva:
 
Mål: Andreas Pettersson
Helt klart ett första val framför Blackamålet. Har gjort det väldigt bra under början av säsongen och med sin längd och sin överlägsenhet i luftrummet gör att man kan lita på Ante. Bara släppt in 2 mål på 4 matcher vilket är en bra start. 
 
HB: Sebastian Svahn
En spelare som innan säsongen inte var ytterback. Men Svahn har gjort det exceptionellt bra. Riktigt fin högerfot som han kommer med hela tiden i anfallsväg. Viktig i blackas anfallsspel men har även börjat bättra sitt försvar. Tagit stora kliv.
 
MB: William Is
Wille kommer med största sannolikhet få starta idag med Henka borta och har mycket att bevisa. Han har spelat en match från start som mittback och då vann blacka med 7-0. Annars har han startat på ovana positioner. Upp till bevis nu för Wille om han vill förbli en startspelare i mittlåset. 
 
MB: Fabian Jalkemo
Tjuren. Blacka egna tjur. Tuff i närkampsspelet och en riktig vinnarskalle. Ikväll med Henkas frånvaro kommer Jalkemo få själv ta hand om försvaret och vara den ledartypen vi vet han kan vara. Dagens Kapten?
 
VB: Robin Wieselgren
Kanske den mest givna spelaren på alla positioner. Har spelat riktigt bra i början av säsongen och vi hoppas att han fortsätter prestera varje match. 
 
HM: John Poikela
Har varit en riktig poängspelare i starten av division 4 och visat att han kommer från högre divisioner. Hattrick senast och självförtroendet på topp. Hoppas att den tekniska Poikela fortsätter med sin magi. 
 
CM: Pontus Larsson
Tror att vi får se Ponta i en central position på mittfältet idag. Precis som vi fick göra när laget mötte Bråvalla. Med sin teknik och sin speluppfattning så kommer han att vara en kraft i blackas anfallsspel. 
 
CM: Jakob Magnusson
En given Jakob tar den andra mittfältspositionen bredvid Ponta. Han är en så oerhört bra spelare och har visat det gång på gång. Låt oss hålla hakan högt bara..
 
VM: Kim Poikela Wall
Kim kommer att ta hand om vänsterkanten tillsammans med Robin. En riktigt bra vänsterfot som är väldigt farlig i inläggslägen. Gjorde sitt första seriemål för året förra matchen. Nu släpper det.
 
Anf: Anton Bäckstedt
4 mål på 4 matcher är inte dåligt. Med tanke på att Anton spelat ytter också så har han även fungerat bra som anfallare. Idag kommer han bilda anfallspar med Jocke och dem har fungerat bra tillsammans. Stor plan betyder mycket ytor vilket betyder att Anton kommer springa ifrån sina försvarare om bollarna kommer.
 
Anf: Joachim Poikela
Antons partner idag och Jocke har också startat säsongen bra målmässigt. 6 mål på 4 matcher och han visar att han är en målgörare. Farlig i luftrummet där ingen oftast väntar honom komma högst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Omgång 5:
 
måndags
Lindö FF- Västra Husby 2-2
 
tisdags
LiU- Bråvalla 0-2
Dagsberg- Derby 3-2
 
idag
NIF Bosna- Valdemarsvik
Hagahöjdens BK- BK Hird
Skärblacka IF- Åby IF
 
 
 
 
Lindö tappade alltså poäng på måndagskvällen och det var självklart inte den starten man ville ha på veckan. Man hade en ledning med 2-0 i halvtid men tappade den i dem sista 10 minuterna av matchen. Igår spelades även två matcher och ett av mötena var ett toppmöte och det andra var ett botten. Dagsberg slog Derby hemma med 3-2 vilket tog Dacka till en förstaplats. Dagsberg är det ända laget som ligger på 15 av 15 möjliga poäng.
Det andra mötet var kanske inte en lika rolig match för oss blackaanhängare men givetvis lika viktig. Båda lagen hade innan matchen inte spelat ihop ett enda poäng, men igår fick Bråvalla sin efterlängtade seger. Man vinner med 2-0 borta mot ett LiU som får vänta på sina första poäng.
 
Dagens matcher:
 
NIF Bosna-Valdemarsvik 3-1
Bosna vinner men ingen höjer några ögonbyn. Man får sin seger och det är ju det som räknas. Viken har det fortsatt jobbigt.
 
Hagahöjden-BK Hird 4-2
Haga är ett lag som jag ser som en liten outsider. Kan överraska många lag och mot Hird kommer en säker trea. Hird har precis som Viken, fortsatt tufft. 
 
Skärblacka- Åby 4-1
Första matchen på Blacka IP och det väntas fotbollsfest denna soliga lillördag. Blacka spelarna kommer vara spelsugna och vinna mot Åby. Åby får det tufft på naturgräs. 
 
 
 
Blacka kan vid seger ta sig upp på en kvalplats till division 3.
 
Vi ses på blacka IP klockan 19:00 då matchen sparkas igång.
 
 
 
 
 
Elaka tungor säger ibland att Skärblacka IF, för att få övertaget på sina motståndare, planerar sina hemmamatcher de dagar vinden blåser in från Vånga-hållet och Skärblacka IP täcks av en frän lukt från det närliggande pappersbruket. Vissa säger att det luktar skit i Skärblacka- andra säger att det luktar pengar. Frågar du mig säger jag att det luktar förändring. Förändring och förbättring. Men det är ändå bara den samma fräna lukt från pappersbruket som alltid.    
                                                                                                    // King Carlo
 
 
 
 
 
 
BlackaBloggen
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Copyright © 2011 Skärblackabloggen. Alla rättigheter är reserverade.
Designen är gjord av Simon Josefsson